Černé myšlenky kvůli mamce

Anonymní
31.7.24 17:45

Černé myšlenky kvůli mamce

Dobrý den,

mám takový problém. Když jsem byla malá, tak si mamka ráda dala alkohol, jako dítě jsem s tím trpěla. Vždy jsem poznala, že se napila měla jsem křeče v břiše bylo mi jako by těžko.( Když už to nebylo k vydržení to jsem, už byla starší, tak jsem ji musela i problesknout, aby si uvědomila, jak ubližuje sobě, tak i rodině.) Posledních 7 let nepije dala jsem jí ultimátum, buď my jako rodina nebo její alkohol. Teda když máme oslavu, tak si dá třeba jedno pivo. Já mám poslední dobou blbé myšlenky, mám strach, že když půjde za 2 roky do důchodu, tak znovu začne a já zase budu mít potíže jako když jsem byla mladší a někdy mám černé myšlenky, že raději kdyby to mělo nastat, tak aby umřela. Bydlíme v jednom domě má svoji samostatnou jednotku. Jinak je to hodná babička.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15103
31.7.24 18:15
@Anonymní píše: Více

Ty budeš dcera snů :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ledová káva
31.7.24 18:16

Myslím si, že bys neměla svoji mámu nikdy a kvůli ničemu propleskávat! Zapracuj na sobě, druhé nezměníš. Tvoje máma je dospělá svéprávná a zodpovědná sama za sebe. Ty se zařiď tak, abys ty byla v pohodě a tvoje psychická pohoda aby nezávisela na (ne)abstinenci tvojí matky. A napsat že by měla radši umřít než aby začala zase pít, to mi přijde dost za hranou.

• Citovat
  • Upravit
Svetluska55
31.7.24 18:19

Ty uzkosti nějak řešíš?
Jinak to, co píšeš, je zcela přes čáru a vubec by mě nepřekvapilo, kdyby matčin „alkoholismus“ byl občasné jedno pivo, kvůli kterému jsi už jako dítě dělala scénky, nasledne rozdávala facky a ultimáta.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.7.24 18:24

@boball

Proč bych měla, být dcera snů.
Já bych nikomu nepřála od malinká se třást a bát se, že když dojdu ze školy jestli mamka bude střízlivá a nebude mít blbou náladu a pak být na nás hnusná. Ona, když se napije nebyla hodný člověk. Já když jela na prázdniny a tam mně začalo bolet břicho, tak jsem věděla, že doma je zle a co se nestalo ano bylo zle. Pamatuji si i, že jedny Vánoce byla opilá a začala vyvádět, že i taťka utekl pryč a spal někde jinde a tím zkazila všem Vánoce. Její alkoholové scény, by jste nikdo nechtěl zažít.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.7.24 18:26

Do jisté míry tě chápu, má matka pila celé mé dětství a když mi bylo 19 na následky těžkého alkoholismu, zemřela. Nicméně, ty nejsi v pozici abys ji dávala nějaké ultimátum…pokud bude chtít začít, stejně začne, ty jediné co můžeš udělat, když by začala, přestat ji například dávat vnoučata..ale jinak je dospělá, určitě není zvědavá na tvůj dohled a stejně si vždycky bude dělat co uzná za vhodné. A psychiku pokud je špatná bych začala řešit s psychologem případně psychiatrem co nejdřív, než se z toho rozvinou úzkosti třeba jako u mě

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.7.24 18:28

@Svetluska55

To fakt ne mamka pila jak duha. Byla schopná vypít 2 litry vína, ale ona neměla dobrou náladu, ona se v ten moment úplně změnila. Já si nesu následky od malá. Vždy jsem poznala, kdy se napila. Asi jste někdy nikdo nepotkal alkoholika co dělá zlé. A dítě si to nese, až do dospělosti jinak by jste mluvila jinak. Ne tyto myšlenky mám krátkou dobu.

• Citovat
  • Upravit
15103
31.7.24 18:28
@Anonymní píše: Více

Určitě nemáš právo svou matku bít, a navíc píšeš, že už nepije, ale špekuluješ nad tím, co kdyby tak at raději umře, místo aby jsi jí pomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.24 18:33

@boball

S čím bych měla mamce pomoct? Já nešpekuluji. Já nevím proč mám takové myšlenky.

• Citovat
  • Upravit
35908
31.7.24 19:13

Máš z toho takový trauma, ale zůstala jsi s ní bydlet v jednom domě? Nechápu.
Tak když začne znovu tak se odstěhuj. Jednoduché

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9031
31.7.24 19:18
@Ledová káva píše: Více

No, asi nevíš, co jí svým alkoholismem způsobila jako dítěti.. já rodiče alkáče nemám. Ale pila moje babička, matka mamky… A mamka si z toho odnesla trauma a já jako vnučka nakonec taky.. zakladatelce se nedivím… Trauma ji způsobila matka svým chlastáním. Dítě je v tom případě zcela bezbranné. A psát ji, že je matka svéprávná je kravina. Oni si vůbec neuvědomují dopad svého alkoholismu na své děti a sobecky je jim to fuk..
Takže soudit tu zakladatelku, že se toho děsí a přemýšlí nad smrtí je pochopitelné. Přečti si o tom něco. Přečti si kolik dětí podobných rodičů si někdy přeje jejich smrt. Je to pro ně východisko..
A nejsou proto špatný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
31.7.24 19:30

Devcata, delate si pr.del? Nemate poneti co to je zit s rodicem alkacem. Takovy dite nedostane jednu zasadni vec, kterou vsichni potrebujem, a to je bezpeci.
Zakladatelko, co se ma stat, to se stane, ted to neres. Mozna by Ti mohla k odvaze pomoct knizka Dospele deti emocne nezralych rodicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.24 19:35

@JancaS84

Víš proč, abych ji zachránila od pití, a zatím 7 let to funguje, kdyby jsem ji nedala prve to ultimátum, tak pije do dnes. Kdybych ji neměla ráda nebo nechtěla pomoct, tak ji nechám na pospas, ale není mi lhostejná. Když se nenapila, byla jinak dobrá máma.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.7.24 19:38

@alisekR
Děkuji za podporu :-). Možná je to tím, že aspoň trochu máte ponětí co dokáže způsobit takový člověk. Mohu se zeptat co vy jste si odnesla za trauma?

• Citovat
  • Upravit
7296
31.7.24 19:40

Je mi líto, co sis prožila v dětství, ale to, že tě to takto ovlivňuje i v dospělosti je známka toho, že bys měla navštívit odborníka. Pravděpodobně máš v sobě nějaké nevyřešené trauma a to vylejzá. Ve škole jsme se učili, že to často přichází ve vlnách, nečekaně a v různých životních obdobích. Za mě je jediná cesta se vydat tímto směrem a zapracovat na sobě přes terapie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová