autosedacka 9-18kg...mohu pouzit?

292
19.7.06 12:21

autosedacka 9-18kg...mohu pouzit?

ahoj holky,

chtěla bych se vás zeptat na váš názor a zkušenosti.

Náš syn měl teď jeden rok.Máme pro něj koupnenou novou autosedačku pro 9-18kg.(Chicco Key 1).Doposud jsme vozili ve starším „vajíčku“.
Větší sedačka mu dle mého názoru sedí dobře,nikde ho neškrtí,není volná,zdá se mi v ní „jako v bavlnce“,opticky a pocitově se mi zdá bezpečnější,než doposud používané vajíčko.(snad kromě toho,že už nebude proti směru jízdy)
Problém je v tom,že náš chlapeček váží pouze 8kg a sedačka by se měla použivat dle návodu až od 9kg.

Co vy na to? Můžeme už vozit ve větší sedačce? NEbo víte o nějakém nebezpečí,které by ho mohlo ohrozit,když má podváhu (vzhledem k většíautosedačce)?

MOc děkuji za vaše rady.

Jaana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
914
19.7.06 12:26

ahoj!

u autosedaček je hlavně důležité jestli mu nepřesahuje hlavička(ve vajíčku).Nad hlavou by měly zůstat aspoň 2 cm sedačky.
Myslím,že ty kila jsou orientační,ale třeba se ozve někdo kdo poradí líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
19.7.06 12:40

Já bych tm prcka dala. Možná 2kila by rozdíl bejt mohly, ale myslím, že pokud má dobře utažený pásy, není to problém. Policajt ti dítě převažovat zcela jistě nebude, pro něj je důležitý, že v tom je. A vajíčko v tomhle věku už bývá dost nepohodlný. U tý Chicco Key 1 je dobrá polohovatelnost, já jí mám taky a max spokojenost. Holka do ní šla asi v 10měsících a pár dnech, tu váhu překročila jen o kousek. Myslím, ta váha je orientačně. Důležitější jsou další parametry.
 G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1403
19.7.06 12:56

Tak ja bych naopak pockala. Mensi deti maji jeste malo vyvinute krcni svaly, proto je vajicko proti smeru jizdy, takze kdyz brzdis, krcni svaly se nenamahaji. Ve Svedsku, kde je nejmene usmrcenych deti za rok se pouzivaji i vetsi sedacky proti smeru jizdy (bohuzel u nas jsem na takovou nenarazila), protoze nejlepe by bylo tam vozit deti do 3 let. Pokud hlavou to vajicko nepresahuje, urcite bych jeste prave kvuli tomu vydrzela, i kdyz chapu, ze nova je nova :-)
Krasny den
 Kacica

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
19.7.06 13:09

Ahoj,
já si myslím, že záleží na tom, jestli mu ta sedačka „sedí“(spíš než na váhu by podle mě měly sedačky být podle výšky),aby někde neškrtily pásy,my v pohodě vozíme malou ve velký sedačce asi od jedenácti měsíců, do vajčka se nám už nevešla. Z

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
19.7.06 13:15

A když hlavička přesahuje? To máme přestat jezdit autem? Nevím, ale podle mě je pak bezpečnější větší autosedačka než přesahující hlavička v menší. Andrýsek šel kvůli tomu z vajíčka do velké sedačky v 10 měsících, to měl tak těch 9 kilo. Autosedačku máme polohovací, takže vysloveně neseděl, nicméně neležel tak, jako ve vajíčku. Kila jsou hodně orientační, Andrýsek nemá 13 kilo ještě ani ve dvou letech, zato má 90 cm…

Ulrika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
19.7.06 13:24

Já myslím, že je taky celkem blbost udávat sedačku podle kil. Spíš ta dýlka, resp. místo kolem hlavičky.
Protože jsou zkrátka drobnější děti i ve vyšším věku a to přece není známka toho, že ty svaly nemá vyvinuté hůř než dítě např. 10kilové.
Spíš se musí posoudit celkově, jak v tom sedí a jak v tom je. Zrovna jako je blbost říct si - tak, moje dítě má 9kg, nebaví mě tahat vajíčko, jeto těžký, tak ho dam rovnou do větší. To je zkrátka nesmysl. Musí se vzít v úvahu všechny okolnosti.
Mmch docela bych ráda viděla, jak sedí 3leté dítě v autosedačce v protisměru jízdy (ne, že bych tomu nevěřila, že to je bzepečnější, zajímala by mě technická stránka věci).
 G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
19.7.06 13:24

Holky nejdůležitější je, aby byla správně chráněná hlavička!!!!!!! Takže jediné kritérium pro výměnu za větší autosedačku je právě to, jestli už hlavička nevykukuje!!!
Mám toho dost přečteného a opravdu nikde neříkají dodržovat striktně uváděné kila, ale vždy se řídit podle výšky hlavičky.
Navíc roční dítě už je celé zpevněné a tím pádem už není problém v tom ho vozit po směru jízdy(ikdyž z mého hlediska by bylo taky nejlepší nejméně vozit do 2 let děti proti směru, ale kde by měly potom nohy,že? no ale to sem nepatří).
Navíc většina dětí kolem 7-9 měsíce prostě přesedla do autosedačky 9-18kg musejí a zdaleka nemají všechny 9kg, prostě je to jen a jen z důvodu té vyčuhující hlavičky!
Jinak autosedačky 9-18kg jsou většinou dobře polohovatelné a tím se dítěti zajistí větší komfort pokud ještě není 100% sedící,ikdyž opět v tvém případě roční dítě s tímto problém nemá, jen když usne můžeš polohu upravit do pololehu:-)
Za další je hodně důležité i jako 18-36kg(nebo je označení 15-36kg) no prostě tu 3 autosedačku kupovat opět s tím, aby zůstávala ochrana až do 36kg kolem hlavičky- je to výškově regulovatelné, ty podsedáky jsou při bouračce opravdu k ničemu:-((
Takže se neboj a uvidíš , že i chlapeček bude spokojenější v autosedačce, když bude moct koukat dopředu:-))
Pa Hana a LUkajda 9 měsíců(taky už budeme dávat 9-18kg, ale my jsme větší 9,5kg):-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
19.7.06 13:37

Holky, víc než na váze záleží opravdu na hlavičce /min. 5 cm pod okraj/, jak přesahuje okraj tak už neni bezpečná. Po i proti směru jízdy vyrábí např. Britax
http://www.britax.cz/katalog.php?…
V tomhle věku bych fakt už místo vajíčka koupila nějakou kvalitní větší. Zkus kouknout Romer, MaxiCosi /priori,tobi…/, nevím, v jakých cenových relacích sháníš :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
19.7.06 13:41

No z naší zkušenosti můžu říct, že Chicco Key 1 je dost dobrá a jezdíme víc než pravidelně. Zatím bez nehody, ale psát otřepanou frázi, že žádnej test ti nezaručí absolutní bezpečí, je asi zbytečné.
Já jsem spoko apříště bych do ní šla zas.
 G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
19.7.06 13:46

My museli přendavat z vajíčka v necelých 10m, právě kvůli hlavičce. Kupovali jsme maxi cosi přes internet a přímo prodejce volal jaké dítě tam budem dávat, že je moc důležité jestli samo pevně sedí. Kolik vážila přesně nevím, ale těch 9kg ještě neměla. Takže myslím že přendat do větší je na místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
19.7.06 13:47

My museli přendavat z vajíčka v necelých 10m, právě kvůli hlavičce. Kupovali jsme maxi cosi přes internet a přímo prodejce volal jaké dítě tam budem dávat, že je moc důležité jestli samo pevně sedí. Kolik vážila přesně nevím, ale těch 9kg ještě neměla. Takže myslím že přendat do větší je na místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missorka
19.7.06 13:47
Kacica píše:
Tak ja bych naopak pockala. Mensi deti maji jeste malo vyvinute krcni svaly, proto je vajicko proti smeru jizdy, takze kdyz brzdis, krcni svaly se nenamahaji. Ve Svedsku, kde je nejmene usmrcenych deti za rok se pouzivaji i vetsi sedacky proti smeru jizdy (bohuzel u nas jsem na takovou nenarazila), protoze nejlepe by bylo tam vozit deti do 3 let. Pokud hlavou to vajicko nepresahuje, urcite bych jeste prave kvuli tomu vydrzela, i kdyz chapu, ze nova je nova :-)
Krasny den
 Kacica

Myslíš, že velikost/váha dítěte souvisí s vývojem krčních svalů? Já myslím, že ne, ale třeba mě opravíš?

• Citovat
  • Upravit
329
19.7.06 13:54
Gabinka píše:
No z naší zkušenosti můžu říct, že Chicco Key 1 je dost dobrá a jezdíme víc než pravidelně. Zatím bez nehody, ale psát otřepanou frázi, že žádnej test ti nezaručí absolutní bezpečí, je asi zbytečné.
Já jsem spoko a příště bych do ní šla zas.
 G

Jsem rada ze to ctu,chystame se ji ted pro Teriska poridit, uz taky skoro vycuhujeme…

:lol: :lol: :lol: P.S. Daruju tchyni, starsi ale zachovala, rada se hrabe na zahrade a tak podobne. Popr. jsem ochotna i priplatit nebo vymenim za pekne stenatko hlidaciho pejska k domecku s velkou zahradou. :lol: :lol: :lol:

""http://tickers.baby-gaga.com/t/foxfoxabk19820629_11_Jitulina+is+.png:http://tickers.baby-gaga.com/…lina+is+.png /> ""http://tickers.baby-gaga.com/t/catcatabk20050923_11_Terezka+is.png:http://tickers.baby-gaga.com/…rezka+is.png /> ""http://tickers.baby-gaga.com/p/dev285pr___.png:http://tickers.baby-gaga.com/…285pr___.png /> ""http://daisyPath.com/days/070707/3/0/+1/1/.png:http://daisyPath.com/…/0/+1/1/.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
19.7.06 19:41

Já si taky myslím, že hlavička je důležitá. My zase naopak řešili, jestli můžem dát 10 m. dítě do sedačky po směru. Protože mu čouhala nejen hlavička, ale i nožičky - nechci si domýšlet, co by se mohlo stát při bouračce… myslím, že by se člověk měl řídit „selským“ rozumem než váhou (9 kg měl Jířa v 7 měs…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí