Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím maminky,
pračka mi udělala na bílém oblečení černé / šedivé fleky. Zkoušela jsem je vyprat, ale drží, nevíte jak na ně? Přitom pračku máme asi 2 měsíce. Už jsem zoufalá,
Díky
Měla jsem to samé časem se to vypere, nevím co to bylo ale vyměnila jsem aviváž myslím že to dělal modrý Lenor
@ivuss píše:
Měla jsem to samé časem se to vypere, nevím co to bylo ale vyměnila jsem aviváž myslím že to dělal modrý Lenor
Myslela jsem že je vadná pračka i oprávář nechápal
@ivuss S modrým lenorem mám stejnou zkušenost, taky mi dělal skvrny
Aviváž nepoužívám žádnou.. ale díky za tip, modrý Lenor určitě nekoupím. A pračka to zatím udělala jen při jednom praní, proto jsem bezradná, při dalších už prala zase normálně..
Ahoj, taky se mi to stalo, ale u nás byla příčina, že jsem omylem vyprala figurku černé barvy, barva pustila a vpila se do gumy u dveří pračky a pak mi to dělalo fleky na věcech.
![]()
Dalo pěknou práci než jsem pračku pořádně vyčistila ![]()
Já měla tenhle problém na x várkách prádla, bílého, byla jsem zoufalá, protože byly zničené převážně synovi oblečky, pračka byla nová, taky jsme volali opraváře a ten říkal, že tohle dělá ovoce, nebo nějaké dětské krémy, ale já nakonec zjistila, že nám to udělal bublifuk. To oblečení totiž bylo jakoby postříkané a mastné, no dalo nám to dlouhé pátrání, ale nakonec jsme to zjistili a bublifuk už doma nechceme vidět
. Dostali jsme ho a asi to byl nějakej levnej šunt.
Já aviváž nepoužívám a občas mi to udělá taky… zásadně na bílém oblečení a když si ho potřebuji hned oblíknout.
Nakonec na fleky zabral ariel v kombinaci se savem perex, po dvou vyprání to pustilo. Mám podezření, že fleky v pračce způsobil woolite na černé prádlo.
Zkusím to oživit Hasky mám ten samý problém po bublifuku fleky na prádle jak na svým tak an dceři nedostali jste to něčím dolů? jsem z toho zoufalá mám zničených věcí jen tak zběřně jsem to počítala a dělá to cenu kolem dvou tisíc. Potřebuju ty fleky nějak dostat dolu! Jinak varuju před náplní do bublifuků od značky DEDRA!!!dělá to po vyprání skvrny.
Právě řeším ten samý problém a nevím čím to muže být…
Pračka mi dělá šedé skvrny na oblečení a nejdou vyprat. Pračku máme novou, tak nevím jestli to muže být tím… Používám tekutý woolite na barevné prádlo. Po jakém prášku se to objevilo vám? Aviváž jsem v těch případech, kdy se objevila skvrna nepoužila.
Me to obcas dela jakykoli prasek ci avivaz takze netusim, cim to je ale nepustilo mi to ani snad po stym prani. JInak holky, uz jste zkousely avivaz SIlan s vuni jasminu? Boze tj smrad, susila jsem pradlo doma na susaku a furt chodila co to pachne a ono to pradlo
vse j sem prala znova s modrym silanem a vpohode krasna vune ![]()
@Hasky píše:
Já měla tenhle problém na x várkách prádla, bílého, byla jsem zoufalá, protože byly zničené převážně synovi oblečky, pračka byla nová, taky jsme volali opraváře a ten říkal, že tohle dělá ovoce, nebo nějaké dětské krémy, ale já nakonec zjistila, že nám to udělal bublifuk. To oblečení totiž bylo jakoby postříkané a mastné, no dalo nám to dlouhé pátrání, ale nakonec jsme to zjistili a bublifuk už doma nechceme vidět. Dostali jsme ho a asi to byl nějakej levnej šunt.
No paaani, tak bublifuk, potvora.. ja mam to same, obleceni deti casto flekama znicene a to viditelne fleky predpiram. Ale kdyz zaschne bublifuk, tak to videt neni..
Obleceni jsem rovnou vyhazovala, nastesti delaj bubliny jen ve starem a domacim…
Také už jsem jednou něco podobného řešila. Mám poměrně hodně drahou novou pračku a tak jsem se příšerně rozčílila, když na vypraném prádle byly šedé skvrny/pruhy. Což se mi u předchozí pračky nikdy nestalo. Nakonec jsem zjistila, že problém byl v jiném způsobu odtoku nečistot, které se částečně usazovaly v gumovém těsnění mezi bubnem a dvířky pračky. Po vyčištění už bylo vše OK.
@Endy píše:
No paaani, tak bublifuk, potvora.. ja mam to same, obleceni deti casto flekama znicene a to viditelne fleky predpiram. Ale kdyz zaschne bublifuk, tak to videt neni..Obleceni jsem rovnou vyhazovala, nastesti delaj bubliny jen ve starem a domacim…
my už bublifuk radši nekoupili, nějak už nemám důvěru a synátor po něm ani netouží, takže i výhoda. Nevěřila jsem, že to může být bublifuk, ale po důkladném pátrání a zkoušení jsme přišli na to, že to fakt dělá on.