Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Po velkým krvácení v 6tt jsem byla hospitalizována. Výsledek veliký hematom (bez důvodu) kolem gestačního váčku. Srdíčko zatím bije. Ale já jsem z toho samozřejmě na nervy. Musím ležet a nic nedělat. Už takhle ležím dva týdny. Na ultrazvuku se embryo drží, nekrvacim, nešpiním, ale pořád prý prognóza nejistá. Prožíváte něco podobného? Jak se celý den zabavit? Bude takto vypadat celé těhotenství? Popravdě jsem čekala, že po prvním krvácení jasný potrat, smířený jsme byli, ale embryo se pořád drží. Jsme na jednu stranu hrozně moc šťastný ale na druhou je to pořád nejistota, že to nemusí zvládnout.
Jsem prekvapena, ze takhle na zacatku hospitalizace. Obvykle se to resi jen klidem doma a ceka se, je to bud a nebo.
No vic nez cekat ted delat nemuzes. Hod si nohy nahoru a koukej na telku, cti knizky.
Číst knížky, hrát hry na telefonu, koukat na seriály… No bude to tak dokud se hematom nevstreba..pak už nemusíš mít třeba žádné problémy…to ti nikdo nepoví…někdo musí ležet celé těhotenství, někdo jen na začátku, někdo zas pak na konci…
Proležela jsem těhotenství od 9.týdne do 23.týdne poctivě (byla jsem celou dobu doma, protože by s tím prý stejně nic jiného než doma dělat nemohli), pak už jsem začala malinko fungovat a teď jsem ve 36.týdnu a funguju,,normálně”😊. Na začátku hematomy pořád dokola, časté krvácení a s nejistou prognózou jsem byla do 23.týdne, kdy jsem pořád slyšela hrozící potrat, pak riziko předčasného porodu a miminko se udrželo a stále drží u mě v bříšku ❤️️. Držím palce, aby to u tebe taky dobře dopadlo🤗
Já tak ležela taky, několik týdnů, než hematom zmizel, ale už ve druhém trimestru, takže to bylo nadějnější. Ty začátky jsou buď a nebo i bez hematomu no. Jinak sem hodně cetla, koukala na seriály, brala sem si noťas do postele, projížděla internet, byla to nuda no.
Zažila jsem neco podobného, v prvním těhotenství, které ale nedopadlo. Mela jsem klidový rezim doma. Zajímalo by mě jak se to řeší kdyz je doma starší ditko a ten klidový rezim nelze dodržet??
@Anonymní píše:
Zažila jsem neco podobného, v prvním těhotenství, které ale nedopadlo. Mela jsem klidový rezim doma. Zajímalo by mě jak se to řeší kdyz je doma starší ditko a ten klidový rezim nelze dodržet??
Musí se zapojit manžel, partner🙏. U nás třeba byla,,výhoda”, že mám starší děti, které byly během dne ve školce a ve škole, ráno je tam odvezl manžel, musel si ty první týdny upravit pracovní dobu, aby je mohl i vyzvedávat a fakt fungoval🙏. Kdybych byla v nemocnici, taky by mu nic jiného nezbývalo. Po pár týdnech jsem alespoň odpoledne dojela autem, vyzvedla je a doma si zase lehla a on po práci zase fungoval. Bylo to náročné pro všechny, já trpěla psychicky, on toho měl plné zuby a děti byly otrávené, že nic nemůžu🙈. Ale zvládlo se to🙏. Nedokážu říct, do jaké míry klid. režim pomohl nebo ne, nemám srovnání a krvácela jsem i přesto, že jsem ležela, ale udrželo se to🙏 🙏 🙏. Takže teď si můžu říct, mělo to smysl.
@Anonymní píše:
Já měla starší dítě doma a muž ho vždy ráno odvezl do školky a odpol ho zas vyzvednul, ale je mi jasný že kdybych v té situaci skončila teď, když mám doma děti tři a kolotoč škola, kroužky, školka a kojenec, tak bych si ležet nemohla dovolit, prostě bych se musela smířit s tím, že se stane co se má stát, těžko by si muž mohl vzít na půl roku OCR, aby se mi staral o malou a vozil kluky do škol.
@Mamina 86 píše:
Musí se zapojit manžel, partner🙏. U nás třeba byla,,výhoda”, že mám starší děti, které byly během dne ve školce a ve škole, ráno je tam odvezl manžel, musel si ty první týdny upravit pracovní dobu, aby je mohl i vyzvedávat a fakt fungoval🙏. Kdybych byla v nemocnici, taky by mu nic jiného nezbývalo. Po pár týdnech jsem alespoň odpoledne dojela autem, vyzvedla je a doma si zase lehla a on po práci zase fungoval. Bylo to náročné pro všechny, já trpěla psychicky, on toho měl plné zuby a děti byly otrávené, že nic nemůžu🙈. Ale zvládlo se to🙏. Nedokážu říct, do jaké míry klid. režim pomohl nebo ne, nemám srovnání a krvácela jsem i přesto, že jsem ležela, ale udrželo se to🙏 🙏 🙏. Takže teď si můžu říct, mělo to smysl.
@Kriss Tina píše:
Já měla starší dítě doma a muž ho vždy ráno odvezl do školky a odpol ho zas vyzvednul, ale je mi jasný že kdybych v té situaci skončila teď, když mám doma děti tři a kolotoč škola, kroužky, školka a kojenec, tak bych si ležet nemohla dovolit, prostě bych se musela smířit s tím, že se stane co se má stát, těžko by si muž mohl vzít na půl roku OCR, aby se mi staral o malou a vozil kluky do škol.
Chápu, školka je určitě vyhoda. Zatim ale mam dite mladsi 3 let a vim ze ji u nas ani v okoli do MŠ triletou nevezmou, neni misto. Manžel je cele dny v práci. Tuto situaci zatím neřeším ale rikam si kdyby nastala situace jako v tom prvním těhotenství, tak bud bych klid nemohla dodržet (doma akční torpédo co prostě neposedí) nebo jedině manzel OCR coz by ale byl problém u nej v práci
Bidi doufat ze to nebudu muset řešit ![]()
Jsem v 6tt a včera na ultrazvuku objeven hematom. Zákaz sexu, prášky na udržení těhotenství a to je všechno. Snažím se šetřit, ale mám batole a prostě musím nějak fungovat.
@Anonymní píše:
Chápu, školka je určitě vyhoda. Zatim ale mam dite mladsi 3 let a vim ze ji u nas ani v okoli do MŠ triletou nevezmou, neni misto. Manžel je cele dny v práci. Tuto situaci zatím neřeším ale rikam si kdyby nastala situace jako v tom prvním těhotenství, tak bud bych klid nemohla dodržet (doma akční torpédo co prostě neposedí) nebo jedině manzel OCR coz by ale byl problém u nej v práciBidi doufat ze to nebudu muset řešit
Měla jsem toho dost načteného, vč. vyjádření špičkového porodníka/gynekologa, že ani klid. režim a ležení nezaručí výsledek a pokud se to má udržet, udrží se to i kdybychom po hlavě skákaly😃. Říkám, nemám srovnání, jestli by to dopadlo jinak, kdybych neležela, ale tu možnost jsem měla, tak jsem byla klidnější, že jsem si mohla říct, že jsem pro to udělala vše.
@Anonymní píše:
Chápu, školka je určitě vyhoda. Zatim ale mam dite mladsi 3 let a vim ze ji u nas ani v okoli do MŠ triletou nevezmou, neni misto. Manžel je cele dny v práci. Tuto situaci zatím neřeším ale rikam si kdyby nastala situace jako v tom prvním těhotenství, tak bud bych klid nemohla dodržet (doma akční torpédo co prostě neposedí) nebo jedině manzel OCR coz by ale byl problém u nej v práciBidi doufat ze to nebudu muset řešit
Tak jedno malé dítě pořád ujde, holt by čekala na ven odpol až přijde manžel a já bych ji zabavila přes den nějak v leze, že bych třeba ležela na gauči, nebo na zemi a hrála si s ní, ale ta škola, školka je horší, tam se naběham několik km každý den a nemám nikoho, kdo by to vzal za mě.
Po velkým krvácení v 6tt jsem byla hospitalizována. Výsledek veliký hematom (bez důvodu) kolem gestačního váčku. Srdíčko zatím bije. Ale já jsem z toho samozřejmě na nervy. Musím ležet a nic nedělat. Už takhle ležím dva týdny. Na ultrazvuku se embryo drží, nekrvacim, nešpiním, ale pořád prý prognóza nejistá. Prožíváte něco podobného? Jak se celý den zabavit? Bude takto vypadat celé těhotenství? Popravdě jsem čekala, že po prvním krvácení jasný potrat, smířený jsme byli, ale embryo se pořád drží. Jsme na jednu stranu hrozně moc šťastný ale na druhou je to pořád nejistota, že to nemusí zvládnout.