Černání zlata

1078
20.8.07 14:41

Černání zlata

Ahoj,

potřebuji radu. Asi 10 let nosím jeden zlatý řetízek. Před 2 lety mi manžel koupil druhý i se zlatým přívěškem - do té doby dobrý. No a před 3 měsíci mi koupil další řetízek a do měsíce mi ten třetí řetízek změnil barvu - taková skoro měděná - řetízek je ale na 100% pravý. A od něj mi začaly černat ostatní řetízky. A tak atypicky. Kousek řetízku je ok stejný kousek černý - vypadají teď ty řetízky jako pruhované. Je to divné. Nevíte čím by to mohlo být a co se s tím dá dělat? Nemůže mít vliv to, že jsem těhotná? Možná je to blbost -ale fakt už nevím

Ivulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2073
20.8.07 14:51

Ja si mylsim, ze to ze jsi tehotna na to klidne vliv mit muze. Take to muze byt tim, ze se v lete vice potis. No kazdopadne bych zasla do zlatnictvi rezitky bych si tam nechala vysistit ultrazvukem a zeptala bych se jich co se s tim da delat, aby tan necernaly.
Verveve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.8.07 15:21

Pravý být může, ale je možné, že je to sloučenina (slitina) zlata s jiným kovem, než ten původní. Mě také zčervenal jeden řetízek, nebyla jsem těhotná, a už se to nepodařilo ničím vyčistit. Prý agresivní pot. J

• Citovat
  • Upravit
20.8.07 18:41

Ahojky,
naše malá má tak asi 4měsíce naušničky a ta jedna jí častečně taky zčernala.Docela mě to zklamalo,musím se zeptat ve zlatnictví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
20.8.07 19:15

ahoj a nepotírala si jí ouška lihem? páč u nás to po potírání lihem taky kousky zčernalo - prý se to dá jen znovu vyčistit .-))) a budou jako nové.-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
januel
18.3.10 21:34

ahojte

moja malinka dostala do daru dvoje zlte naušnic ked ich zacala nosi tak jej zacali cernat najprou jedni potom aj druhe tak som bola sklamana ze nie su zlate ze asi kupovli s podruky ze su len pozlatene.tak som sa vybrala do zlatnictva a kupila jej nove lenze ked jej aj tie po mesiaci uplne sčernali tak som bola u zlatnika a zistila som ze vsetky nausnicky su zlate ze to len oxiduje sice mi nevedia povedat s coho ale ze si to mam dat vyčistit lejźrom.ale zistila som ze to ide bez problemou dole aj kefkou a zubnou pastou.takze teras ma moja mala troje naušničky:):):)

• Citovat
  • Upravit
januel
18.3.10 21:34

ahojte

moja malinka dostala do daru dvoje zlte naušnic ked ich zacala nosi tak jej zacali cernat najprou jedni potom aj druhe tak som bola sklamana ze nie su zlate ze asi kupovli s podruky ze su len pozlatene.tak som sa vybrala do zlatnictva a kupila jej nove lenze ked jej aj tie po mesiaci uplne sčernali tak som bola u zlatnika a zistila som ze vsetky nausnicky su zlate ze to len oxiduje sice mi nevedia povedat s coho ale ze si to mam dat vyčistit lejźrom.ale zistila som ze to ide bez problemou dole aj kefkou a zubnou pastou.takze teras ma moja mala troje naušničky:):):)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová