Čerpadlo netopí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
10.1.26 16:00

Čerpadlo netopí

Hezký skoro podvečer. Holky už mám toho tady dost :cert: bydlím v bytě, kde se topí tepelným čerpadlem, máme podlahové topení. V úterý topení nefungovalo, volám správci a prý bude řešit druhý den, technik asi problém vyřešil, topení topilo a dnes opět netopí.
Trubky ve skříňce jsou teplé, ale podlaha studená, jednotky lezou nahoru i pres to, že podlaha je studená :pocitac: nevíte čím to může být? Máme správce takového, nechci být sprostá

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Vodnář-u-Topolu
10.1.26 16:19
@Anonymní píše: Více

Součástí každého tepelného čerpadla je elektrokotel a tam může být zakopaný pes. Ale někdy stačí pouze vyčistit mosazný filtr s nerezovou vložkou. Ten když se zanese, tak oběhové čerpadlo to neprorazí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.1.26 16:55
@Vodnář-u-Topolu píše: Více

Předpokládám, že když tu technik byl, tak na ten kotel kouknul. Táta mi říkal, ze to nemusí topit, když to má každý byt sepnuty, no nevím jestli to má na to vliv. Štve me to, teplota doma jde dolů a ještě navíc platím načítajici jednotky, když se netopí

• Citovat
  • Upravit
Vodnář-u-Topolu
10.1.26 17:26

Ano i váš táta může mít pravdu. Stačí, když budou jednotlivé větve špatně vyvážené a problém je na světě. Je tam toho víc, co může být špatně a takhle na dálku se to nedá diagnostikovat. Mimochodem, tepelná čerpadla většinou mají internetovou diagnostiku, ale k té asi nemáte přístup, že? Takže nezbývá nic jiného, než prudit správce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.1.26 17:42
@Vodnář-u-Topolu píše: Více

K tomu přístup nemáme a pochybuji, ze někdo ze sousedů s tím bude umět. Budu muset znovu urgovat. Jakýkoliv problém, tak jeho první otázka, to jste první kdo volá 8o ano jasně, vždycky někdo bude první :roll:
Ale jinak děkuju za rady :hug:

• Citovat
  • Upravit
Vodnář-u-Topolu
10.1.26 18:24

Asi bych mu začal odpovídat: „To jsem rád, že mě nikdo nepředběhl.“

• Citovat
  • Upravit
11054
10.1.26 20:21

Bych mu řekla, že nesoutěžím, ale je mi holt zima a jinak než přes něj to vyřešit nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
10.1.26 21:13

Krom správce má dům určitě i majitele, takže dát to na vědomí i jemu a chtít slevu z nájmu za tento diskomfort! Nebydlíte náhodou ve starém velkém rod. domě, kde je x bytů pronajato?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
11.1.26 00:52

Vonku je zima, tepelne cerpadlo je v zime neefektivne (nedokaze vyrobit dostatok tepla) to by zodpovedalo teplym rurkam, ale studenej podlahe.
Pre tieto pripady sa bud do cerpadla montuje elektricka spirala, alebo samostatny elektrokotok do tandemu. Aktualne casto vidam ze sa nemontuje ani jedno, dovodom su bud peniaze alebo nedostatocna elektricka pripojka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.26 08:13
@Ahep píše: Více

Jj je to starý dům o dvou patrech včetně přízemí. Zrekonstruovaný narychlo dělaný. Je tu všechno špatně, okna nemluvě, u sprchového koutu spáry špatně udělané, kdyby mi to táta nezasparoval, tak teče. U linky tapeta špatně nalepená :roll: i moje dítě by to lépe nalepilo. Prostě to tu dělala nejlevnější pracovní síla a proto ten výsledek. Hledám vlastní bydlení, tak ať se to tady pak klidně rozpadne :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.1.26 08:19
@IcePlanet7 píše: Více

To by sedělo, tady se ničím nijak neinvestovalo a správce, jestli se dá tomu chlapovi tak říkat, tak s ničím si hlavu neláme. Majitel též ne, při dotazu, zda je tu nějaký správce, který by tomu tady věnoval při problému, tak nebylo zodpovězeno. Řešíme i úklid chodby, aby správce napsal rozpis, sice po dotazu ho vyvěsí, ale teď tu od prosince 2025 není a já mu furt nebudu psát, aby ho napsal, to je jeho práce. No děs běs tady :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max