Ceny plínek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
358
10.7.13 23:15
@žampionka píše:
@Netrpělivá takze kdyz obden, nechavas to v kybli s vódou?

Jasně, s vodou. Měli jsme i období, kdy to šlo nechávat nasucho, to bylo když byl plně kojený a bez příkrmů, on moc nekakal, všechno dobře strávil a jenom čural. Ale jak začaly příkrmy, už to chtělo skladovat ve vodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
10.7.13 23:15

@Netrpělivá a kolik tak stoji ty svrchni kalhotky a kolik jich mate? treba dnes jsem videla nejake v tescu, kolem 130kc, ale co to je zac, netusim. a kolik matetlatk.plin?a kolik spotrebuje za den uplne male mimi? no jsem uplne nalomena, ze bych i zkusila.ze spotrebujem jednorazovky co mam, jeste asi zase dostaneme od znamych k narozeni a potom kombinovat nebo latkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
10.7.13 23:35
@žampionka píše:
@Netrpělivá a kolik tak stoji ty svrchni kalhotky a kolik jich mate? treba dnes jsem videla nejake v tescu, kolem 130kc, ale co to je zac, netusim. a kolik matetlatk.plin?a kolik spotrebuje za den uplne male mimi? no jsem uplne nalomena, ze bych i zkusila.ze spotrebujem jednorazovky co mam, jeste asi zase dostaneme od znamych k narozeni a potom kombinovat nebo latkovat.

Ty svrchní kalhotky stojí nové 269 Kč http://www.malvik.cz/…na-suchy-zip (v Malvíku, bydlím kousek, tak kupuji tam), ale dají se koupit i použité za míň, tady třeba dvoje za 155 Kč http://www.mimibazar.cz/foto.php?… . Plínek máme asi 35. Tak jestli za ty dva dny vždycky spotřebujeme odhadem 20, nebo 25, mám k tomu bílé prádlo nejen pro mimino, ale i pro starší děti, případně nějaké prostěradlo, tak mi to dá plnou pračku. Ty kalhotky z Tesca jsem viděla a přijde mi to dost podobné jako Bambino mio. Jinak ty vrchní kalhotky jsme měli ze začátku asi šestery, ve větších velikostech čtvery. Rychle schnou a syn mi nikdy čtvery najednou nepokakal. Samozřejmě pokud jsou kalhotky v pořádku, vyměňuje se jen ta plínka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
10.7.13 23:46

@žampionka Já peru pleny dvakrát do týdne. Malej má sice už dva roky, ale nočník mu pořád nic moc neříká, ani ho nechci před příchodem mimina vyloženě nějak drilovat a vysazovat a hlavně, co mě teda fakt vytáčí je to, že poslední dobou kadí nastokrát. Vždycky si jen do plenky prcne, takže používat jen papírovky, tak jsem tím jeho stylem za chvilku švorc.

Jinak těch látkovek jsou mraky, mě třeba na začátku přišlo, že se v tom životě nemůžu zorientovat. :mrgreen: No, trvalo to asi měsíc, ale nakonec se to dalo. Jedu hlavně v kalhotovkách Haipa Daipa - plena tvarem jako papírovka, dávají se na ni ty kaťata, pak v SIO od Bamboolik - do kalhotek se zapínají jen savá jádra a vkládací pleny a pak mám samozřejmě klasické čtverce. Těch kalhotovek mám 15, těch SIO mám 8 vnitřních plen, k tomu mám 5 batolecích batolecích vkládaček a 8 krátkých, základních vkládaček, na vycpání mám 30 ručníčků z Ikea a čtverců mám 40. Svrchní kalhotky mám zatím dvoje, chystám se přikoupit ještě pro mimčo.

Jinak já skladuji normálně na sucho v kýbli s víkem. U pokaděné pleny separačku spláchnu do záchodu, pokud je znečištěná i plena, tak přetřu žlučákem a hážu k ostatním plenám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
11.7.13 00:13

http://www.youtube.com/watch?… jukni na tohle video, tam je to vsechno moc hezky vysvetleno a ukazano, taky tady je dobrej blog: http://www.jituli.blogspot.cz/…ADnk%C3%A1ch

tam je vse - jako na zacatku z toho jde hlava kolem, ja kdyz jsem se o to zacala zajimat, tak jsem byla uplne marna. Ale zase tolik prace navic to neni, ja jsem extra lenoch, ted jeste pracuju, takze casu malo. Pradla mam i tak dost, ty pleny se tam ztrati. Chce to mit dobrej system, jak skladovani, tak prani a veseni a pak to jde snadno.

me teda zoufale nebavi pleny nakupovat a to to nemam moc daleko, akce sledovat odmitam, tady v nemecku ani moc nejsou, nebo bych musela fakt buhvi kam, pak to vlacet kocarem.

takhle mam doma furt neco po ruce do cehu tu zadnici omotam. Ven teda davam jen kdyz vim, ze pravdepodobne nebudu prebalovat. Ale prodavaji se i pytle na pleny, kde se nezapari, do toho to jen hodis a jedes dal.
Doma teda nejaky papir mame, kdyby nahodou, nebo se mi nechtelo…nehodovost je taky mensi, ale musis to mit dobre zapnuty - treba na tom videu ta nektere mimina, jak jim to tam couha, tak takhle se to moc neda, to by bylo vse mokry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
11.7.13 00:13

@gabi.design kua,to je nazvu a veci kolem toho.. :lol: takze.mam doma typuju tak ze 30latk.plin asi to jsou teda ty ctverce? a k tomu jsem myslela, ze koupim ty svrchni kalhotky, ted koukam, ze jsou taky ruzne velikosti, no a hotovo.ono to tak jednduche asi neni, co? :lol: chjo, zitra se schvalne mrknu do toho tesca, co to tam maji ty svrchni katky za znacku..jsem fakt mimo, ale ja ani nevim, jak tu latkovku na to mimo namotat :lol: no, pujdu do skoly k mamce..a na ty kycle u miminka staci jen jedna latkova nebo co to je to siroke baleni? Jinak se priznam, ze nemam ted uz ani chut sedet na netu a studovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
11.7.13 00:16

@suik je,dekuji za odkazy, mrknu zitra v pc.. :hug: jsem v tomto fakt nepolibena :lol: vsak vidite ty moje otazky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
11.7.13 00:17

Ja jinak doporucuju na plenach moc nesetrit - tzn. nekupovat ty nejlevnejsi, nedejboze z ciny, blbou povest maji plenky sketch. Radsi si priplatit a koupit bambusove kalhotove pleny - anavy patri ke spicce, dobry je i bamboolik, aby to nebyl takovy natresk, tak doplnit čtvercovymi plenkami, nebo vyborna alternativa jsou vicevrstevne bambusove pleny - jako ctverec, ale s vice savyma vrstvama a nemusi se skladat, to se zajisti takovou spec. gumovou sponkou a daji se nepromokave gate. Takze dobra vybava se da poskladat za par tisic - zni to desne, ale spocti si kolik utopis v papiru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
11.7.13 00:19

Tady je na FB i skupina, kde se muzes ptat do aleluja: https://www.facebook.com/…28687357305/?… i treba pak najit podle bydliste maminku, co rada vse ukaze na zivo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí