Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Já jsem to měla taky, takovou tenkou svislou čáru přes nehet, ale taky jsem nezjistila, co to je. Měla jsem to asi rok, pak to samo zmizelo. Nosila jsem gelové nehty, tak možná to bylo tím.
Ja mam obcas neco, co vypada podobne jako to, co popisujes. Poprve jsem si myslela, ze mam pod nehtem trisku, ale bylo mi divne, kde by se tam vzala, aniz bych o ni vedela. Pri strihani mi to prislo jako trocha srazene krve, obcas se to objevi, ale nijak to neresim.
Muze to byt melanom, jestli to ma barvu jako piha a je to na kuzi pod nehtem. dermatolog me na to upozornoval.
Vypada to, ze je to pod nehtem a barvu ma jako tmavsi piha, asi se objednam na kozni mam spoustu novych znamenek a i nejake cervene tak si je radeji necham zkontrolovat
Ahoj holky,
v teto diskusi jsem odpoved nenasla. Nevite nekdo, co to muze byt? Delaji se mi svisle cerne ryhy(jakoby cerne carecky) na nehtech. Mam to na sesti prstech na rukou. Nemuze mi chybet nejaky prvek/vitamin? ![]()
@eviku-miluna mě se to dělá taky. Ví že když mas bílý fleky pod nehty tak je to málo vápníku ale ty černý carky nevím z čeho jsou, ale já je mivam taky
@Iustitia omnibus googlila jsem obrazky, ale to neni ono. Ty ryhy jsou jen nekolik mm.
Je to proto ze nehty jsou namahany. Mela sem to taky a vysvetlovala me to pani co me delala nehty
@michlačíková píše:
Je to proto ze nehty jsou namahany. Mela sem to taky a vysvetlovala me to pani co me delala nehty
Oslabeny nehty to byt muzou
. Je to cca mesic, co nemam gelovky. Tak muzou byt oslabeny z toho.
@eviku-miluna tak to je dobře, ze nejsou po cele delce. Potom B12 a zmizi zo ![]()
Ahoj, chci se zeptat na jednom prstu u ruky uz dlouho sleduju cernou ryhu.Kdyz nehet ostriham objevi se znova. Zadny uraz jsme nemela a aby to bylo znamenko to je asi blbost co? Kdyby to byla plisen mela bych napadeny i jiny prsty, ne? UZ mi to pripada divne, ze se ryha porad vraci a na googlu jsem nic moc nenasla.Dik.