Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
potrebujem poradiť…
niekde som čítala, že rozne prostriedky proti hmyzu, ako Raid /spreje, nádobky do el.zástrčky/ škodia detskému zdraviu…
Potrebujem sa ale zbaviť nejakých chrobákov, čo sa mi rozmnožili v kuchyni - asi som si ich kúpila v múke…
![]()
už som to skúšala šelijako, ale bez chémie to evidentne nepojde…
Čo si o tom myslíte vy?
Díky ![]()
Ahoj
tak nic vyčtenýhoo nemám, jen názor, myslím si, že pokud to vystříkáš jednorázově, dítě u toho nebude, dobře vyvětráš, že se nemůže nic stát. Je to týden, co jsem tak likvidovala létající mravence. A do zásuvky Raid proti komárům máme skoro každou noc a máme 7m holčičku, k tomu máme otevřený okno - přeci se nenecháme sežrat od komárů, ¨navíc poštípano Klárku bych taky snášela špatně ![]()
Takže to je můj názor.
papa
Ahoj,
chemie bych se nebála, když se pak vyvětrá a mimi nic nebude olizovat
Hlavně to pak dej mimo dosah. Ty bestie z mouky rodičům přežívali v korkových podložkách pod talíře. Hlavně najdi zdroj, jen vystříkání nestačí.
Proti komárům máme samolepící síť na okno, je super, nemusíme nic stříkat a mít raid v zásuvce. Doporučuji. Je černá a není ani vidět a nezamořujeme si byt chemikálijema.
Pihule + Honzík 17m
Já jsem v kuchyni měla taky nějaký potvory, a jen zabíjení nepomohlo. pomohl Raid. ale stříkla jsem to večer, když už malej spal, takže se to do rána v pohodě vyvětralo.
a v ložnici máme raid do zásuvky - a nepozorovala jsem, že by to něčemu vadilo - kromě komárů ![]()
Tak jsem přečetla pokyny pro aplikaci raidu jak ve spray tak do elektriky - do elektriky to lidem nevadí, tedy pokud to nevypiješ, nebo se nemá dotýkat tý tekutiny …
Raid ve spray - ten je škodlivej při vdechnutí a požití - ale do pusy to stříkat nebudeš, a po aplikaci vyvětráš - takže si myslím, že to použít můžeš ![]()
Ahoj, tak to já se zase Raidu do zásuvky bojím, ale na hmyzáky bych taky takhle nárazově vyrazila. Nám se na jaře pokoušeli osídlit mravenci obývák a taky nezbylo než na jejich vchod nastříkat Raid. Vyvětrala jsem a bylo to vyřešeno.
Věrka
Ahoj, obnovuji diskuzi. Mam doma v jedne mistnosti invazi letajicich mravencu. Nemate nejake zkusenosti, co fakt zabere? Biolit sice zabral, ale objevuji furt dalsi a dalsi
a dnes teda total cerne okno, tak jsem je vyluxovala
mravenci bufet jsem jim dala, ale nejevi zajem. Odkud se berou, kde bydlej?
diky za zkusenosti ![]()
@Berousik to bude mravenčí rojení. Je to jen na pár dní. Je to sice nepříjemné, ale pořád je to příroda, na rozdíl od té chemie, co tam stříkáš. Mravenci dětem neublíží, ale ten Biolit ano.
Biolitem jsem to strikala vcera kdyz uz spala a celou noc vetrala, takze nemyslim, ze by to nejak ublizilo. Prirodu chapu, ale toto je proste masakr.
@Berousik píše:
Ahoj, obnovuji diskuzi. Mam doma v jedne mistnosti invazi letajicich mravencu. Nemate nejake zkusenosti, co fakt zabere? Biolit sice zabral, ale objevuji furt dalsi a dalsia dnes teda total cerne okno, tak jsem je vyluxovala
mravenci bufet jsem jim dala, ale nejevi zajem. Odkud se berou, kde bydlej?
diky za zkusenosti
Pomůže síť proti hmyzu do okna. Neublíží mravencům ani dětem, ale zabrání mravencům ve vnikání do místnosti.
@eumedon píše:
Pomůže síť proti hmyzu do okna. Neublíží mravencům ani dětem, ale zabrání mravencům ve vnikání do místnosti.
Ty mame
origos od plastovych oken, jsou hodne huste a stejne
Ja jsem tu diskusi obnovila, bo jsem nechtela zakladat novou, nicmene me ani nezajima co ublizi/neublizi detem /to si dokazu rozmyslet a vyselektovat/ spis mi jde o tipy cim jste se tech potvor zbavili. Bo jestli mi tu budou hromadne zakladat mraveniste, tak to uz by mohl byt problem, bo mravenci bufety jen tak vsude dat nemuzu /dite, psi a kocky/
@Berousik Mívají to naši. Nevím, kde se tam berou, ale vždy po pár dnech zase zmizí
.
@Pipi 00 píše:
@Berousik Mívají to naši. Nevím, kde se tam berou, ale vždy po pár dnech zase zmizí.
A zmizi se vsim vsudy, nebo pak maji doma mraveniste?
@Berousik píše:
A zmizi se vsim vsudy, nebo pak maji doma mraveniste?
Uf tak kez by to melo stejny prubeh i u nas. Je to fakt nechutny. Mravenci mi nevadi /venku/. Zijeme na vsi a nejsem zadna fiflena, ale co je moc…