Dáváte tvaroh?

135
18.7.06 21:08

Dáváte tvaroh?

Ahojky,
chci se jen zeptat, jestli dáváte po roce už prckům tvaroh a pokud jo, jak ho vlastně připravujete, aby to malým chutnalo?
Díky,
 Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Missorka
18.7.06 21:11

Ano dávám.

S jablkem, nebo s glukopurem a jogurtem, s pudingem, nebo s okurkou, to má taky moc rád.

• Citovat
  • Upravit
6545
18.7.06 21:12

Že bych ho vyloženě vyhledávala, to ne.
Ale asi dvakrát jsem dělala těstoviny s tvarohem, lehce pcukrované glukopurem a jednou (před týdnem) dostala od tchýně tvarohovopiškotový dort za studena - oběma se nám na to vyprdla:)
 G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
18.7.06 21:12

Ahoj Andys,
do roka by se dávat neměl, příliš zatěžuje ledviny. Od roka se může.
Dělám:
pomazánku: tvaroh, pažitka, cibulka, trošičku majolky
umíchaný s ovocem: holky snášejí v pohodě jahody, tak třeba s jahodama, trošku osladit glukopurem
knedlíky: 1 tvaroh, 2 lžíce strouhanky, 2 lžíce dětské krupičky, 1 vejce, po vyplavání asi 10 minut vařit.
A kupuju polotučný.
Ahoj M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
18.7.06 21:13

Ahoj,

přiznám se, že nedávám. Teď je tolik ovoce a taky milujeme jogurty, tak nemám důvod nabízet tvaroh, zvlášť, když by musel být s cukrem.

Lasička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
18.7.06 21:15

Zatím jsem Jakubovi dávala tavroh umíchaný s jogurtem+ maliny nebo uvarene grahamové těstovky s nastrouhaným tvarohem + trošínku cukru- vše s úspěchem :)

Veru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
18.7.06 21:18

Vlastně jí chutnala ta tvarohová aktivie.
Jinak to nejí
 G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
18.7.06 21:41

Missorko,
a ten pudink děláš z UM, nebo už přímo z kravského mléka…?
 Andy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missorka
19.7.06 05:18

Bio mléko od Olmy…

• Citovat
  • Upravit
3420
19.7.06 07:26

Ahojky,
naše pediatrička nedoporučuje tvaroh do 3.let!!!dítěte.

No my občas nějakou tvarohovou mňamku máme.Zkusil třeba těstoviny s tvarohem,nebo nějaký tvarohový jogurt.Ne často ale sem tam jo,nehrotím to.Každopádně tvaroh vyzkoušel až po roce.Avšak LIPÁNKY,PRIBIŇÁKY a spol.nedáváme,to raději jogurt.

Hezký den,Gabka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
19.7.06 08:21

Dávám. S přesnídávkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
19.7.06 08:34

Tak teď v tom mám docela zmatek :(
Mám 5 měsíční holčičku. Nedávno jsme začaly s příkrmy a tvaroh normálně dávám. Rozmixovaný s Glukopurem a ovocem nebo přesnídávkou. Prostě to miluje a může se po tom ,,užrat,,. Babička nám zrovna včera přinesla přesnídávku od ukončeného 4. měsíce meruňky s tvarohem. Tak je to špatně ?? A proč to teda vůbec vyrábí ???

A můžu si dovolit dát 5 měs. dítěti jogurt ?? A jestli ano, který ??? Díky.

Fakt v tom mám docela hokej 8O chci pro holčičku jen to nejlepší a myslím si, že to dělám a pak toto ???

Díky Janulika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
19.7.06 08:35

Tak teď v tom mám docela zmatek :(
Mám 5 měsíční holčičku. Nedávno jsme začaly s příkrmy a tvaroh normálně dávám. Rozmixovaný s Glukopurem a ovocem nebo přesnídávkou. Prostě to miluje a může se po tom ,,užrat,,. Babička nám zrovna včera přinesla přesnídávku od ukončeného 4. měsíce meruňky s tvarohem. Tak je to špatně ?? A proč to teda vůbec vyrábí ???

A můžu si dovolit dát 5 měs. dítěti jogurt ?? A jestli ano, který ??? Díky.

Fakt v tom mám docela hokej 8O chci pro holčičku jen to nejlepší a myslím si, že to dělám a pak toto ???

Díky Janulika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
19.7.06 08:41

Januliko ahoj,

myslím,že v těch přesnídávkách ve skleničkách je toho tvarohu opravdu minimálně.Já jsem je taky dávala.Samotný tvaroh ale ne.Ještě jsme ho samotný nepapali.

Jogurt je asi od 8.měsíce a dávám bílou holandii nebo aktivii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
19.7.06 09:05

Janulika tvaroh v predsnidavkach je na 100% upraveny, to mas ako UM, tiez je upravene, je tam nastiepena bielkovina, aby nealergizovala.
Normalny tvaroh sa nesmie davat do roka!!
Prilis zatazuje ladviny (nadmerny obsah bielkovin) a alergizuje ako vsetky mliecne vyrobky.
Staci si precitat akukolvek modernu brozuru o prikrmoch maju ich pediatri v ambulancii, on sunarku, alebo beby a v:,–(e to pisu.
Jogurty sa u nekojenych deti davaju obykle od 8m u kojenych sa nemusia davat do roka, plne staci materske mlieko.
Ja tvaroh nedavam ani teraz, maly ho nema rad, skusala som aj tu aktiviu tvarohovu, trocha toho zjedol a potom to zvracal, takze jemu tvaroh ocividne „nesedi“.
tu je hypoalergenny jedalnicek podla Nestle
http://www.nestle.cz/…y/beba_3.htm
tu je sunarek
http://www.hero.cz/…-ditete/348/ aj tam je to o tom tvarohu
pridavam aj dennicek o prikrmoch, co som napisala ja
https://www.emimino.cz/modules.php?…
snad to pomoze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...