Práce po mateřské

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101721
26.1.23 15:42
@Anik6 píše:
Veškeré dokumenty dostaneš a se skončením pracovního poměru, tj. za ty 2 měsíce. Teď jsi ještě stále 2 měsíce zaměstnanec, ale zaměstnavatel pro tebe nemá práci, tak jsi doma.

Takže ideální cas pro hledani prace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.23 15:54

@Anik6 děkuji moc už to chápu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
26.1.23 16:12
@Anonymní píše:
Můžu se přidat s podobným dotazem? Mam smlouvu na dobu určitou, která mi skončí někdy v průběhu doby, kdy budu s dítětem doma. R. Příspěvek bych si ráda vybrala co nejrychleji, tedy dejme tomu za rok. S dítětem doma ale chci být klasický tři roky a pak si najít novou práci. Zdr. p. mi tedy stát bude platit jen ten rok, co budu pobírat příspěvek? Co musím pořešit na ty další dva roky - když se nahlásim pojišťovně jako osoba pečující, tak to stačí? Pokryje mi stát zdr. Pojištění a nic víc nemusím řešit? Jde mi jen o ty oficiální věci co musí nějak fungovat, žádné další „příspěvky“ nechci, jen ať mi stát normálně pokryje zdravotní na ty tři roky jako každému.

Jak už radí někdo výše, rozhodně nevybírej celou částku, ale třeba 2 měsíce před koncem si to rozlož na 4 roky. Pokud by se náhodou po Tvém vybrání zvyšoval rodičák, na navýšení bys nedosáhla (tak jako tisíce rodin před pár lety přišly o 80tisíc). Další důvod je školka - když pobíráš RP, můžeš dát dítě starší 2 let do školky neomzeně. Pokud jsi pečující osoba, pak ho tam můžeš dát jen na dopoledne. Já kvůli tomu musela na měsíc na pracovní úřad (do práce jsem nastupovala v říjnu a v září jsem chtěla dítě zkusit párkrát dát do školky na spaní, aby si postupně zvykalo). Samozřejmě, při pobírání RP můžeš úplně normálně pracovat. Takže určitě si to rozlož. Já jsem si to plánovala rozložit, ale nevěděla jsem, že poslední dva měsíce se vyplácí současně (dopis o tom mi přišel až za další dva roky), takže jsem to prošvihla a pak jsem hořce oplakala 80 tisíc a navíc jsem musela na ten pracák :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat