Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dala bych cenu obvyklou, však aspoň musíš vědět, kolik jste platili za fenu vy a jestli se ceny nějak hnuly od té doby? Jinak obecně řečeno je po štěňatech docela sháňka, nemyslím si, že byste měli problém udat, obzvlášť pokud budete směřovat cenu spíš k dolní hranici. Ale zase se vám bude ozývat spoustu mimoňů, co by měli mít psa tak akorát plyšového, bude to chtít dobře prověřovat.
@Anonymní píše:
Retrovr kvalitni s pp za 10 tisic. Vic nez15 ti nikdo neda
to je blbost. ted ta cena se dost vyšplhala a ceny přes 25 000 jsou běžné. Za 10 000 se prodávají bez PP takže když dá cenu nízkou každý zájemce si řekne proč je to tak nízká cena, asi je tam něco špatně ![]()
Holky, máte zkušenosti s cenou štěněte labradora bez PP. Tatínek je prý papírák, ale co já vím. Pán za něj chce 17 tis. Mě to přijde dost, ale když jsem se pro pejska rozhodla, nahlodaka ve mě červíka známá, co tomu trochu rozumí, že ta cena je dost vysoká, když nemá PP a že vlastně nemám žádné jistoty, jestli bude pejsek zdravý. Nevím jak se teď rozhodnout. Máte někdo zkušenosti? Děkuji. Raději anonym.
@Anonymní píše:
Holky, máte zkušenosti s cenou štěněte labradora bez PP. Tatínek je prý papírák, ale co já vím. Pán za něj chce 17 tis. Mě to přijde dost, ale když jsem se pro pejska rozhodla, nahlodaka ve mě červíka známá, co tomu trochu rozumí, že ta cena je dost vysoká, když nemá PP a že vlastně nemám žádné jistoty, jestli bude pejsek zdravý. Nevím jak se teď rozhodnout. Máte někdo zkušenosti? Děkuji. Raději anonym.
Známá má pravdu.
@Anonymní píše:
proč chce bez PP? To může do útulku a vzít něco jako labrador. uděláš dobrý skutek a ušetřit. Dát za psa 17 000 kde nemáš jistotu vůbec žádnou a ještě podporovat množitele ![]()
@Anonymní píše:
Obvolej chovky a jeďte se podívat…
Labrador nevím, my dali před 2 roky za No 15 a kdybychom nebyli zdechlý tak můžeme jezdit na výstavy..
Omlouvám se za anonym.
@Anonymní píše:
Do toho nechod. Jednak je to za psa bez PP raketa (a kdo vi, jestli to vubec labrador je) a jednak doporucuju poridit si psa po vysetrenych rodicich. Koukni na podminky chovnosti: https://www.retriever-klub.cz/…r-retriever/
Vzhledem k tomu, ze je tam podminka RTG kloubu, tak se da predpokladat, ze u labradoru byvaji klouby problem a vzit si stene po nevysetrenych rodicich je totalni sazka naslepo a az budete platit desitky tisic za operace kloubu, tak budete hlavou mlatit do zdi.
A dal je tam doporucene vysetreni oci. To sice neni podminka uchovneni, ale to, ze se to tam zminuje, taky znamena, ze se tyhle problemy u labradoru nejspis vyskytuji casteji. Zazila jsem fenku plemene, u ktereho se vysetreni oci taky doporucuje, bez PP, takze rodice samozrejme nevysetreni a hadej co - v peti letech oslepla a nic se s tim nedalo uz udelat, protoze to byla prave PRA (atrofie sitnice). A clovek pak muze nafackovat leda sam sobe.
Takze na tvem miste bych vubec nad labradorem bez PP nepremyslela, ani kdyby ho nekdo daval jenom za cenu ockovani a cipu a misto toho bych si poradne prohledla chovatelske stanice a nasla si stene z takoveho spojeni, kde chovatel dba na zdravi psu a vysetruje jak povinne veci (klouby), tak nepovinne (napriklad ty oci).
@Anonymní píše:
To je jako by sis chtěla koupit nový mobil a chtěla bys značku Samsung, který stojí v autorizovaném obchodě 10tisíc. No ale ty bys to chtěla levnějc a šla jsi na Wish a koupila si tam stejný nový mobil za 1500,–
Máš pocit, že bude stejný?
Někde se muselo brutálně ušetřit a poznáš to až ho začneš používat. A reklamace v číně nejsou moc slavné teda. Tak nějak je to se zdejšími prodejci „bez PP po rodičích s PP.“ Jakmile jim dáš peníze, už je nezajímáš. Nedávají ani stvrzenku o zaplacení. Nic.
Jsou chovatelské stanice a chovatelské stanice, ale základem je testovat chovná zvířata na genetické nemoci, které se u dané rasy často objevují a pak taky testují i přenosné nemoci. S PP máš záruku, že když sis koupila labradora, máš labradora - měl by splňovat jak vzhled, tak povahu.
Takové to „bez PP po rodičích s PP“ je prostě prodávání „zmetků“ když to řeknu škaredě. Nikdy nevíš, kdo je skutečně rodič a pokud už jde opravdu o dva psy stejné rasy, může se stát, že štěňatům předají nějaký nepěkný genetický balíček, který tě později může stát pěkný balík peněz u veterináře.
A to ani nemluvím o tom, že slušný chovatel s tebou uzavře smlouvu o prodeji, kde je stanovená „záruka“ na vrozené vady a podobně, kdy pokud se náhodou přece jen něco objeví, chovatel vrací část nebo dokonce všechny peníze za štěně… nebo si štěně vezme zpět.
Vůbec se nedívej po těchhle inzerátech. Lidi prostě odrbávají systém, kdy nevkládají žádné prachy a inkasují tisíce a štěňata jsou jim ukradená. Prostě je poptávka po levných psech… Ale tohle už mi nepřijde ani levné. Za 17 tisíc koupíš normální štěně s PP (samozřejmě záleží co je to za rasu a z jaké chovatelské stanice.)
Neříkám že daná štěňata nemůžou být skvělými psi. Určitě můžou. Ty pouliční směsky jsou stejně nejlepší psi. Ale pokud už se bavíme o tom, že chci určitou rasu, tak si sakra pohlídám odkud ji beru. Jinak už si můžete jít někde do útulku pro štěně a vyjde vás to podstatně líp.
Holky, děkuji za názory. O množírnu určitě nejde, je to normální rodina s dětmi. Předpokládám, že si našly pejska ke krytí a asi taky nemají moc zkušeností. Zakl.
@Anonymní píše:
Dobrý večer. Plánujeme náš 1. vrh a nevíme, jakou si dát cenu. Máme zlatého retrívra, tuzemské kryti( v ČR). Kolik byste byli ochotní dát za stěně s PP?
Tak záleží na rodičích, jak jsou úspěšní..nebo tak nějak to vždycky bylo
@Anonymní píše:
Holky, děkuji za názory. O množírnu určitě nejde, je to normální rodina s dětmi. Předpokládám, že si našly pejska ke krytí a asi taky nemají moc zkušeností. Zakl.
@Anonymní píše:
Pak si tak vezmeš pejska a on má pak problémy s ledvinama, s klouby, se srdcem… je hodně těch co si takhle pořídili štěně, pak do něj narvali desetitisíce u veterináře a nakonec ho stejně pohřbili, protože nemoci…
Tipuju, že ta „normální rodina“ se štěňat snaží zbavit co nejdřív, aby je nemusela živit.
Vůbec nehraje roli jestli jsou to normální lidi a nebo týrající zmetci. Prostě nemají takové náklady aby mohli odůvodnit cenu 17K za štěně.
Kdyby ho prodávali třeba do 5 tisíc, tak si řeknu budiž, tam by se ty náklady nasbíraly, ale za 17K? To spíš zavání tím, že chtějí vydřít co nejvíc, aby si zaplatili dovolenou nebo něco jiného.
@Anonymní píše:
Rozhodně bych nešla do psa bez PP, a ještě k tomu za 17 tisíc, a to doma jednoho bez papírového máme (11 let) a milujeme ho stejně, jako 10m štěně, které je s PP za 30 tisíc. Ale před 11 lety mi ho koupili rodiče, já si při pořízení dalšího pejska raději připlatila a mám chovatelský servis, znám původ pejska, vím, že předci jsou testováni, apod.. Taky jsme si vyslechli, že otec psa bez PP má papíry, no do dnes jsme je neviděli a ani toho otce ne.
@Markéta80 píše:a to poznáš dle čeho? Hlavně že musí fenu nakrýt. Proč není uchovaná, kolik má zdravotních testů? Dávno množitele nepoznáš. určitě nechce vydělat, jen 17 000 za štěně. Fena je s PP, asi ne takže vůbec netušíš co ze štěněte vyroste, to bude takové překvápko za 17 000. Lidi se prostě nepoučí
Strašná spousta lidí si pořád myslí, že PP je jenom pro výstavy. Vůbec nechápou že tam jde o mnohem víc.