Dírky ve vlněném oblečení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14856
21.12.12 19:40

Dírky ve vlněném oblečení

V posledni dobe objevuji skoro ve vsem vlnenem obleceni co doma mame dirky, nektere docela velke. Odnesly to asi dva manzelovy svetry, kde jich je nekolik, ale i veci pro deti, jako jsou merinoboticky, merinozavinovacka a vlneny svrchnaky :cert:. Nemuzeme prijit na to co to dela. Manzel tvrdi, ze pracka, ale nektery ty veci jsem skoro neprala. Nebo to neco zere.

rada bych se tomu nejak vyvarovala, manzel dostane novy svetr a ja merino uplet, ze ktereho chci usit detem oblecky, diry by me fakt mrzely :cert:

nevite nekdo co s tim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
becky87
21.12.12 19:42

Mol obecny.

Stoprocentne:-( Nam zabira ve skrini levandule, nebo suseny pomeranc. ;)

• Citovat
  • Upravit
becky87
21.12.12 19:44
  • Citovat
  • Upravit
14856
21.12.12 19:45

@blorchi levanduli nasadim…muz se dusuje, ze to zvire byt nemuze, ze nic nevidi a nenechava to zadny trus ci co. Ja teda moly nikdy nemela tak nevim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26232
21.12.12 19:47

Moli nezanechávají trus, zanechávají dírky - souhlasím s blorchi, jsou to ty malé lítací mrchy… :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
21.12.12 19:48

Vlastne jsme nikdy nenasli nic, co by pritomnost zvirete nasvedcovala…mola v mouce znam, toho maji nasi, ty nachazime :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
21.12.12 19:48
@suik píše:
@blorchi levanduli nasadim…muz se dusuje, ze to zvire byt nemuze, ze nic nevidi a nenechava to zadny trus ci co. Ja teda moly nikdy nemela tak nevim…

no ja bych za to moc nedala, je jen tak nezahidnes, ony to jsou mrsky :cert: ja jsem taky furt chodila, ze mam rozezrane obeceni nakonec jsem vyhazela celou skrin a tam bylo normalne hnizdo :poblion: :poblion: vystrikala jsem je savem nechala vyvetrat a dala vsude tu levanduli a od te doby klid :nevim:

• Citovat
  • Upravit
becky87
21.12.12 19:49
@neumisa píše:
Moli nezanechávají trus, zanechávají dírky - souhlasím s blorchi, jsou to ty malé lítací mrchy… :pocitac:

holky a ja kdysi vylizele skrine po dedeckovi a to byl maras teda :poblion:

• Citovat
  • Upravit
14856
21.12.12 19:49

Ze by byl uplme neviditelnej…no nacpu skrine levanduli, hlavne kde je ta vlna a uvidim, po nicem jinym nejdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ziraf
21.12.12 19:54

Fakt nejdou videt. Hajzlove mi sezrali a angorsky svetr za ctyrku, malem jsem to tu rozkopala. Zatim nam nepomohlo nic

• Citovat
  • Upravit
4034
21.12.12 20:10

Řešili jsme stejnou záhadu. Taky jsme nikde nic nenašli, neviděli, jen ty dírky. Dali jsme do skříní takové ty smrady proti molům a pak taky takové lapače šatních molů. Začali se chytat za docela dlouhou dobu, takže bych řekla, že to oblečení žerou ty jejich larvy, které jsou neviditelné. nebo se umí až moc dobře schovávat. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
21.12.12 21:13
@ziraf píše:
Fakt nejdou videt. Hajzlove mi sezrali a angorsky svetr za ctyrku, malem jsem to tu rozkopala. Zatim nam nepomohlo nic

tyjo, tak to by me teda nasralo taky. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
21.12.12 21:16

@blorchi hnizdo?
Manzel furt operuje s tim, ze videl jak vypada skrin treba na pude a ze tady nic…
Zajimavy je, ze treba taa vlnena deka byla docela furt v obehu a kazdy kus je nekde jinde. Taky mam dost vlny na plsteni, tak to budu muset probrat.

zere vam to i neco jinyho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.12.12 21:19

Malý má taky oblečky z merinovlny, jeden vypadá jak by v něm byl na frontě, je tam asi 6 pididírek :roll: :lol:

proč ty svině nežerou radši prach?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.12.12 21:25

Ne, nc jiného sežrané není. Zajímavé je, že to sežralo jen merinovlnu 100% a jen na oblečcích značky ManyMonths. Prcek má ještě spací košilku Bundles, taky 100% merinovlna, a ta je v pohodě, kdežto starší obleček MM je jak z fronty, jak už jsem tu psala, a mladší má asi jen jednu dírečku.

Ono ta košilka je z takového silnějšího a hustšího úpletu, MM je jemnější a vzdušnější, tak jim to jde asi líp do tlamy.

Svetry 100% akryl jsou v pohodě, stejně tak 100% bavlna nebo jejich směs. A nežerou ani směs merino/akryl (50/50), z které malému pletu svetříky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný