Nechce chodit ven

379
23.7.06 12:36

Nechce chodit ven

ahoj maminky,

potřebuju radu.

Ondra je samo o sobě docela ufňukaný dítě od narození.Ale co vyvádí posledního půl roku,je děs.Odmítá chodit ven s babičkou a dědou,chce být jenom se mnou…takže tchýně vyvenčí mládě a Ondra je doma.fakt hotovo.
Dneska znovu-řval,že nikam nejde,že jenom s maminkou a Martínkem a málem se pozvracel.

Co s tím?Ráda bych byla doma někdy sama s tatínkem :-)

M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Vvv
1364
23.7.06 13:04

Ahoj Monindo,
myslím, že ti určitě lépe poradí maminky více než jednoho dítěte :) Ale napadlo mě, jestli Ondrovo chování třeba nesouvisí s příchodem mladšího brášky na svět: prostě jestli trošku nežárlí, protože už není středem pozornosti jen on sám a jestli takto vlastně jen nebojuje o tvou přízeň…
Verča a Adámek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
23.7.06 13:11

Taky si myslím podle toho co píšeš, že to trvá asi půl roku, že se jedná o žárlivost. Chce být s Tebou, protože Tvá láska už je rozdělená na dva díly a on si ji chce užívat někdy sám. Ale taky je možný, že má jen takové období a časem to přejde. Já mám dvě děti ale dvojčata (2r. 5 měsíců) takže jsou od mala zvyklý že jsou dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
23.7.06 13:41

já vím,určitě žárlí.ale jak to mám vyřešit?fakt už nevím,jak víc mu lásku ukázat.
já právě myslela,že to přejde.ale tohle už trvá půl roku a Martínek už taky vyžaduje víc pozornosti než předtím.

no,asi to přejde,až to dítě začne chodit a trochu ho začne vnímat a hrát si s ním.

no nic :-)

ale babičky jsou z toho smutný,berou to osobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
23.7.06 13:42

Priklanim se take k zarlivosti. Zkus si najit cas a venovat se obcas jen starsimu chlapeckovi, potom by melo byt snadnejsi pochopit, ze se obcas venujes jen miminku…

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
23.7.06 19:20

Ahoj,
taky si myslím, že je to žárlivost, ale taky je to prostě věkem. Sárka byla taky taková - okolo 2,5 let se začala „zbytečně“ (podle mě samozřejmě) vztekat kvůli všemu, jakmile jsem zmizela z dohledu, tak byl průšvih.

Terezka se narodila, když jí byl rok a 5 měsíců, ale toto vztekací období nastoupilo cca rok po Terezině narození - takže žárlivé scénky jsem už rozeznala od těch jiných… :D

Prostě se ozbrojit trpělivostí a snažit se je pochopit - nemají to prckové vůbec lehké. :wink: Taky to může souviset s jejich uvědomováním si sebe sama a postupném začlenění do systému já-ty-oni… Jediná jejich obrana je vztekání se…

Takže trpělivost… Přejde to… :D :D
P.S. U Terezy už to pomalu taky nastupuje… 8O

Pavla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
24.7.06 10:45

díky za ohlasy.

to,že nechce chodit ven s babičkou,jsemk žárlivosti vůbec nepočítala.já spíš myslela,že se bojí,že ho někam šoupnem a bude bez nás.

tak zatim

M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
24.7.06 10:50

:D :D ahojky, co kdybys s babičkou poslala kočárek? Ondrášek by si Tě užil a možná by byl klid…
Já mám děti o 7let, takže to je bez problému a navíc starší je holčička, takže malá chůva :D a nijak viditelně nežárlí, ale ona je už spíše „samostatná jednotka“. Akorát u našich, které má hrozně ráda, začíná žárlit, protože malý už je miláčkem našich a zatím to byla ona, koho zbožňovali :D , ale pořád je to v normě. Tak hodně štěstíčka a pevné nervy ahojky I.

• Citovat
  • Upravit
379
24.7.06 19:02

IVIK21:samo,že jsem nakonec poslala s babičkou jenom kočárek :-)

Ondra byl doma a byl hodnej.Jo,jo,on se mnou spí i v posteli,aby si nepřipadal odstrčenej,že s náma spí Martínek.ale kde je pak ta hranice toho,že s náma pak mává? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
24.2.14 18:29

Ahoj holky,
syn má 5let, byl 2,5týdne doma, nakonec antibiotika, pořád řval, že chce ven, teď když má chodit ven, tak ho nemůžu nikam dostat. Doma neposedí, lítá, skáče a honí se s dcerou. Mele kraviny. Jak ho dostat ven?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
24.2.14 18:45

Na něco ho nalákej - hřiště, kolo, jestli máte, nebo se třeba domluv, jestli má nějakého kamaráda ať si má s kým hrát…nebo to vzdejte a ještě počkej… co školka, chodí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
24.2.14 18:58

Bych se ho neptala :think: Samozrejme bych se ho pokusila namotivovat na neco, co ma rad, ale jinak bych ho proste oblikla a slo by se ven. Urcite by ho neco hned nadchlo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí