Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky, mám skoro 21m syna a když snídám Ciniminis s mlékem, tak chce taky, tak jsem mu dala ochutnat a chtěl ještě. Dala jsem mu to i dnes k snídani ale jen maličko, protože nevím jestli to malá dítka můžou, poradíte mi? Nevadí ta skořice? Na krabici totiž není psáno zdali to děti můžou........ moc děkuji…
To by me zajimalo ta
Malej ma 14mesicu a obcas mu take dam cerealie Nestle-nesqiuck kulicky a pod. Hrozne spatne nam ji (porad ho taky kojim-ted skoro nonstop) a toto je jedna z mala veci, ktera mu chutna. Davam mu je s mlekem, ve kterem mu to dobre rozmocim, aby to nevdechl. Pisou, ze je to celozrnne s vitaminy…tak mi nepripadalo, ze by to bylo nejak skodlive-samozrejme jednou za cas.Je ja zizalka-takze obezita nam nehrozi a zuby pak radne vycistime.
Alca
ahojky holky, no já myslím, že když děti umí kousat, tak to můžou, ne? Já malému dávám i mysli tyčinky v jogurtu po kouscích a pěkně je kouše. Tak zkusím i cereálie a uvidím. Díky za tip Ahojky I.
Ahoj. Nedávala jsem, ale pokud jde o skořici, tak ta je ve složení mléčné kaše rýžové do vody od Nestlé, doporučené od 4. měsíce… Takže té bych se nebála.
Holky, jestli vám nevadí, že je tam hromada cukru, tak dávejte… My jsme to začli až po 2 roce místo bonbonů, sem tam, jako mňamku, ne jako jídlo. Škoda, že se u nás nedají koupit cereálie bez cukru ( jako v USA např. Cheerios - u nás jsou jenom ty s medem, tam se dají sehnat i „plain“), dětem se to dobře jí ale nenavyknou si tolik na sladké. Ono na sladké si malí zvyknou hned, horší je pak dostat do nich něco zdravějšího. A zoubky dětí podle toho pak taky vypadají…
Pomněnka
Cca od 18měsíců dávám občas k snídani kukuřičné lupínky s mlékem od Emca, manža malé může dávat Teddyho (je to jejich povolené zakázané ovoce) a občas dávám malé i musli tyčinky. Jen většinou vybírám spíš s jogurtem a nikdy s čokoládou (malá se po tom osypává).
Není to standanrdní, abych to dávala denně, ale dávám a nevidím tam problém. Spíš to jako mlsek dávám proto, že by malá jedla jen to a nic jiného.
G
Když ti prcek nejí, proč ne, ale je otázka, jestli to není vyčůranost:)
Ahoj.
Asi od 18m dávám tyto kukuřičné lupínky-
www.biosfera.cz/…ducts_id/826
nebo
www.bezlepkovyobchod.info/index.php?…
Ty lupínky od Emca kupuju běžně v Albertovi nebo v Bille.
Cukr hlídám nejen pro dítě, ale i pro nás. V těchto výrobcích nejsou. Kukuřičný sirup děti můžou. Není to jednoduchý sacharid jako cukr, ale polysacharid(ty jsou třeba v mouce).
Malému moc chutnají. Ale nechce je v mléce, ale jen tak na sucho a mléko k tomu. Chuťově nejsou ani ty od Emca nijak výrazně sladké.
A k těm ostatném cereáliím- pominu-li ten obsah cukru nebo medu, tak bych v tomto věku nedávala ty čokoládové. Kakao je velký alergen a strašně se ho drží plísně.
Dobrou chuť!
CIBULKA+ ŠIMONEK za 4 dny 2 roky
Můj muž snídá téměř každé ráno misku Čokinek, oficiálně Čokofleků od Bonavity s mlíkem. (Podle jeho názoru by snídaně měla být sladká a tohle je navíc jediné jídlo, které je ochoten si připravit sám
)
U malých dětí mi na tom nevadí ani tak cukr, ta čokoláda je horší, ale sůl
, která se tam přidává (Nevím, jak je na tom Nesquik.)
No, a to mlíko radši taky moc ne.. Ale od dvou let výše, sem tam, proč ne?
Nanka
Milé maminky, děkuji za rady a odpovědi.Malému cereálie nedávám pravidelně a když tak jen maličkou mističku, tak snad se nic nestane. Krásný den.