Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@mila.dka1 - ty oranžový Pampersky mi taky nevoní, kupuju ty active baby a premium care. Slušný jsou taky plínky z Lidlu - toujours - http://www.lidl.cz/…fferdate.htm?…. Žádné igelitovky, dobrá cena. V Německu vyjdou na kus o trošku levněji, než u nás.
Tak urcite si dvojky kup jeste aspon dvoje a klidne i dvoje trojky, kup simted v akci pampersky vychazi cena dost dobre
Mela sem dva baliky jednicek a vydrzely 3tydny a pak uz byly male, priste uz je nekoupim
Nám třeba do určité ho věku vyhovovaly Huggies. Takže já bych zbytečně nekupovala ani ty malé. Nevíš, jak často a ajkým způsobem ti bude dítě třeba kakat. Některé to má hustější, jiné řidší. Taky záleží na tom, jestli budeš kojit atd. Ona je pořád nějaká akce, takže bych se nebála ![]()
@mila.dka1 píše:
Díky za názory holky, no já ty první 2 a 3 koupila pampers, ty oranžové (byly levnější a ještě v akci) a když to vidím, jak divně smrdí, tak mám strach, že se z toho dítě osype hned. Tak s těma už jsem skončila. Ty větší bych koupila, kdyby byla opravdu dobrá akce, ale máte pravdu, asi je to trochu předčasné, ale když už se tak těším. A myslím, že s těma pampers active baby nemůžu nic zkazit, ty chválí skoro každá maminka, no ne? Taky manžel jezdá každý týden do Německa, tak kdybyste měly nějaké typy na plenky odsud (aldi, real,..), tak to uvítám. Zatím jsem neměla odvahu je zkoušet.
Oni jsou napuštěné heřmánkem prckovy sice nevadilo ale protékaly.
Já měla vel. 1 dva balíky - Huggies s organickou bavlnou, ty byly super, ale malá se hrozně přecpávala a byly jí malý už po týdnu.. Je teda fakt, že ona už z porodnice odcházela s půlkilovým přírůstkem ![]()
Zvažovala jsem taky koupit balík jedniček, ale pak jsem si říkala, že to je vlastně o kilo rozdíl oproti 2 a předpokládám, že spíš bude naše děvče spíš větší. No asi uvidím tedy co bude a pak podle toho přikoupím ještě případně ty 3 nebo už rovnou ty 4, ta akce ale teď v Kauflandu vypadá dobře…
@annkysilkova záleží na miminu, malá se narodila „normální“ 3,5 kg.. Z porodnice odešla skoro 4kilová a pak příbírala i půl kila týdně a to tempo jí vydrželo.. Takže mi jsme nejvíc využily číslo 4.. I vel. 3 jsme přeskočily rychle, začaly jí protýkat, tak jsme přešly na vel. 4 když měla něco přes 6 kg.. A to měla celkem brzo.. Přesný počty si nepamatuju.. Takže já bych dělala zásoby až vel. 4..
@mila.dka1
Mám podobný názor,, takže 1 nekupujete vůbec, jestli dobře chápu.. ![]()
Přesně tak. Jedině kdybych zjistila v porodnici, že jsou třeba, tak vyšlu manžílka.
@lucka83 píše:
Ja bych koupila jeden balik jednicek do porodky a bylo by
U nás v porodnici se třeba dávají látkovky, takže papírovky nebyly třeba. Z porodnice jsme šli rovnou s dvojkovýma plínkama. Záleží, jak velký miminko zakladatelka čeká - 2,5 kg nebo 4 kg
.
A co jedničky?