Cerazette a MS?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Cerazette a MS?
Ahoj holky. Snad máte některá podobné zkušenosti jako já. Po porodu beru Cerazette, protože kojím. Teď sice kojím „jen“ ráno, odpo ke sváče a v noci, a tak beru pořád tuhle antikoncepci. Dr. mi nabídl buď tuhle a nebo tělísko, takže jsem si vybrala raději pilulky. Prášky beru vždycky tak nějak ve stejnou dobu +- půl hoďky. dr mi řekl, že se může vyskytnout špinění. Jenže já měla před 14-ti dny regulerní MS (docela dost silné krvácení, žádné špinění), která trvala 10 dní (před porodem 4 dny a hotovo), pak byla 2 dny pauza (i bez špinění) no a teď je to třetí den co už mám zase MS. Před pár měsíci, když jsem si byla pro další recept na antikoncepci, tak jsem se radila se sestřičkou, jestli můžu mít MS (dr byl bohužel zrovna na obědě) a říkala, že to bude špinění a že to přejde, je fakt, že to přešlo. Ale teď to je docela děs. Myslíte, že to může být tím, že neberu prášky přesně ve stejnou dobu? V po se chystám k dr, jestli to nepřejde. Manža začíná být nevrlý, že se je divný, že to pořád mám, že to není normální a ať jdu k dr. Ale já nemám hlídání, takže musí Terka se mnou, tak se tam moc neženu. Ségra tvrdí, že to je stresem, ale ten jsem měla větší ze začátku, když malá pořád plakala a v noci nespala. Taky mě napadlo, jestli to nemůže být z toho, že pořád piju kojo čaj ale to by měly být bylinky a nemělo by to vadit ne? Děkuju za jakoukoliv radu nebo zkušenost. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Vesno,
cerazette tohle dělává já po 2m užívání a špinění a menstruování s přestávkou 1-2dny jsem třetí plato slavnostně odnesla zase dr
- neměla jsem trpělivost..bylo léto a já byla fakt naštvaná
a antikoncepci řešila až po kojení. Depoproveru jsem nechtěla, tělísko mít nemůžu. Takže tak - už tu proběhly podobné diskuze, někomu to sedne a nic, někomu ne…
Zdenik
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
mně doktor při předepsání této antikoncepce hned říkal, že jsou ženy, které při Cerazette nemenstruují vůbec a ženy, které při ní menstruují pořád. Já kojila dva roky a prvních osm měsíců patřila do té první skupiny. Po těch asi 8 měsících jsem se ale najednou ocitla ve druhé skupině - menstruovala jsem minimálně 20 dní v měsíci (špinění nebo krvácení), a tak jsme se s manžou domluvili, že než tuhle stoprocentní AK (pro mě to byla fakt stoprocentní AK..) se radši budem chránit jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já ji beru prakticky od narození Davídka a jsem v té šťastnější skupině. Za celou tu dobu jsem cca 3 x krátce špinila, jinak nic. Prášky určitě ve stejnou dobu neberu, většinou +- 1 hodina, někdy i půlden ![]()
Martina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Vesno,
já jsem tuhle antikoncepci taky na:,–(ila od kontroly po šestinedělí a brala jsem jí vlasntě skoro rok. Přesně rok od porodu jsem dostala menstruaci a ta trvala 18 dní vkuse. Kojila jsem jen ráno a večer a doktorka mi řekla, že už tahle antikoncepce neudrží sliznici (nebo něco v tom smyslu, už si to nepamatuju). Doporučila mi přestat kojit a na:,–(it normální antikoncepci. Antikoncepci jsem teda vy:,–(ila a kojila dál. Před nedávnem se Adam odstavil sám, takže to budu už moct řešit normální ant.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj.Já jsem ze začátku po používání ms dostala asi 2× na 10 dní a mezitím jsem párkrát špinila…Potom už jsem to nedostala a nemám to vůbec…Tak snad to ještě nějakou dobu vydrží… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit