jak vydrzet neustaly dohled???

Anonymni
18.9.08 21:58

jak vydrzet neustaly dohled???

nevim,asi toto neni uz davno poporodni splin.rada abyste mi poradili jak to delate vy.mam prvni dite,bylo mu 6 mesicu,mam problem v tom ze ho neustale hlidam az moc,asi 2× se mi stalo ze upadlo,spise se prekulilo a spadlo z pohovky,no a ja od te doby mam o nej sileny strach,az ke zblazneni,nez jde spat vytahavam mu poradne obleceni,aby ho nemohlo v noci nejak pridusit,nebo nyni zase kazdy den kontroluju nausnice,aby byly zapnute,mam sileny strach ze se v noci rozepnou a ona je spolkne,ted me napadlo je na noc sundavat,partner si tuka na celo,nevim jestli nekdo sundava nausnice na noc.proste silim strachy a prehanim,asi potrebuju doktora,nebo co,je to moje prvni miminko a strasne ho miluji natolik,ze bych nerada aby se mu neco stalo. a jak vsechno kontroluju tak mi to take neskutecne trva a ditko treba jde pozde do postele,ja nevim co mam delat, jak se toho zbavit,kdyz na neco zapomenu zkontrolovat, tak me to zere a nemuzu spat,teda kdyz uz haja a ja ji nemuzu budit a podivat se.a to jeste neleze, co budu delat potom nevim, rekla jsem ze si oddechnu az ji budou tak 5 let.jeden cas to byvalo e mnou lepsi ale po tech padech jakoby jsem si uvedomila,ze to neni sranda uhlidat ditko.boze nevim co mam delat,jeste ted premyslim jestli jsem ji dobre zapnula chuvu,a to nemluve o mem vztahu, jak z toho magorim tak jsem vztekla a podle toho je i muj soukromy zivot,mam proste o ni takovy strach ze jsem zrala na doktora,nekdy kdyz uz jsem z toho kontrolovani unavena tak placu,nekolikrat se mi uz udelalo zle a citila jsem tlak na prsou.jinak pres den je vse v poho, ja mam strach jen v noci hlavne,protoze to ji hlidat nemuzu, protoze musim spat :? co mam delat?poradte, omlouvam se za anonymitu

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1
18.9.08 23:09

OCD

Ahoj,
to co píšeš se vyvolalo tím malým pádem. Máš strach a nějak to napětí vypouštíš. Nejsem psycholog, už jsem se setkala ale s něčím podobným. Říká se tomu obsedantně-kompulzivní porucha. Určitě jsi také slyšela o lidech, co mají pocit, že se něčím nakazí a tak si pořád, pořád myjí ruce, až je mají třeba do krve rozbolavělé. (nebo třeba film Lepší už to nebude) Je na to i taková brožurka, jak potlačovat to napětí. Myslím, že je skvělý, že si uvědomuješ, že něco není v pořádku. To někdo třeba neumí připustit, takže se toho určitě sama zbavíš…teda pokud je to ono, ale mě to tak připadá…
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JVP
568
18.9.08 23:13

Ahoj, myslím, že ti rozumím, taky jsem byla u prvního dítěte hodně úzkostlivá :oops: , měli jsme monitor dechu (u druhého také), chůvičky (u druhého ne), u kočárku když malý spal venku jsem seděla, četla si a koukala, jestli je o.k. :lol: (u druhého ne… :wink: ), obě děti teda spaly v pytlích (aby se neodkopaly nebo neudusily pod peřinkou 8O ) a samozřejmě jsem se taky snažila zvlášť u prvního z něj nespustit oči…
Ale je fakt, že to, co popisuješ je asi už na poradu s nějakým příjemným psychologem nebo psycholožkou (rozhodně si nemyslím, že jsi blázen :wink: ), protože za chvíli z toho budeš tak vyřízená, že mrně nebudeš schopná hlídat a ani pro okolí, jak píšeš, to asi není žádná pohoda…
Rozhodně je lepší se snažit malérům předcházet, než je pak řešit, ale nic se nemá přehánět a navíc, stejně zjistíš, že děti nemůžeš stoprocentně uhlídat 24h denně 7 dní v týdnu - bohužel…
Neváhej a objednej se k odborníkovi, není to žádná ostuda!!! uvidíš, že Ti pomůže a uleví se Tobě i okolí… Vystresovaná mamča dítěti moc platná není :cry: Držím palce, pokud bys chtěla kontakt na dobrou psycholožku, napiš SZ. Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
18.9.08 23:20

ahoj :D ,
dovolila jsem si napsat ti soukromou zprávu :wink:

:? No, až teď mi došlo, že ti nemohla SZ přijít, když si Anonym, škoda. Nicméně, někdy takové stavy přejdou nebo se upraví a někdy ne a já říkám…kdo nezažil..nepochopí :! – ať si má rad hromady.
Takže hurá do boje a začít to řešit. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.9.08 23:23

No, čekám, že Tě všichni budou posílat k psychologovi (to si musíš rozhodnout sama), napíši svůj názor:

• 2 pády z pohovky u šestiměsíčního dítěte jsou až až a nebyla by jsi normální, kdyby Tě to nevyděsilo, je to odst nebezpečné,
  • pokud si na ty naušničky sahá, tak proč jí je na noc nesundáš, děti jsou schopné sníst kdeco … bude Tě to stát max. 5 minut práce. Sama jsem odstranila z postýlky všechny knoflíky ze stejné obavy,
  • zapnutí chůvičky taky kontroluji …,
  • není sranda uhlídat dítko (pro někoho je - prostě ta nebezpečí neřeší),
  • neodechneš si nikdy.
    Mateřství s sebou nese strach a ten je na doživotí :).

Smiř se s tím, že se bojíš, promysli si, čeho se bojíš (možná si to i napiš), podle toho seznamu všechno večer zkontroluj a poruč si, že už to nebudeš řešit a popovídej si třeba s manželem. Určitě by bylo dobré mít občasné hlídání a přijít na jiné myšlenky, a taky - když budeš kus dál, tak se budeš muset s tím strachem víc vyrovanat.

Držím pěsti!

• Citovat
  • Upravit
2649
19.9.08 10:28

Potřebuješ zklidnit, abys nebyla tak vystrašená a nervózní. Zkus v místě bydliště vyhledat homeoapata, tyhle stavy se umí homeopatií dobře vyřešit. Myslím, že sama to nezvládneš. Čím dřív s tím něco uděláš, tím líp. Až začne být dítě pohyblivé, tak těch pádů a ran teprve bude …

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.10.08 23:22

Ahoj, plne Tvé obavy chápu, mám 2leté batole, stejné obavy, diky premire informaci, ktere jsem si shanela, jsem vse rozebirala az prilis,(manzel je ze me taky na budku),neustale jsem mela a mam strach z nemoci a vysokych teplot,navstevy se vnutily po porodu domu, ja mela panicky strach, ze dite pred sestinedelim nakazi, autobusem nejezdime, abychom nechytli chripku ci zloutenku, do obchodu ze stejnych duvodu taky vyjimecne, ven dite oblikam, ze je splavene, pokud trosku vic chodi Pak az tydenni horecky 40,ktere neslo srazet prasky, budik vnoci co hodinu, abych mu merila, zda to zas neni 40st a opet zabaly, me trosku dodaly normalniho premysleni, proste jsem zjistila, ze ac jsou to drobeckove, jejich telicko (klepu) neco vydrzi, a pokud skutecne nenastane nejaka nestastna nahoda (nehoda), ci doktor neco nezanedba,bude vse,tak jak ma…JE pravda,ze dokonce zivota nebudes mit 100%ni klid, jako pred mimi,ale za to stvoreni to stoji.
Moje tchyne tvrdi,ze jedno dite je o strach - nechapu tu logiku, proste asi neprima umera, cim vic deti mas, tim mensi strach o ne?? Jednomu se neco stane, ale je tady jeste dalsi??
A nechapu, jak muze nekdo sverit sve mimi nejake cizi pani ci slecne, kterou zna jen pres inzerat.
BUDe to dobry, drz se.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
26.10.08 23:26

Jeste jsem si vzpomenla, v tehotenstvi jsem obrecela i decku piva v obave, ze jsem mimi poskodila. Takze uz 3 roky ani kapka alkoholu. A to mi na prvni navsteve doma pediatr rekl, at si pri kojeni klidne vino a pivo dam.

• Citovat
  • Upravit
280
17.9.11 08:32
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat