Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Francouzky buldocek nema u fci zbarveni merle. Tudiz at zaplatis jakoukoliv cenu, vsechno bude kradez-ani za stovku nestoji podpora mnoziren. Navic pochybna geneticka stopa-mozne vrozene vady, nezjistene nemoci, nejiste povinne i dobrovolne ockovani.
Jestli ses zamilovala, vytiskni si ho na plakat nebo si porid nejake plemeno u kterych je barva merle k dostani z overene CHS.
(Btw zodpovedny chovatel neproda psa nekmu jen kvuli vzhledu a zodpovedny majitel si nehleda psa podle vzhledu, ale podle povahovych predpokladu a planovanych cinnosti se psem)
@Anonymní píše:
Tady je fotka
@Betty MacDonald píše:
Copak je ta osvěta okolo množek fakt zbytečná?!?! To nechápu, každý soudný a rozumný člověk to přece pozná. A vybrat si štěně podle fotky??? To už je pro mě fakt důkaz bl… naivity.
dokud se najdou blbci co to cíleně podporují tak nožky budou dál. Co je na mele tak krásného? mne to připomíná plíseň a ten pes už z fotky je ošklivý. na nožkách je nejhorší že trpí ty feny
A zrovna tohle zbarvení bude jako za psa s PP. Co tam asi přimíchali že je mele
ta samá prasárna je modrý buldoček ![]()
@topazio píše:
To je nějaký mutant mezi psem a prasetem. Policii na Slovensku toto nezajímá. Tam je to prý velmi hrozné, co se týče koček a psů.
Proto ty nabídky pejsků strkají na českej bazoš místo slovenskej. Zkouší Čechy jestli se chytí ![]()
@MatildaMatilda píše:
Hele..nedalo mi to…na inzerat jsem odpověděla…a lidi jsou fakt nepoucitelni..štěňata už jsou prodána.. zbylo jen jedno…béžové..
Odpověď:Cena je 410 eur. Steniatko je bez PP.
Takže je to marný, je to marný, je to marný…stále se budou taková štěňátka prodávat, protože se pořád najdou tupci, kteří je koupí
Nahlas ty inzeráty zřizovateli.
Zrovna na Slovensku politikům na kočkách a psech nezáleží. Často jsou články z osad, kde Romové týrají a jí psy.
Právě dneska ve skupině buldoků další zachráněná fena z nožky. Naštěstí roční tak snad bude ok, ale už v roce vytahané břicho, olezlá srst a čůrá 1denně což je právě u fen z množen běžné. a ten kdo pak kupuje štěňat tak to stále podporuje ![]()
@Pipet píše:
Jen poznámka - merle zbarvení jako takové není průšvih, dokud se nezkříží dva merle jedinci…? Jinak už jen barva prozrazuje, že je to kříženec, buldočci merle nejsou, takže barvu museli dodat v nějaké předešlé generaci jiným plemenem.
U stenete nepoznas, jestli byli oba rodice merle. A pokud je stene merle homozygot, tak prave tam hrozi ty vazne zdravotni problemy.
Jinak mam pocit, ze uz jde o uznanou barvu. Oni po tom pujdou i mnozitele s PP, to ne ze ne. Kseft to je urcite skvely.
@Markéta80 píše:
Právě dneska ve skupině buldoků další zachráněná fena z nožky. Naštěstí roční tak snad bude ok, ale už v roce vytahané břicho, olezlá srst a čůrá 1denně což je právě u fen z množen běžné. a ten kdo pak kupuje štěňat tak to stále podporuje
Bohuzel mnozirny podporuji i vsichni, kdo odtamtud psy zachranuji.
Nemusi vubec resit, kam se starymi a nemocnymi zviraty. Vzdycky si je nekdo vezme.
https://zvirata.bazos.cz/…buldocek.php
Typicky inzerat z mnozirny.. Stenatka vypadaji nezdrave, nemocne, ten pohled a ta stavba tela mi prijde hrozna. Nedavno resil bratr partnera podvod se stenatkem z Bazose na Slovensku-chtel stene, ale vse bylo pofiderni. Nakonec si teda hodne priplatili a maji stenatko s PP z Ceska. Ja bych toto plemena ale nechtela ani zadarmo! Tolik zdravotnich problemu s sebou nese toto plemeno a jemu podobne. Neco o problematice brachycefalickych plemen zde: https://www.radaveterinare.cz/…ceradska-281
@Anonymní píše:
https://zvirata.bazos.cz/…buldocek.phpTypicky inzerat z mnozirny.. Stenatka vypadaji nezdrave, nemocne, ten pohled a ta stavba tela mi prijde hrozna. Nedavno resil bratr partnera podvod se stenatkem z Bazose na Slovensku-chtel stene, ale vse bylo pofiderni. Nakonec si teda hodne priplatili a maji stenatko s PP z Ceska. Ja bych toto plemena ale nechtela ani zadarmo! Tolik zdravotnich problemu s sebou nese toto plemeno a jemu podobne. Neco o problematice brachycefalickych plemen zde: https://www.radaveterinare.cz/…ceradska-281
už jen ta barva není povolená
, ale lidi to koupí. Chtějí něco extra a vůbec jim nedochází na čem se podílí
Takže co je tam za plemeno přimícháno? V jakém zdravotním stavu jsou rodiče se taky kupující nedozví. Ale toho to nezajímá, jen chce speciální barvu co nikdo v okolí mít nebude ![]()
@Markéta80 A to se bavíme jen o zdraví fyzickém. Psychicky na tom bývají příšerně, štěňatům se nikdo nevěnoval, navíc si nesou zátěž, pokud byli rodiče ve špatných podmínkách, nesou si to štěňata v genech (viz epigenetika). Plus špatné podmínky během březosti. A ve finále zanedbaná raná socializace, která se už nedožene. Tohle fakt chceš. ![]()
@asha ale těm zájemcům to nevysvětlíš
, ani jim nepřijde divné že nevidí matku štěňat
A PP přece nepotřebují, nepotřebují se chlubit a výstavy je taky nezajímají. Ale na fauně je to často, mají doma štěně pár dní a už píší jestli je to to plemeno co chtěli nebo šlo o podvod. A hlavně napíšou at jim nikdo nepíše že když nemají PP není to to plemeno
A množina to nebyla, nikde žádná klec a fenu neviděli protože zrovna odjela pryč ![]()
@Markéta80 No mně přijde, že aspoň o tom zdraví se mluví. O psychice skoro vůbec.
Ke mně se občas takoví psi dostanou, i když většinou až potom, co majitel vyzkouší rady z internetu, a tím to ještě zhorší. A je to teda radost. Tihle lidi se poučí až potom, co si tím projdou.
Nicměné nejhorší je, když s tím nic nedělají, protože jednak to stojí peníze a jednak…no co, je to malý pejsek, tak štěká a bojí se… normálka. Dokud to udrží na vodítku a doma je to nežere…
@asha většina jich řekne že prostě náhoda a příště jdou do podobného psa. jasně že ani u PP jistota není, ale přece jenom se ten chovatel nějak stará, je za ním nějaká historie
Mne je hlavně líto teď fen co jen rodí a jak přestanou tak se jich zbaví
To zdraví je problém, ale osobně si myslím že už skoro každé plemeno má něco. Buldočci zdravotně nic moc, ale zase jak který i co takhle čtu ve skupinách, často tam je úmrtí ve vysokém věku
Já právě vždy buldočka zavrhla kvůli zdraví a nakonec jí máme
. ta jejich povaha je prostě super a chápu lidi že chtějí zrovna buldočka. od chovatelky co jí máme říkala že v roce 2021 měli úmrtí 2 fen 12 a 14 let což je super věk ![]()