me bricho-hruuza
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Když jsem chodila na předporodní přípravu, tak nám PA říkala, že když rozestup nezmizí do 3 měs. po porodu, tak máme vyhledat dobrého fyzioterapeuta, že se s tím dá něco dělat nějakým spešl cvičením. Co to zkusit?
ale nevím, zda se dá cvičit s kýlou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Existují stahovací kalhotky po porodu - jsou až na břicho. Měli by je mít i v obchodech s prádlem pro maminy, nebo na netu. Zkušenost ale nemám, třeba někdo doporučí lepší typ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
TAk ja si dnes koupila na Aukru tenhle pas
http://www.alevne.com/….400x569.jpg
jmenuje se to stahovací pás Talia od Firmy Mitex
doufam, ze budu spokojena
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ve zdravotnických potřebách je k dostání pás, který se používá po břišních operacích, při kýlách a podobně. Stojí myslím kolem 500 Kč, je z prodyšného materiálu, prací. Mám také rozestup přímých břišních svalů, naštěstí bez kýly, k tomu zdevastovanou kůži břicha. Dá se to částečně zlepšit důsledným cvičením šikmých břišních svalů, ale doporučuji nechat si poradit na rehabilitaci. Doporučení může dát praktický lékař nebo gynekolog. To cvičení je alepspoň ze začátku lepší provádět také s pásem. Ten asi může zaplatit pojišťovna na předpis RHB lékaře, já jsem si ho koupila sama hned po porodu.
- Citovat
- Upravit
já mám poporodní pás od chicca a taky spokojenost.
určitě esteticky funguje a můžeš to zkusit než prostě vyřešíš svoje kýly a rozestup. ano fyzio bych zkusila, taky jsem tuto info slyšela.
jen je ten pás trošku nepohodlný, takže spíš na ven, abys vypadala dobře.
a nedělej si vrásky, ono se to dá do kupy a blbých řečí si nevšímej. Kdo by čekal, že po porodu budeš vypadat ja hubeňour ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
pás Ti napíšou na chirurgii a tam se zeptej i na to cvičení. Já měla jak rozestup tak kýlu a cvičení měla zakázané, mohlo by dojít k uskřinutí střev a to není žádná sranda.
Jana
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky tak to jste mi daly, já 2 roky po porodu mám rozestup stále na prst široké ![]()
Teď jsem konečně začala to břicho trochu posilovat, otázka je, jestli to k něčemu bude..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kim, jestli máš rozestup, neměla bys posilovat přímé břišní svaly, posiluj jen ty šikmé, to je bezpečné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gino: díky za radu, dávám přímým jen minimum, zatím jedu jen na šikmé..tek já ty přímé teď vynechám úplně..
No a co by se mohlo stát?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ka-tka píše:
TAk ja si dnes koupila na Aukru tenhle pashttp://www.alevne.com/….400x569.jpg
jmenuje se to stahovací pás Talia od Firmy Mitex
doufam, ze budu spokojena
ka-tko, jak to dopadlo - jaké máš s tímhle pásem výsledky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak já se hlásím k lidem s rozestupem, kteří cvičili nejdřív na šikmé a potom na přímé - dle knihy Lucky Výborné, ale bohužel asi jsem buď cvičila málo nebo byl rozestup nějakej extrémní…
takže dodneška když si lehnu na zem, mám „v břiše díru“
a o možnosti řešit to u fyzioterapeuta jsem tehdy nevěděla… vlastně jsem ani nevěděla, že mám „rozestup“, akorát jsem vlastně nevědomky cvičila „ve správném pořadí svalů“. šikmé a pak přímé.
A stejně nepomohlo béééé
a tak mám dotaz - pět let po porodu už asi nemá cenu hledat fyzioterapeuta…
nebo jo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rozestup břišních svalů
Ahoj ženy,mám pár postřehů jako fitness instruktorka a aktivní sportovkyně i po porodu k tomuto tématu:
1. s kýlou v žádným případě necvičit - hrozí uskřípnutí střeva
2. při rozestupu břišních svalů je cvičení nutné a určo i když je to i dlouho po porodu.Je nutné poradit se s fyzioterapeutem,který správně posoudí stav rozestupu a hlavně vám ukáže správné provedení cviků na břišní svaly.
Pokud nemáte tak velký rozestup a chcete zkusit cvičit samy:
- jak již tu některé psaly, začít cvičit nejdříve šikmé břišní svaly a pak až přímé
- krátce po porodu je dobré začít nejdříve zatínáním břišních svalů
- při posilování přímých bř.sv. posilovat zvlášť dolní partii a horní partii.Během cvičení si rukou fixujte rozestup.
- cviky provádět pomalu a tahem břišních svalů,zamezit zapojení bederních svalů (pomáhá podložení pánve overballem nebo malým polštářkem,při cvičení mít kulatá záda-velmi důležité!).Tipů a rad ke cvikům na břicho je víc,to je na delší článek.Dá se něco najít na sportovních webech nebo můžu v případě zájmu něco sepsat…
V každém případě, pokud jste nečekaly dvojčátka, tak je ve většině případů rozestup břišního svalstva a velké břicho při těhotenství způsoben celkově slabým břišním svalstvem…
Proto pokud plánujete těhotenství,tak je opravdu důležité připravit tělo i fyzicky na velkou námahu.Nemusíte mít to štěstí,že se těhotenství nepodepíše na vaší postavě…
(Já sama jsem po císaři,během těhu jsem přibrala 15 kg,po který nebylo již po 3 měsících ani památky.Po 8 týdnech jsem se vrátila k posilování břicha a ke sportu (posilování,běh,bojové sporty) a zcela bez problémů.)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojky vsem,jsem 3.mes po porodu a trapim se kvuli memu brichu.Vzdy jsem byla hodne vychrtla.Po prvnim porodu se mi ale udelali dve pupec.kyly a vetsi rozestup br.svalu.Gyn Dr mi trvdil,ze mi to zpusobilo me neobvykle velke bricho a ze druhe tehu bude zajimave.Brisko se mi po roce docela stahlo,mela jsem jen takovou malou pneumaticku,rozestup byl stale a nad pupikem mi koukala pekna kyla.Po 2.letech jsem otehotnela,ale ve 3.mes potratila.Mezi tim jsem uz stacila nabrat a brisko mi vykouklo take,takze jsem vypadala jak v 5.mes.Po potratu se telo vubec nejak nedostalo do normalu,ale neresila jsem to,protoze jsme ditko planovali a dalsi zdarne tehu na sebe nenechalo dlouho cekat.Brisko bylo opet velike,byla jsem pod Dr dohledem,co budou delat kyly a ten rozestup…Nyni jsem shodila temer svou tehu vahu,ale brisko mam jak kdybych byla v pokrocilem stadiu tehu.Kdyz si lehnu,bricho se mi propadne a mam tam krater…Je to hrozne,lidi se mne ptaji,jestli jsem zase tehule.Kdyz si bricho zamacknu,je to ok.Nemate nektera zkusenost s pasem?Kdybych si omotala rucnik kolem bricha a stahla to,je to dobre,ale ten je videt…Existuje vubec nejaky pas na takove bricho?Na operaci kyl a rozestupu jsem objednana po kojeni a pak jeste plastika bricha.Ale kojit budu jeste asi dlouho-chci cca do roka-a s takovym briskem je to o nervy vyjit ven…diky moc a hezky den,julie