Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravim, mam taky mensi problem pri vyrobe mydloveho slizu. Dodrzala som postup na pripravu slizu, ale ten mi ani po viac ako 24 hodinach absolutne neztuhol, je to stale len mydlova voda. Nevie niekto poradit, co s tym? ![]()
@bejbiska A jaký máš postup? Jaké jsi použila mýdlo?
Já mám vždy opačný problém
Mydlo je jadrove na pranie (Milene) 150 g, to som rozpustila v teplej vode a potom doliala do 5 l vody, zamiesala 250 g sody a doliala vodu do 10 l. Tiez ma napadlo, ze asi 150 g mydla nestaci, ale vsade bolo pisane len ako kocka mydla a nebolo uvedene v gramoch a ked ano, tak pisali 175 g, co uz teda az taky velky rozdiel nie je. Ja som mydlovy sliz robila prvy krat a neviem, ci to mydlo je dobre, ked som ho struhala, tak malo konzistenciu ako ked sa struha trvdy syr (eidam). Ale nakolko som zhanala to jadrove mydlo niekolko dni, tak som bola vdacna, ze som nejake zohnala (vsade bolo vypredane, alebo nemali vobec v ponuke) ![]()
@Lama Lama píše:
Taky mi to tuhne až moc a do pračky to krájím.
Tak ja ho mozem liat, ako tekuty prasok ![]()
@bejbiska Tak tohle mýdlo neznám… Já dávám jedno jádrové a jedno žlučové na skvrny a dělám z toho 12litrů.. tak možná bude problém v mýdle…
Rozmíchala jsi ho dobře? Rozpustilo se Ti? Já musím rozpouštět na několikrát, protože stále jsou tam hrudky, ale vždy se na konec povede…
A je lepší ho nechat trochu proschnout - vyndat z obalu na pár dní, pak se lépe strouhá
@Kristyna+Daník píše:
@bejbiska Tak tohle mýdlo neznám… Já dávám jedno jádrové a jedno žlučové na skvrny a dělám z toho 12litrů.. tak možná bude problém v mýdle…
Rozmíchala jsi ho dobře? Rozpustilo se Ti? Já musím rozpouštět na několikrát, protože stále jsou tam hrudky, ale vždy se na konec povede…
A je lepší ho nechat trochu proschnout - vyndat z obalu na pár dní, pak se lépe strouhá
Aha, tak to som struhala priamo z obalu. Asi to bude tym mydlom, je pravda, ze som este rucne rozmackavala hrudky, ktore vznikli na povrchu tekutiny, ale aj tak som z toho sklamana, ze mi to nevyslo a ake mydlo pouzivas? Da sa pouzit aj Lanza? Lebo tu som videla, ale neviem, ci je dost eko ![]()
@bejbiska Já to poprvé taky dělala hned ze sáčku, ale právě se to špatně strouhá… neovlivní to tuhost, jen usnadní to strouhání
Já mám buď klasické Jadrové mydlo nebo jelen…
Někdo snad používá Lanzu nebo marseillské mýdlo - ale nevím - nezkoušela jsem…
@Lama Lama píše:
Soda byla prací? ne jedlá?
soda bikarbona (fa. yellow and blue), kupila som ju priamo v brane k detem v brne presne za ucelom prania plienok v mydlovom slize
@Kristyna+Daník píše:
@bejbiska Já to poprvé taky dělala hned ze sáčku, ale právě se to špatně strouhá… neovlivní to tuhost, jen usnadní to strouhání
Já mám buď klasické Jadrové mydlo nebo jelen…
Někdo snad používá Lanzu nebo marseillské mýdlo - ale nevím - nezkoušela jsem…
jelena som nezohnala a na tomto je uvedene, ze je jadrove, tak som tomu verila
som z toho nestastna ![]()
@bejbiska píše:
soda bikarbona (fa. yellow and blue), kupila som ju priamo v brane k detem v brne presne za ucelom prania plienok v mydlovom slize
ha, tak tam možná bude ten problém
http://cs.wikipedia.org/…n_sodn%C3%BD
@Lama Lama píše:
ha, tak tam možná bude ten problém
http://cs.wikipedia.org/…n_sodn%C3%BD
Tak preco mi to predali? S tym som nepocitala, ze ked si pytam priamo sodu na vyrobu slizu, ze mi daju zlu. Na obale ale je uvedene, ze je vhodna na pranie latkovy plienok. Je mozne, ze mysleli len ako, ze sa prida k praniu…to je zrada!!! A mozem do tej mojej mydlovej tekutiny este dosypat tu praciu? Kde ju zozeniem (hlavne teraz pred vianocami?)