Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
**Který čaj je lepší, zdravější, chutnější? Zelený nebo černý čaj? A jakou značku používáte (čajů). Děkuji moc!
**
@krystinka.a tak pokud volit z thle dvou tak černý čaj, ale jinak piju bílý značka English tea shop ![]()
ale zdravější bude zelený
, to si myslím teda já ![]()
Zdravejsi je zeleny, ale ktery je chutnejsi, to bude asi pro kazdeho subjektivni
Mi chutnaji zelene nebo i dobre korenene cerne caje
@krystinka.a
Záleží na tvé chuti, není jen zelený a černý čaj, mezi tím je x druhů. A značku? Jestli ti jde o kvalitní čaj tak zapomeň na značky a na čaje z běžných obchodů, já objednávám sypané z internetu.
Jinak co se týče zdraví, podle mě je to podobné, v množství teinu a kofeinu jsou rozdíly zase podle druhů čaje, je to trošku složitější. ![]()
Muj tatík pije zelený čaje…kupuje si vážený, ted má nějakej s mandlema a jahody se šampaňským a je to teda luxusní pití a to jsem kávovej typ a čaj moc ráda nemám…pije hlavně kvůli tomu, že je zdravej a dělá mu dobře…
Děkuji
já právě kupuju čaje z Oxalis sypané
jen přemýšlím že bych zkusila i nějaký z obchodu, pro snadnější přípravu…vůbec mi ta příprava čaje nějak nejde, zelený čaj nesmí být vařící ale jelikož mám jako každý jiný konvici, ta nevím jak na to ![]()
@nunik píše:
Muj tatík pije zelený čaje…kupuje si vážený, ted má nějakej s mandlema a jahody se šampaňským a je to teda luxusní pití a to jsem kávovej typ a čaj moc ráda nemám…pije hlavně kvůli tomu, že je zdravej a dělá mu dobře…
Jé ten jahody se šampáněm mám taky a palec nahoru!:) je chutný
Každý čaj má něco, není to o tom, jestli je zdravější nebo méně zdravý. Barva záleží na fermentaci. Nejlepší je čaj sypaný, s celými lístky. Dál gooooooogli ![]()
Zeleny je pry zdravejsi, ale kdo vi, ono u tech beznych to asi takove terno stejne nebude…ja z tech dvou piju zeleny, protoze cerny mi nechutna, ten pouzivam jen jako pomoc pri prujmu
Znalec nejsem, piju supermarketove, bud cisty nebo s jasminem, ten je nejlepsi ![]()
@krystinka.a
To je úplně jednoduché, já si uvařím vodu, trochu vařící naleju do konvičky a kalíšku, ze kterých budu pít abych je nahřála a trochu naleju do konvičky skleněné, kde budu čaj louhovat, chvíli počkám, protřepu a vyleju - do té nasypu čaj a nechám ho provonět a nasáknout párou, mezitím mi zchladne voda kterou jsem vařila na požadovanou teplotu, kterou zelený čaj potřebuje, takže pak už lístky zalévám.
@krystinka.a mno, bud vodu uplně nedovaříš, nebo jí necháš chvilku vychladnout…
@krystinka.a taky preferuji oxalis zkusila si od nich mate IQ? nejlepší… ![]()
@Veruzka.D píše:
@krystinka.a taky preferuji oxalis zkusila si od nich mate IQ? nejlepší…
to ani nevím, že existuje
jaký je?
určitě vyzkouším, děkuji za tip ![]()