Cena za svatbu a kdo platil?

2674
21.7.15 19:28

Cena za svatbu a kdo platil

Nedávno jsem koukala na jednu reality show a tam byl i cenový plán na svatbu, osobně mi to přišlo hrozně moc - třeba 240 tisíc, přijde mi to za prvé dost škoda peněz, za druhé si neumím představit, že bych takové peníze za svatbu dala svým dětem. Doufám že se mě ještě dlouho nebude toto téma týkat, dceři je 16. let, ale jen pro představu se jdu zeptat - kolik Vás stála svatba a kdo jí platil? Slyšela jsem, že by měla platit rodina nevěsty, ale nevím jestli se to stále ještě dodržuje.

Já se vdávala před 17 lety, svatbu jsme si platili sami a vyšla nás kolem 20 tisíc.

PS: nevadí mi anonymní odpovědi :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20767
21.7.15 19:31

Tradice je, že by svatbu měla platit rodina nevěsty. Já se nevdávala, ale co vím z okolí, tak si vždy platili svatbu sami, někomu rodiče (z obou stran) přispěli, někomu ne. Já bych na svatbu peníze po mamce opravdu nechtěla, nevidím k tomu důvod, hodláme si jí s přítelem zaplatit sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.15 19:32

Svatba teď pátek - rodiče mí i ženicha přispěli po 30tisících, my jsme doplatili cca 15-20 000,–. Počítáme s tím, že jednou, jednou synovi taky přispějeme.
Svatba cca 30 hostů.

• Citovat
  • Upravit
Kamikadze
21.7.15 19:34

Je to na domluve. Ale ferove je, ze rodice jedou pul na pul. U nas to tak bylo.

Vem si, ze by bylo nefer pro ty kdo maji jen holky, a zvyhodneni ti co maji jen kluky:-DDDDD

Příspěvek upraven 21.07.15 v 19:35

• Citovat
  • Upravit
charbl
21.7.15 19:37

My pocitali, ze to bude stat tak sedmdesat tisic, skoncili jsme ca.na sto deseti. Moji rodice prispeli 40 tisici, manzelova rodina pokladala za svuj velky prispevek, ze vubec dorazila ;)

• Citovat
  • Upravit
5667
21.7.15 19:39

Ja se vdávala pred 5ti lety. Platili sme ji s manželem sami. Moje mama zaplatila dort a zakusky, ani s jedním otcem nejsme v kontaktu a tchyne uz nezila. babičky dali slivovici a dalsi penize. Řekla bych ze nas vyšla tak na 70tis se vším všudy, ale chteli sme místo daru penize, tak se nám část vrátilo. Ja bych po rodičích ani penize nechtěla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.15 19:47

Svatba nás stala asi 70 - 80 tisíc korun, naši platili asi 20 tisíc, to jsme jim vymluvit nemohli, manželovi rodiče na svatbu neprispeli nic, ale po svatbě nám zaplatili jednu třetinu bytu.

• Citovat
  • Upravit
17363
21.7.15 19:51

Brali jsme se před 5 lety, svatba pro cca 60 lidí. Hostinu, koláče a svatební dorty platili moji rodiče, alkohol platil tchán (je hospodský), tchýně (jsou rozvedení) nám přispěla 20 000,–.
My jsme si platili prstýnky, oblečení, kytky + ty drobnosti okolo. Byli jsme připraveni platit si celou svatbu sami, ani přes jedny rodiče to „neprošlo“.
Jsem ze 4 sourozenců a naši to platili takhle všem.

Máme děti dvě a už abychom pomalu začali na jejich svatby šetřit :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
21.7.15 19:53

@Evka73 Vdávala jsem před 4 roky. Mamka platila cukroví, protože chtěla dávat svým kamarádkám výslužky, že má jedinou dceru. Já byla spíš proti, tak si to vzala na starost mamka. Vše ostatní jsme platili my s manželem. Na hostině 17 lidí - hostina: pouze po obřadu oběd + posezení u kávy a dortu - v 17h jsme to rozpustili. Vše jsem si zařizovala sama, tcháni se o to moc nezajímali, o penězích nepadlo slovo. Dostali jsme pak sice od nich peníze jako svatební dar, ale bylo to něco, s čím jsem předem nemohla počítat, neb jsem o tom nevěděla. A nejsem typ, co by se jich na férovku zeptal, s čím nám pomohou oni.
Počítali jsme s nějakýma 30 000 za svatbu. Vše jsem si psala a ve finále to vyšlo na 54 000. Něco se vrátilo v darech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
21.7.15 19:54

U nás byla svatba taková jakože každý zaplatil něco…já koupila šaty, prstýnky, zdobení na auta, svatební oznámení, ženichovi oblek a boty a kravatu…naši:kytice, pití, účes na svatbu, šaty pro družičku, zákusky…jinak mamka dělala řízky, tchýně salát, mamka pekla koláčky…tchánovci platili kýtu, dorty, drobné občerstvení, pronájem párty stanu.
Kolik vše stálo dohromady nemám zdání, nikdo to nikdy neřešil :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
21.7.15 20:04

@Evka73 stála nás cca 6000 a platili jsme si jí sami, kromě dortu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
21.7.15 20:11

Svadbu platil muj tata, bylo to jeho prani. Uz je to deset let, tak si presnou sumu nevybavim, ale odhadem tak 30.000. Rekl, at si vyberu a zaridim, co chci a poslu mu ucty. Muj muz v souladu s tradici zaplatil prstynky, kytici a poplatek na matrice. Ja jsem mu koupila kravatu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
21.7.15 20:12

Nás stála svatba 950,– 8) Kytku za 350,– platil ex, 600,– v hospodě já. Byli jsme 4, já, ženich a dva svědci, soused a sousedka. Šaty jsem měla civilní, prstýnky jsme si půjčili od mojí ségry. Ale já asi nejsem ten správný vzorek :mrgreen:
Tchyně mi to nikdy neodpustila, našim to bylo šumák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.15 20:14

Vdávala jsem se 3 roky zpátky. Na svatbě jsme mněli 70 lidí, muž má velkou rodinu z naší rodiny tam bylo jen 15 lidí + já. Rodiny se domluvily že ženichovi rodiče si zaplatí 54 lidí co se týče (obědu, druhého chodu, rautu, a přípitku) naše rodina platila 16 lidi (obědu, druhého chodu, rautu, a přípitku). Co se týče zbytku alkoholu, zakusky, čipsy, tyčinky ovoce, cukrovi, nealka to se zpočítalo a vydělilo 2mi.
Dorty, výzdobu, šaty, a ženichovi košili, a družičce šaty jsme platili my. Ozdoby na auto taky my, prostě se to rozdělilo. Svatba byla v Klaštěrním kostele, a pak se jelo do restaurace, když se sečetla celá svatba stálo to 220 000,– a nemněli jsme tam nic extra,…
Anonymní N.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.7.15 20:15

Všeho všudy asi 130k. Platili jsme sami a od hostu dostali asi 50k.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný