Poradna duly
Jana Čurdová
bobule,moc ti přeju, ať se to zklidní, co Paralen na teplotu…třeba bys ho mohla…
brečení- my když je to hlady, zní to jako : ehe ehehe
když nějaké bolení nebo nepohodlí, je to řev až je celý červený a kroutí se a nebo brek bez „ehehe“ ![]()
rýma: my jen vytahujeme nudličky vatičkou buničitou- jako měli v porodnici, zatím to stačí
mroe: to jste pěkně vyvenčené,co?
já být tebou tak asi padnu za vlast ![]()
my byli dneska taky nakupovat v tescu u nás fungovali, le naštvali mne- kupovala jsem maso atd. podle cenovek na balení slušná cena…pak cestou domů koukám na lístek z kasy a cena jiná- vyšší asi o 30Kč. tak jsem zuřila! a doma na letáku koukám, akce od zítra! ale ceny tam inmzerují už dnes, zmetcíííí
takže bacha holky!
ahoj holky, tak jsme se dneska vrátili z chaloupky, bylo moc fajn, fakt jsme si to užili. Starší lítala pořád venku a Julince se zase hodně zlepšily ty potničky, jinak trošku nás trápí prdíky, ikdyž si v jídle dávám docela bacha, zkrátka to budeme muset chvilku vydržet, ono se to určitě zlepší
Jdu vás dočíst......... pokud se mrně nevzbudí ![]()
prekvapenka:je mi líto, že máš ty problémy s prsy, já stroupky měla u starší taky, mazala jsem bepanthenem, ale trpěla jsem taky, hlavně po sprchování a na při přisátí ![]()
jinak ohledně kakání, Julinka určo kaká více jak 4× denně ![]()
bobulko: používáš holtovu mast? já jí u první dcery taky používala, voněla pak jak uherák
, ale pomohla ![]()
paracetamol můžeš ![]()
ad brečení. je to zajímavý, ale když brečíme hlady, tak slyším: ehůůů a ehééé, prostě eh…a něco, když nás trápí prdíky tak je to spíš takové zalykání a hlavně celá zrudne beruška
, jinak povídá nebo když jí něco ročílí a to je: grrrr ![]()
Plínky, které mi nikdy neprotekly a doufám, že ani neprotečou jednoznačně Huggies, ikdyž vyšší cena, ale já nedám dopustit ![]()
zuza_ vonět jak uherák?
tos byla k nakousnutí, co? ![]()
ten můj táta chudák už trpí nedostatkem mým manželských „povinností“, ach jo, ale já jsem úplně grogy, navíc mi to dole zas nějak pálí… prý ani nemá čas být sám, tak já fakt nevím
![]()
já bych taky ráda,ale bojím se a jsem vyřízená- navíc vím,že by to bolelo…ach jo
bobule:kojení polohy : http://peceodite.cz/kojeni.html
chtěla jsem se zeptat, nejde mi ručně vydrbat žínka po mytí prdelky, furt je žlutá…čím ji drbete vy? nebo pokaždé perete v pračce?
synové usnuli,maminka se jde sprchnout.zatím ahoj a už žádné smutné zprávy ![]()
Zuzi-vítej-tebe jsem dlouho neviděla. Dneska jsem dávala do kupy fotky a jaksi jsme se shodli,že máme podobné mimča-typově. ![]()
Plenky Pampers náš prcek pročůrá až na záda.
Už jsme vykoupaní v čaji-dle doporučení dr. a usnuli jsme,ale máme hladisko-nějak se mi nechce kojit-trauma. Při přisátí děsně řvu-rodina se baví jaký zvuk pokaždé vydávám,ale mě to bolí i po celé kojení-takže fakt síla. Po kojení následuje pálení a taky bolest celého prsa směřující do bradavky.
Dneska jsem grogy a hladová-shltla jsem oběd a jeden banán-nevím co si dám na véču. S takovou to mlíko mít nebudu.
Mroe-o té Národní třídě jsem už tu psala těsně před porodem-jela jsem tam najisto a ono prd. Fakt tě obdivuji za to cestování po Praze. Já jdu zítra k dr. a to jsem zvědavá zda zvládnu všechny nástrahy. Hlavně se nacpat do výtahu-s tím břichem-to jest problém.
Bobulko ta fotbalová poloha je http://www.kojeni.net/vsede.php - ta mi vyhovovala. Jinak ještě musím dopilovat polohu klasickou- nedržím si prso rukou,ale nechám ho volně a na něm leží prcek.
Je to věda -než se to člověk naučí.
Tak jsem pověřila manžela,aby dal prckovi trošku beby na doražení. Dneska nedělám nic jiného než kojím a už nemůžu -tak si aspoň chvilku dáchnu-hlavně prsa. Mám skoro každou hodinu prso v puse.
Jdu se najíst - v klidu.
Tak dobrou. ![]()
Ahojky holky já mám dnes rýmu a kýchám a nevím si s tím rady a malá kýchá občas taky ale kýchala i když jsem rýmu neměla nevím co si mám vzít. Malá to odemně chytit naštěstí nemůže když kojím ale mně to štve.
bobulko
nevím jestli jsem to správně pochopila al nečetla jsem vše ty máš červený flek na prsou a teplotu?? Já to měla taky a ani bych si toho nevšimla ale když došla ke měn domů PA po porodu tak jsem ji musela ukázat prsa a ptala se mně jestli mám teplotu a co ten flek a tak mi poradila at si na to dám zábal a to namočenou plenku ve vlažné vodě tu přiložíš na prso kde máš flek na tu plenku dáš igelitový nebo jaký koliv sáček na ten igelit dáš ještě jednu čistou plenku je to zábal který mi pomohl flek byl do druhého dne fuč dávala jsem si ho asi 4× a i teplota zmizela a na teplotu nebo i od bolesti hlavy klidně můžeme paralen a ibalgin ty se do mléka nedostanou.
Jinak plenky Happy baby 1 tak dostali jsme 2 balíky a úplná katastrofa vůbec nesají a malá byla úplně mokrá až za krkem, baby love tak ty jsem měla v porodnici a tam byly dobré ale jak jsme skusily Huggies newborn tak nechci žádné jiné, sice stojí 90ks 500,– ale na tomhle nešetřím nebaví mně pořád převlékat a v mokrém ji nenechám stačí když ji převlíkám když se poblinká
Malá mně dnes totálně vycucává pořád má hlad a ted mi tu knourá jako každý večer a ne a ne usnout sleduji pohřeb M.Jacksona a malou jsem musela dát k prsu ui když jen dumlala ale byl klid a usnula ale jak jsem ji předělala do košíku tak opět ehe ehe áááá a a a e e ![]()
prekvapenka: ahoj
, to víš že jo, trošku relax potřebuje každý
Jestli myslíš, že Ríša je podobný Julince, tak jsem ti to právě chtěla napsat taky, ta fotka co jsi mi poslala z porodnice mi Julinku hodně připoměla
![]()
bety: já tak nevoněla, ale malá byla k nakousnutí
Používali jsme na akné
Zuzanico - ano, teď už mám Holtovu mast. Ten doktor na pohotovosti nám dal Imazol.
Po kojení mi klesla teplota na 36,8,bez prášku, tak jsem se radovala. Ale malá asi půl hodinku plakala, kakala naposledy včera ráno, tak se snaží tlačit. Nechala jsem ji chvíli v košíku, vždycky chvilku klid a chvilku pláč. Tak jsem ji ještě chvilku ponosila a usnula a už se ta mrcha teplota zase zvedla
Jinak díky za odkazy, všechno dělám opět blbě. Ale to je tím, že v nemocnici si s tím nikdo neláme hlavu. Dají vám mimčo a mamčo poraď si.
Tak já si jdu dát další tvarohový zábal. a pak budu chladit do dalšího kojení. Ještěže jsem si odpoledne s malou lehla.
Tak zatím…dobrou
bobulko: tvaroh mi taky dělal dobře, na noc si normálně vezmi ten paralen, můžeš normálně brát po 6 hodinách, u první dcery jsem ho musela brát, měla jsem zimnice a prsa jak lávové kameny, teď jsem si ho vzala asi 2× na noc a naštěstí je to už za mnou a produkce mléka se stabilizovala ![]()
Ahojky kocky!
Jdu zase po nejake dobe nakouknout. Absolutne nic nestiham.
Dneska jsme byli u detske, tak Prokupek pribral od soboty 210g
, jsem jako chodici mlikarna. U dr ani nemuknul, lezel a koukal a nechal si libit vsechny procedury…mi to da sezrat zase v noci.
Zitra musime objet vsechny ourady, VZP atd. Nastesti mam tady maminku, tak je o Danika postarano.
Bobulko, tvaroh urcite pomuze, s paralenem maji holky taky pravdu. Drzim palce, at se to brzy spravi.
Prekvapenko, nepostrehla jsem jak o ty bolave bradavky pecujes, tak pokud jdu s krizkem po funuse, omlouvam se.
1. vetrat, chod doma s prsama venku
2. promastovat. Vice nez Bepanthen se pry osvedcily masticky na bazi lanolinu - Purelan od Medely nebo MotherCare od Lanodermy tusim. Mozna jsou i jine.
3. pokud to boli fakt hodne, tak kojit pres kloboucky
4. kdyz nic nezabere, tak laktacni poradkyni
Betty, odvahuuuu
treba budes prijemne prekvapena.
Tak ja zase mizim.
Ahoj holky,
včera jsme byli v MC, na kyčlích a odpo tu byla paní na domácí plavání a masáže, tak jsme se nezastavili.
Bobule - tu seboreu měl Matýsek ve vlasech a mazali jsme taky nějakou vodičkou z lékárny. Zmizelo to tak do dvou týdnů. Snad to u vás půjde taky rychleji.
S tím kojením - možná by pomohla změna polohy, z ligy ti určitě poradí.
Rozdíl v pláči - přesně jako u Zuzky - při hladu je to uhuhuh a hledá pusinkou po své ručičce, při prdíkách se kroutí a kňučí.
Betty - mám hodně našitých žínek z plátýnka a peru je s plínkama.
Welu - taky nám nejlíp sedí Huggies, ještě ani jednou neprotwekly.
Za chvíli běžíme do školky a pak hurá na ko po šestinedělí na gyndu. A odpo návštěva u Marečkovy a Matýskovy prababičky - je nějaká špatná, tak aby ještě viděla Marečka. Snad jí to povzbudí.
Dobré ránko ![]()
To jsem ráda, že těch absentérů je tady víc
S tím mimčem se prostě pořád sedět na netu fakt nedá
Taky vůbec nestíhám - byla jsem tu snad naposled někdy v sobotu..... ale co je nového poctivě dočítám - už se to celkem dá zvládat, protože teď ty stránky nepřibývají takovým šíleným tempem, jako když jsme honily tu tisícovku ![]()
Bobulko - držím pěsti, ať tě to brzo přejde a dáš se do kupy… Ani ty blbý pupínky u malé bobulky ti určitě moc na náladě a na zdraví nepřidají, co… Ach jo… Ale určitě se to spraví, tak vydržte!
Překvapenko - tobě taky hodně sil na boj s těma bradavkama, musí to být fakt nepříjemný a bolestivý… já je mám naštěstí zdravý, ale to přisátí bolí i tak.....
ad prsa - nevím proč, ale mě se pořád dělají ty tvrdý boule jen v levým a když z něj delší dobu nekojím, tak to pěkně bolí..... v noci jsem ho měla zase nalitý, lehla jsem na něj a úplně jsem zařvala bolestí… naštěstí to malej pak vysosl, tak se mi ulevilo, ale stejně pevně doufám, že to poleví a nějak se to ustálí tak, aby to netvrdlo..........
ad technika kojení - taky nepodpírám prso rukou, jinak snad kojíme dobře..... Každopádně prospíváme a to je důležitý.....
ad úřady - musím se pochválit, ale včera jsme byli příšerně akční a zvládli jsme cestování šalinou - 2×, vyzvednutí rodného listu (paní mě hned zpražila, že není úřední den, ale udělala jsem psí oči a poprosila ji, že se tam trmácíme přes celý město s kočárem, tak se slitovala… vůbec mi nedošlo, že pondělí byl ten svátek
), přihlášení na VZP (chacha - trošku po termínu… ale dostali jsme další kufřík), nákup v drogerce, domluvila jsem si termín na gyndu po šestinedělí a dokonce má náš malej poklad vyřízenou šalinkartu - takže už máme ježdění s kočárem po městě zadara
To mě náramně potěšilo - šla jsem se na dopravní podnik jen zeptat, kolik se platí, když cestuju s kočárem (nejela jsem MHD ani nepamatuju a v těch cenících to mají strašně nepřehledně) a prý jestli už mám rodný list, tak si mám za 20 Kč vyřídit průkazku a můžem do tří let jezdit bezplatně ![]()
Adámek byl zlatíčko - všechno to krásně prospal v kočárku ![]()
ad plínky - zkoušíme snad všechny možný druhy - Pampers, Huggies, Babylove, Happy - a ještě jsme neměli s žádnýma problém… Tak se v tom nějak nemůžu zorientovat. Mám pocit, že zatím všechny zvládly celkem obstojně i pročůrání durch a pořádný noční nálože, zadek jsme mokrej neměli… Budem testovat dál a uvidíme…
Betty - s těma cenama v tom Tescu by mě teda pěkně namíchli - ale já bych se s nima teda hádala, že mají smůlu a že to chci za tu cenu, kterou tam mají uvedenou… Že to mají blbě je jejich problém........ V tomhle jsem fakt nervák a už se mi to několikrát vyplatilo, že jsem se ozvala, když mi namarkovali jinou cenu, než psali ![]()
Jde na mě po tom náročným včerejšku nějaká únava, tak si ještě chvilku bucknu… než se vzbudí sosáček a bude mít zase hlad… ![]()
Žížalko-tak u vás se platí za kočár??? To snad ne- já byla v domnění,že se s ním jezdí zadarmo-pokud je tam dítě. A pak do šesti let to mají děti taky zadarmo. To jsou věci.
Včerejšek stál za to. TAtínek dal prckovi pěknou nálož umělé a ten pak neuměl usnout a kroutil se jak žížala do jedné hodiny-nakonec jsme spolu usnuli do tří a pak kójo a pak do šesti-jenž maminka dostala zimnici-i teď sedí v teplém župánku,aby nezmrzla-teplota je 37
Bolí mě hlava a na dr. nemám ani pomyšlení. Kdyby mi nenabízela ty kloboučky,že se mám jít na ně podívat-tak se na ni vykašlu a jdu na poradnu jindy. Ale ty kloboučky jsou pro mě vidina velké úlevy.
Tatínek nám vstal a já jsem ráda,že nepotáhnu kočár po schodech sama a že mi pomůže.