Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, blíží se Vánoce a všichni kolem už určitě mají uklizeno…ale já fakt ne
…Když chci umýt nádobí, tak vždycky mrňata udělají zas jinde bordel. A tak celý den pořád trávím tím, že uklízím co napáchali - vynadali oblečení ze skříněk, rozpatlali jídlo po zemi, hrabou se v koši, rozsypají hračky po celém obýváku, vysypou lego do postele, sundávají oblečení ze sušáku, slečna se převléká 6× za den atd atd…Pak už toho mám dost a domácnost strádá- nežehlím, okna neumytá, prach se hromadí, pořád a pořád peru, předsíně nejsou vytřené, všude oblečení, pod gaučem hračky, roztahané oblečení všude apod. Nezvu si ani návštěvy a když někdo přijede nečekaně, tak se fakt stydím
…Jsem už vyhořelá a nemám ani moc vánoční náladu. Přítel má teď kolem svátků až moc práce a on má toho taky dost na zahradě a ostatní chlapské práce na baráku (pomalu dávám do kupy dům po prababičce)…Jak to ženský děláte, že máte, uklizeno, vyžehleno, navařeno, napečeno atd.
Naklizeno nemám a mít nebudu. Řídím se heslem bordel v bytě - šťastné dítě (to naše je zřejmě nejšťastnější v okolí
)
Al o Vánocích je pro mě důležitější, že se všichni sejdeme a uděláme si na sebe čas, než vymydlená domácnost. Možná je to trochu o prioritách?
@PetaP píše:
Tak tady neseď a běž něco dělat
Můj letošní recept: na Štědrý den odjíždíme k mojí mamce. U nás doma je uklizeno tak nějak normálně - všeobecný provozní nepořádek máme taky. Hračkyy rozházené po obýváku, v kuchyni vytahané nádobí po zemi. Okna jsem nemyla, cukroví je rodinná spolupráce, takže jesm pekla jen dva druhy. Prach a takový normální uklid dělám každý týden. Že tu naše prďolka okamžitě roztahá hračky, už je normálka. Je to malé dítě, ale jinak je vytřeno a uklizeno. Uklízím, když malá spí - cirka hodinu denně. Jednou vysaju, jednou vytřu, jednou umyju koupelnu a WC…nemáme uklizeno kompletně najednou, ale prostě každý den kousek. Mám čisté svědomí, že je tu čisto a to je pro mě hlavní. Rozházené hračky uklízím až večer, když madam usne - jinak to považuji za zbytečnou práci.
Na Štědrý den přijedeme k mamce, uděláme salát, kapra, nazdobíme stromeček…prostě všechno, co patří k Vánocům. Spojí se její cukroví s mojim, od babičky bude vánočka…prostě se nezblázním z nějakých Vánoc, ale jednoduše si je užiju ![]()
Hod nohy na stůl a klid. Děti prostě dělají nepořádek.
@Bunnies no tak nejsem žádný expert na supr čupr domácnost, to fakt ne
ale nechápu proč píšeš vyndali oblečení, rozpatlali jídlo, vždyť holčička je už velká, ta snad takové věci nedělá ne? a prcek je ještě prcek, jak ten se může dostat například ke koši?
Navrhuji zajistit skřínky proti hrabání a vytahování věcí, koš dej někam kam se nedostanou, sušák na prádlo taky, pokud to jinak nejde, tak zabránit miminu, protože holčička asi nestahuje
a běžný bordel, jako hračky, nebo rozdrobený rohlík je otázka 5 minut.
Naklizeno, napečeno a navařeno nemá nikdo, to každý jen říká
. Kašli na to a užívej se pohádek, pohody a rodiny, to je důležitější, než umytá okna.
@Bunnies tak za prvé. Jsou to svátky klidu a míru. Přijde mi, že všichni soutěží o nejvyzdobenější okna, nejměkčí perníčky, největší hromadu dárků…Podívej, jak uklízím celoročně - velký úklid si udělám třeba v srpnu, když mě to chytne. Na Vánoce si hrát na to, jak bude týden sterilní byt, mě fakt nebere. Okna umytá od října (co je to za logiku okna mýt v mrazu a pak tam ještě nalepit vločky, aby se zase rychle zablemcala), větší nákup hotový pár dní zpátky a dárky doma cca od října. No a teď sedím na gauči vysmátá, zítra jen klasicky vytřu a vyluxuju, večer uplácám vánočku a pohoda klídek, tabáček.
@Bunnies klíííd, každej má jiný měřítka na uklizenou domácnost, někdo má sterilní všechno a všude a myslí si, že má bordel, někdo má bordel jak v tanku a ještě si myslí, že má uklizeno
určo nejsi nějaká strašná výjimka, však jsi taky někde byla na návštěvě ne, každý nemá super uklizeno…
ale co se divím, tak že máš už velkou slečnu - 4 a 1/2
to už by snad měla neměla dělat takovej bugr ne? Ten malej je jiná věc, i když já jsem si teda nikdy nenechala takhle bordelizovat byt ani roční holkou… např. jídlo měla jen u stolku, do skříněk mi taky nelezla po pár výstupech atd. atd. Takhle si přiděláváš strašně práce navíc
hračky např. taky netoleruju roztahaný všude…
Vitej v realite
ja mam poradne uklizeno jen kdz vim, ze ma nekdo prijit, pak vipadam taky jako dokonala matka ![]()
Zrovna dneska jsem vyslala přítele s malým k babičce a dávám tak nějak byt dohromady. S malým toho moc nestihnu, tak aspoň teď mám trošku klídek. Jinak to ale taky nějak moc neřeším… Vždyť Vánoce jsou hlavně o klidu, takže nějaký rozházený hračky mě nerozhodí ![]()
Okna umývám v průběhu roku a ne v zimě nejsem idiot stojící o nachlazení, velké úklidy zvládám během roku, rozhodně to nedělám najednou.
Pokud jde o ty běžné věci jako uklizené oblečení, utřený prach, umyté země, tak se dělíme s manželem a dětmi(už nemám malé). Ale když malé byly, tak jsem jim dala pouze jednu hračku a tu jsem uklidila, když je omrzela. Oblečení po dětech většinou šlo hned do špíny, ostatní si snad každý dospělý člen uklidí sám. Nejsem služka, ale manželka.
Když nění nikdo doma, tak úklid trvá tak 3 hodiny. Takže nevidím problém. Žehlí se po troškách u televize.
Ono taky záleží na tom, co a jak často uklízíš a pokládš za ulizeno.
Jestli si jsou děti schopné hrát s legem, jsou schopné si to po sobě i uklidit, toť můj názor. S nějaký tvým menším dozorem.
Příspěvek upraven 22.12.12 v 12:31
Misto vysedavani u eminima by ses mohla venovat diteti a pak ti nebudou kramarit a tahat a ze skrini.Dite dela chliv kdyz se nudi.Tak bez se jinm venovat a ver ze pak budes mit uklizeno. Nevim ale ja mam doma uklizeno porad. I 3lete se da naucit tomu ze vytahne jednu hracku a pak druhoul…
@Bunnies a dobrý je, udělat každý den něco, neuklízet nárazově, pak toho je hodně. Například jdu do koupelnu, kouknu, otřu umyvadlo, jdu přes obývák vidím hadry, seberu odnesu. A že nemáš naleštěný okna, nevadí, sundej záclony, vyper, pokud ti zbyde chvilka otři je zevnitř a hned máš lepší pocit. Velký úklid, okna atd nech na jaro ![]()