Centra, psychika a vše kolem

222
8.8.10 17:47

Centra, psychika a vše kolem

Ahoj, jsem tu nová a chtěla jsem se zeptat na pár věcí ohledně center asis. reprodukce. Jsmw ze severní Moravy. Vím, že je tu spoustu témat, ale špatně se v nich orientuje. S manželem se snažíme již něco přes 3 roky, ale zatím byl pouze 1 samovolný potrat. Konečně jsme se rozhoupali a objednali se do centra do Polanky. Nevíte někdo, jak to v Polance chodí? Udělají i genetiku, imuno apod.? někde jsem četla, že nejdou moc po příčině.Rozhodujeme se taky mezi Reprofitem.Na něj bylo dost kladných ohlasů. Jsem z toho dost zmatená, jestli nebude lepší zrušit Polanku a objednat se do Reprofitu v Olomouci.Taky bych chtěla vědět, jak všechno probíhá, jestli si člověk může vybrat co podstoupit, jak často se do centra dojíždí apod. Budu ráda za každé info, moje psychika pracuje (ne zrovna v můj prospěch) na plné obrátky. :cry: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2663
8.8.10 18:13

myško,taky jsem ze severní Moravy,do Fertimedu jsem jezdila do OL,tenkrát se Polanka teprve rozjížděla.Udělali mi veškerá vyšetření,na která ses ptala.Po třech neúspěších jsem CAR změnila a ted jezdím do Reprofitu…a upřímně…měla jsem to udělat dřív.Ve Fertˇasu nejsou špatní,ale s přístupem v Reprofitu se to nedá srovnat.Frekvence návštěv záleží na tom,co budeš podstupovat ..jestli IUI(inseminace),to se jezdí často,na utz kontrolu anebo rovnou IVF.Samozřejmě si můžeš vybrat,jestli budete zkoušet nejprve IUI a potom IVF,ale taky to záleží na tom ,jaký máš nález…pokud máš třeba neprůchodné vejcovody nebo je nemáš,tak je IUI samozřejmě blbost…jo a ve Fertimedu platíš snad za všechno :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6193
8.8.10 19:14
kačkač1404 píše:
myško,taky jsem ze severní Moravy,do Fertimedu jsem jezdila do OL,tenkrát se Polanka teprve rozjížděla.Udělali mi veškerá vyšetření,na která ses ptala.Po třech neúspěších jsem CAR změnila a ted jezdím do Reprofitu…a upřímně…měla jsem to udělat dřív.Ve Fertˇasu nejsou špatní,ale s přístupem v Reprofitu se to nedá srovnat.Frekvence návštěv záleží na tom,co budeš podstupovat ..jestli IUI(inseminace),to se jezdí často,na utz kontrolu anebo rovnou IVF.Samozřejmě si můžeš vybrat,jestli budete zkoušet nejprve IUI a potom IVF,ale taky to záleží na tom ,jaký máš nález…pokud máš třeba neprůchodné vejcovody nebo je nemáš,tak je IUI samozřejmě blbost…jo a ve Fertimedu platíš snad za všechno :evil:

Ahojda,jen se tě chci zeptat,proč tolikrát IUI,když jsou vejcovody neprůchodné?Jinak při dalším IVF přeji //,máš toho z sebou hodně moc zasloužíš si to.Stálo tě to už spoustu nervů,čekání a taky peněz :hug: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21353
8.8.10 20:11

Myško - jestli chceš, přidej se k nám. Deníček Psychika snažilky, je právě o všem co píšeš. Parta super holek, který se snaží stát nohama na zemi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
222
8.8.10 21:32

Kačko, ještě jsem se chtěla zeptat, pokud bychom šli do Reprofitu, kdo z doktorů je fajn a komu se raději vyhnout? máš zkušenosti? jinak co se týká vejcovodů a všeho okolo jsem zdravá (byla jsem na zjištění průchodnosti a vše bylo ok).Můžeš mi taky napsat jaké jsou čekací doby, pokud to víš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
8.8.10 21:40

dagmariano…7 IUI proto,že jsem měla po laparce potvrzen jen jeden neprůchodný vejcovod…až po 4 letech po akutní operaci mi byla zjištěna oboustranná neprůchodnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
8.8.10 21:44

myško,jezdila bys pravděpodobně do OL,že?Tam ordinuje MUDr.Machač a někdy MUDr.Stehlíková(myslím),oba jsou skvělí…jinak na zákroky se jezdí do Brna,v OL je pouze ordinace.I v Brně jsou všichni strašně milí,ohleduplní,fakt úžasní.Na první konzultaci jsem čekala 6 týdnů,ale to bylo muinulý rok,třeba už je to jinak.Však tam zavolej,sestřička ti řekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
8.8.10 21:48

myško -taky můžu reprofit jen doporučit a držím palce tobě i kačce :palec: a psychiku ti taky doporučuju, jsem její odchovankyně :mrgreen: :mavam: tady máš odkaz na deníček, zrovna nabírají :-)

já si imuno a genetiku vyřídila sama ve spolupráci s mým gynekologem, k čekací lhůtě už se nemůžu vyjádřit, už se to určitě změnilo -to že dr. Machač musel přibrat výpomoc o lecčems svědčí :-)

já jela většinou po začátku stimulace na KO do OL jen jednou a pak rovnou do Brna na punkci vajec, IUI jsme nepodstupili, neb po mimoděložním byl jenom jeden a to napytel, takže pak jsem nechala odstranit i jeho,aby nedělal u IVF paseku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
8.8.10 21:59

Borisko,děkuju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
9.8.10 09:31

ahoj myško, taky navštěvujeme fertimed v Polance (jsem z Ovy). Vstupní pohovor jsme měli 16.6. Základní údaje budete probírat se setrou, pak pohovor s docentem, následuje pak gyn. prohlídka a měl by navrhnou podle vašich nálezů inseminaci IUI nebo mimotělní IVF. Manžel odevzdá vzorek spermatu, sestra vezme krev a pozve si tě na další odběry, genetické a pak na hormonální profil.Pak Vás čeká genetický pohovor, vyplňuje se dotazník a ten se pak probírá s genetikem. No a pak se čeká na schválení od pojišťovny a na výroky pánů doktorů. Co se týče frekventovanosti, tak odběry si můžeš nechat udělat i v místě bydliště, to nemusíš dojíždět do Polanky. přes prázniny to bylo kapánek složitější, ale teď by už neměl být problém. Mě čeká 16.8. kontrola, kde se dozvím jak dopadla jak genetika, tak hydroskopie a pak bych měla začít stimulovat (brát stimulační hormony) před IVF, to znamená časově 2 měsíce po vstupním pohovoru. Příčina, proč nemůžu otěhotnět přirozenou cestou nám zatím nikdo nesdělil. Pokud budeš chtít vědět něco dalšího klidně napiš. Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
9.8.10 17:55

jo a myško -v reprofitu nevím o nikom, komu by ses měla vyhnout, všichni naprosto perfektní profesionálové, supr přístup,i sestřiček, ochota, pomoc a placení až nakonec, narozdíl od fertimedu -tak je podle mě třeba vybírat dr. podle toho,co jsem slyšela..a hlavně tam co vím nutí přespat v hotelu nebo kde po transferu, abys náhodou ty embrya nevytřepala nebo co :roll: což je samozřejmě blbost :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
222
9.8.10 20:27

Tak jsme udělali další krok na naší cestě. Objednali jsem se do Reprofitu. 1. konzultaci máme na 14.9..neví někdo, zda mě bude i vyšetřovat a manželovy spermie? jinak mě trochu zarazilo, že je tam asi i normální gynekologie. Vidět zrovna maminky s bříškem…no není to to pravé ořechové, pak člověk teskní… :think: :-D . Fertimed máme stále v záloze, ale konzultaci asi zruším. Sobka se fakt bojím, nemám ráda černý humor a ani mu nerozumím. Zato manžílek, ten si v něm libuje :-D . Holky jinak moc děkuji za info. jsem ráda za každou větu.

Borisko, chci se zeptat na to imuno a genetiku. Udělají mi ji v tom Reprofitu, nebo už si mám raději zajít na gynekologii? A kde ti vše dělali? Já jsem z Ostravy. Někde jsem četla, že se lidi posílají do Brna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
222
9.8.10 20:45

Katko, a jaké ty máš zkušenosti s Fertimedem v té Polance? Myslím po stránce lidské a profesionální?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
9.8.10 21:30

myško, nemám to s čím porovnat, jako třeba kačka.Mě jej doporučila kolegyně, kamaádka její dcery tam chodila a v květnu se jim narodila Terezka. O Reprofitu jsem nevěděla, četla jsem o gyncentru v Ově (žádnou chválu),tak jsem zavolala do Fertimedu. Zatím sem poznala doc. Sobka, dr. Holuba a v Olomouci nějakou dr.,která mi dělala hysteroskopii. Sestřičky jsou docela příjemné. Vadí mi, že se musím domáhat nějakých odpovědí a že s tebou mluví jako kdyby to byli věci všední a snadno zapatovatelné. Taky by měli podle mě dát dopředu ceník co proplácí pojišťovna a co ne. Všimla jsem si, že to visí na nástěnce v Olomouci, ale po jednom přečtení si vše nezapamatuješ. No zatím nebudeme měnit, ale kdyby se nám něco nezdálo, tak bych asi taky volila reprofit. Tak držím palečky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
9.8.10 21:35

borisko, ty si myslíš, že po transferu není treba se bát a není nutné přespávat v místě provádění transferu? Četla jsem to na více diskuzích, dokonce i při stimalaci jsou nějaká omezení. Můžeš písnout svoje zkušenosti?? Díky, Katka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.