Černý kašel a neočkované děti

59
20.3.24 20:17

Černý kašel a neočkované děti

Jsou tu nějaké neočkující maminky? Chtěla bych se zeptat, zda nemáte strach z černého kašle a jestli díky tomu nezvažujete, že byste své dítě přece jen nechali naočkovat? Klidně anonymně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1680
20.3.24 20:28

Tak jasne, od toho ockovani je, abyste se nemusela bat takovych hnusnych nemoci. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
20.3.24 20:36

@Markétka111 Ja mam svoje deti plne ockovany, zajima me, jak aktualni situaci vnimaji neockujici matky a jestli to s nimi nejak hnulo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.24 20:39

Dávám pouze povinná očkování. Nedala jsem očkovat syna proti covidu. Když jsem viděla, jakou neplechu to udělalo u dospělého, mám větší strach, co by to udělalo s dítětem. Tak že když nemusím, tak nedávám očkovat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.3.24 21:03

@Markétka111

To jste očkovala své děti tedy proti černému kašli, neštovicím, covidu, pneumokokům, HPV, meningokove nákazy A B C W Y, chřipce aj.?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.3.24 21:11

@Anna7777 vetsina lidi si neuvedomuje, ze neockujeme z nejakeho duvodu. Ockovat jsme zacali a ockovani prerusili z duvodu spatnych reakci (neurologickych). Mame strach neockovat i ockovat. Ja jsem spise pro ockovani, manzel je proti. Takze deti zustanou neockovane. Neni to z presvedceni kvuli hliniku a ze bysme byli “bio” rodice. Anonym nebo smazat

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.3.24 21:14

Syn je očkovaný, ale nedávno mu dělali protilátky a prý je nemá :nevim: O přeočkování neuvažuji.

• Citovat
  • Upravit
230
20.3.24 21:16
@Anonymní píše: Více

Za jak dlouho mu protilátky vyprchaly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.24 22:43
@Bája6 píše: Více

Protilátky mu nabírali asi rok od poslední vakcíny.

• Citovat
  • Upravit
493
20.3.24 23:28

Ženy nebuďte hloupé. Mám momentálně černý kašel. V dětství jsem byla samozřejmě očkovaná. V dospělosti již ne. Je opravdu hrozná nemoc i pro dospělého. Dusíte se u toho a máte několikaminutové záchvaty kašle, na který nic nezabírá. Táhne se to týdny. Já už jedu šestý týden a pořád mám problémy. A to jsem mladá a zdravá. Nedovedu si představit, že tuto věc dostane miminko. To je fakt smrt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3706
21.3.24 06:14

@Kousavysvetr přesně!!! Ja jsem černý kašel neměla a sama se chci nechat očkovat, až budou vakcíny. Ale nedovedu si představit, že mam doma dítě, které se tak dusi, prožívá si ty stavy, když ho můžu očkovat a zamezit tomu, nebo ten kašel zmírnit. Nikomu to nepreji, ale vy, co neockujete se v tomto případě pak chytnete za nos a vysvetlete svemu dítěti, že jste za neho rozhodli, že si může projít tema silenyma zachvatama kašle, protože neockujete. Samozřejmě to píšu těm maminkam, jejichž děti nemaji žádné neurologické problemy a můžou očkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3706
21.3.24 06:14

@Kousavysvetr přesně!!! Ja jsem černý kašel neměla a sama se chci nechat očkovat, až budou vakcíny. Ale nedovedu si představit, že mam doma dítě, které se tak dusi, prožívá si ty stavy, když ho můžu očkovat a zamezit tomu, nebo ten kašel zmírnit. Nikomu to nepreji, ale vy, co neockujete se v tomto případě pak chytnete za nos a vysvetlete svemu dítěti, že jste za neho rozhodli, že si může projít tema silenyma zachvatama kašle, protože neockujete. Samozřejmě to píšu těm maminkam, jejichž děti nemaji žádné neurologické problemy a můžou očkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
21.3.24 07:05
@Anna7777 píše: Více

Hehe, záludná otázka vzhledem k tomu, že očkování proti černému kašli je součástí povinného očkování dětí tak se vlastně ptáš kdo podstoupil „riziko“ neockovat zákonem dané očkování :mrgreen: své dítě mám plně očkované a tím pádem nemusím řešit kde ho teď rychle nechat naočkovat..i my doma jsme..neříkám, člověk z toho má strach ale ten průběh by byl daleko mírnější čili se to zvládne líp..jen jsem se koukala na videa z YouTube co vlastně černý kašel dělá a neumím si představit že bych vystavila dítě takovému hnusu..dyt dospelý človek má problém to „ukaslat“ a ne ještě dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.3.24 07:19

Oni by ti vysvětlily, že je to úplně v pohodě onemocnění stejně jako spalničky, tetanus chytnout nemůže protože bagr (bagr - KRÁVY UŽ KOLEM DOMU NEJSOU) a očkování je o hodně náročnější než když nějakou z těch nemocí chytí. A když náhodou tak ho nacpeš vysokou dávkou céčka a to vše vyléčí. Hlavně tedy nepodávat žádná antipyretika protože samozřejmě to je další věc co je zlo.

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá
21.3.24 07:23

Mám sedmileté neočkované proti černému kašli. Situaci sleduji, strach nějak nemám, ono by to k ničemu nebylo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA