Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem,
měla bych dotaz, zda někdo nemá podobnou zkušenost a jak se toho případně zbavit. Před měsícem, když jsem nevěděla ještě, že jsem těhotná, tak jsem prodělala anginu, na kterou jsem měla ATB. Už od neděle jsem unavenější, mám lehce naběhlé mandle a na jedné miniaturní čepy. Jelikož jsem těhotná, raději jsem zašla k praktickému lékaři. Ovšem praktickému lékaři vyšlo crp nízké a výtěr z krku negativní. Čili bakteriálního původu to není. Covid test také negativní. A já tedy nevím, jak se toho zbavit. Je tedy pravda, že do teď jsem hodně zvracela. A jestli někdo má podobné zkušenosti. Opravdu je to nepříjemné, polykat všechno mohu, jen mě pálí v krku, mandle mám naběhlé krví a na jedné ty miniaturní čepy. Tak se bojím, aby to něco nezpůsobilo. Včera jsem poprvé po všech mých nezdarech slyšela srdíčko toho zázraku a, že by mu něco mohlo ublížit, by mi trhalo srdce. Všem moc děkuji za odpovědi a tipy.
Test na covid sis dělala ten domácí? Možná by to stálo za ti dojít si na PCR. Teď v neděli měl manžel taky čepy v krku, nateklé mandle, teplotu, udělal si dva testy-negativní. Hodinu po testu jel na pohotovost s tím, že je to asi angína, udělali mu tam test-pozitivní. Takže já těm domácím testům vůbec nevěřín.
@Velešínka3 nene, jeden domácí a potom mě ještě poslala praktická lékařka do laboratoře. Já právě nic nemám, nemám zvětšené uzliny z venku ani bolestivé a před měsícem to při té angíně bolelo jak prase. Teplota taky v pohodě. Jen mám oteklé ty mandle a na jedné ty miniaturní čepy. A ta únava, jenže to mohu mít i z těhotenství. Jsou dny kdy jsem ráda, že Ležím a něco udržím.
Většina bolestí v krku je virového původu. Pokud je CRP nízké a stěr z krku negativní, není co řešit.