ČERVEN 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1144
6.7.09 19:07

Vida, tak zvěsti se naplnily a už tady máme novou maminku :D Vítám Tě nnado :wink: Á propos - jak to ovlivní zamykání? :wink:

Ještě k miminu - potničky zatím neznám, prdíky v normě, jen sem tam, jinak je hodňoučká. Ale skoro po každém kojení děsně škytá, někdy i 20 minut 8O , vydrželo jí to z toho bříška. Přišla jsem na to, že když jí dám ještě trochu cucnout, hned to přejde, tak jestli máte někdo tenhle problém zkuste, Zuze to zabírá.

Jinak je Zuzajda furt suchá a šupinatá, mažu olejíčkem z weledy a čekám až se jí ta kůžička obnoví. Vypadá jak lupenkář chuděrka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
6.7.09 20:46

Melu no s tím Kanavitem tak jako já mám dávat pořád jednou týdně už má malá měsíc dnes má měsíc a den a příští neděli dám taky a pak jdeme do poradny tak se na to poptám a doufám že to taky změní

Měli jsme návštěvu a malá je zlatá už spinká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
6.7.09 20:48

No zítra ahojky manžel mi večer musí odjet ale zítra se vrátí tak pa pa jdu ho vypravit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
6.7.09 21:03

Welu - díky za info ohledně kýchání :lol:

Nnada - vítám tě do klubu (prdíků) a gratuluju ke Kačence.

Taky bych řekla, že ty kapky budou spíš placebo a že to prostě odezní samo, ale zkouším všechno - co kdyby náhodou :wink:
My máme pohybu dost. Malej je hrozně akční. Strašně kope nožičkama (uvázanej bejt nesnese - hned má ruce a nohy venku), na bříšku už se mi párkrát překulil na zádíčka, rukama rozhazuje taky pořád. A když má ten svůj kolikový záchvat, tak se kroutí jako žížala. Tak si myslim, že u nás to nedostatkem pohybu nebude. Masáže taky provádíme (dokonce jsem absolvovala kurz - asi nejspíš k ničemu), na bříško dáváme, s nožičkama cvičíme, plenku nahříváme, jídlo si taky dost hlídam, takže fakt nevim. Asi to musí vážně odeznít samo. I když my už prdět umíme, ale dotlačit to do finále pořád ne a ne…

Seal - mně dneska taky vypadly dva stehy. Hurááá. Ale radši se tam dolů moc nedívam.
A jak tu psal někdo o tom tlaku na pipku, když vstává ze židle, tak to mam taky… Škytavku máme taky skoro pořád. Četla jsem, že je to tím, že mimčo, když se odpojí od prsa/dudlíku (nebo je odpojeno), tak někdy ještě nasaje jakoby na prázdno a pak právě škytá. Taky dám ještě cucnout a přestane to…

Korena - ten parní sterilizátor máme taky a je fakt super a ty Happy plenky taky.

Zápisky taky nedělám, ale asi začnu. Welu mě navnadila. Aspoň budu mít přehled. Takhle pořád jenom přemýšlím, v kolik jsem přesně krmila a do jakýho příkrmu jsem dávala jaký kapky :oops:

Misenka - náš malej spí taky s námi v posteli. Protože při těch jeho záchvatech, chodit stokrát za noc do postýlky, bylo děsný a únavný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
6.7.09 21:26

Ahoj holky-mám dotaz.
Studuji na netu spoustu info o kojení a poškozených prsou.
TAk jsem našla jeden velký článek,kde píšou toto:

Výjimečně je nutné na den nebo dva kojení zcela přerušit. Odstříkané mléko pak podejte dítěti lžičkou, hrníčkem, pokud možno ne láhví s dudlíkem kvůli riziku odstavení dítěte. Nezhojí-li se trhlinka nejdéle do 2-3 dnů, je třeba pomýšlet na plísňovou infekci a poradit se s lékařem o dalším postupu a hlavně zlepšit techniku kojení.

jak je to s tou infekcí???? Já už mám ty prsa poškozené celý týden - špička bradavky je samý stroupek,který se po kojení mění v navlhčený polštářek.
Zkusím zítra zavolat na nějakou tu linku o kojení-někdo z vás už tuto službu využil,ne? A když to nepůjde,tak asi to kojení vzdám. Nemá to smysl-abych se tak trápila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
6.7.09 21:28

Tady je ještě článek o hubnutí po porodu.
http://peceodite.cz/…-porodu.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2900
6.7.09 21:40

vigantol - dáváme 2 kapky denně, včera jsme poprvé zapomněli dát :oops:

naušničky - nám doktorka řekla, že až tak v 5. nebo 6. měsíci

plínky - nejlepší byly huggies newborn 1, ale byly drahý, takže pak jsme používali pampers newborn 1, zkusila jsem koupit babylove, ale nic moc, takže ode dneška přecházím na pampers 2, jsou levnější než ty jedničky a malé už jsou dobrý

kojení - taky kojím podle toho jak si malá řekne, někdy za hodinu, někdy za sedm hodin, záleží, jak se probudí, z kterýho prsa si taky většinou nepamatuju, takže zkusím, který je plnější, a je to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
6.7.09 22:05

Fidaku-ty pampersky jsou na nic. Mám doma ještě dvě balení a je mi z toho zle,že je budu muset tak dlouho používat. Protékají-takže pořád převlékám a malý má samozřejmě nepohodlí.

Jdu hajinkat-dobrou a klidnou noc maminkám i miminkům. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2795
6.7.09 22:09

Ahooooooooooojky holky, omlouvám se ale nějak nestíhám ještě musím vše dočíst,ale co sem četla tak to jsou prdíky, my trpíme taky, ale už se nám to lepší, ale musím říct že my jsme vyzkoušeli všechno, sab kapičky , baby clam a taky nezabírali i když sem myslela první 3 dny a pak zase nanovo, myslím že prostě že jednou je to trápí a nepomůže vůbec nic, cvičili jsme nožičkami, koupili jsme takový do miktovlnky že se to dá a ohřeje se to málo a přiloží na bříško a taky nic, jo ještě mastičku Pupík jsme měli a nic, takže opravdu jsme mělo všechno a prostě jak nás to chytlo tak nezabrala ani jedna věc, ale teď bych řekla že už to máme lepší a dám občas baby clam , nám stali přesně jak píše Welu 134 kč .

Jinak já sice nekojím, ale vím že v porodnici se na to ptala jedna maminka na to bumbání a tak říkala paní, že když kojí, že dávat čajíček už nemusí, že vše to má v mlíčku .
Jinak zdravím všechny.
My máme už 3 den rýmičku a tak si užíváme, malej chudák je nevrlej chudáček a nemůže ani pořádně spát jak mu ta rýmička vadi, teď mi zabral a spinká spokojeně po dlouhé době, za chvíli by se měl vzbudit na papáníčko, jinak je to zlatíčko a jak je statečný, odsáváme mu před každým jídlem většinou a on drží a ani pořádně nebrečí fakt má výdrž mě by se tohle nelíbilo vůbec :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2795
6.7.09 22:42

Holky tak sem se snažila dočíst, ale vše si úplně nepamatuji.
Ale stím Vigantol mi dáváme jednu kapičku denně a Kanavit mám dávat jednou za měsíc v den co sem alej narodil a ještě bereme calcium a bylo mi doporučeno vše dávat do mlíčka, vy nedáváte do mlíčka ? Dám si míň aby to malej vše vypil a je to ok, to mi doporučila doktorka, tak to dělám tak od začátku a už v porodnici ten měsíc jsme tak fungovali, tam to taky dávali do mlíčka.

nnada-vítej mezi námi a gratuluji k miminku i když později ale nevadí, ať vám dělá samou radost a hodně zdravíčka přejeme, tady se ti bude líbit u nás . :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1378
6.7.09 23:19

Ahoj holky,

nějak nestíhám, snažím se být co nejvíc venku, když už se konečně udělalo hezky…
vítám doma všechny co se vrátili z porodnice a ještě jednou gratuluji k miminkům :srdce: určo jsem na někoho zapoměla
Kojení - převážně kojím z jednoho, teď v tech vedrech je to častější cca po 1,5 v noci kojím kolem půlnoci pak kolem 4 a vstáváme mezi 7-8, v porodnici nám říkali, že máme kojit nedéle po 5 hodinách jinak jsou prý miminka dehydrovaná… tak nevím, my kojíme max po 4 hodinách, a ano první přisátí je kruté a je jedno z kterého prsa
Kakání - Dr. říkala, že nemusí klidně i týden kakat, hlavně když jsou počůraný plínky a prý by jich mělo být kolem 8ks za den, tak nevím.. já přebaluju před a někdy i po kojení :roll: jak se mu ty střeva rozhejbou tak se většinou po…, používáme pampers 1, ve 2 plaveme (zatím nám protekli jednou a to jsem to nechala dost volně). Prdýlku otírám ubrousky od pampers, než by mi dotekla teplá voda z bojleru do koupelny tak budu 5 min. čekat :roll:
V noci se snažím nepřebalovat, když to teda jde, občas tam vytvoří takovou nálož, že se to musím zlikvidovat… jinak by to bylo všude
Naušnice - Anežce ni Dr. dovolila nastřelit naušnice až po očkování, myslím na 3-4 měsících nepamatuji si přesně
fialka - prý v ní něco opravdu je, ale co to netuším, malá měla loni aftovoustomatitidu a fialku mi nedoporučovali
Oblečení - musela jsem dokoupit nějaké teplejší doma jsem měla všechno hodně letní a nebo teplejší ale růžové :roll: tak mi to má přijít teď během týdne, kupuju na aukcích nebo v bazarech na doma to stačí (taky mi příjde, že to v obchodech mají krutě předražené), pár věcí nových jsme dostali, tak to bude na „parádu“ do města, ale musí něco koupit Anežce ve velikosti 110-116 toho použitelného v bazárcích už noc není, nebo neumím hledat.
chtěla jsem se zeptat - kdy do bazénu - teď v tech vedrech neskutečně trpím, když tam jsou všichni naložený… myslíte, že až nebudou očistky tak tam můžu nebo mám čekat až do konce 6ti nedělí (to už bude určo zase ošklivo :evil: )
Prdíky máme každý den dvouhodinovku mezi 18-20 kdy je k neutišení a prdí, jinak celej den +- v pohodě zahází nožkama a je to venku (ťukťuk) Manža v noci reaguje až na přistání polštářku (odsáváme rýmu) jinak neví o ničem, naopak mi je ráno schopný říct „dneska spali celou noc viď“ po tomto výroku bych ho prokopla
Jess u vypínače jsem se nasmála :potlesk:
vigantol můj kamarád Dr. mi říkal že když bych kapala do pusinky tak kapku denně když na lžičku tak 2 kapky protože na lžičce vždy něco zůstane… tak si vyberte, do roka po jedné kapce a pak jsme ho dávali ještě přes zimu…
nnado vítej
Hubnutí - asi bych měla pomalu něco začít dělat pořád mám +12 :oops: :oops: a manža mi to začíná docela krutě omílat… blb hlavně, že on má za tu dobu co jsme spolu +20 a já držím hubu :twisted: :twisted:
Omlouvám se za román, ale sepisuji to tu postupně už od 20:00, v mezičase když dočítám a uspávam… a omlouvám se za chyby, asi jako všechny chvilku jsem psala i jednou rukou :oops:

Mějte se krásně jdu do hajan

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3259
7.7.09 08:27

Ahojky,
tak jelikož dovolenkujeme tak Vás nestíhám, sice jsem přečetla, ale už nevím co jsem chtěla, tak jen co si pamatuju.

nnadu - vítej nová mamčo…ano a o tom je to zamykání diskuzí, plno mamin se ještě přidá tak pouvažujte.

Baby Calm - máme už od 3 týdnů, dr. neměla problém s tím, jen teda taky mi nepřijde že by extra pomáhal, ale tak jako jednou denně pro sichr dám.

plínky - tak pampers jsou fuč, teď mám Helen Harper(byly v akci v Kaufu) jsou fajn, neprotečou.Jinak nedám dopustit na Bybydream z rossmana.

kapky - Vigantol 1× denně(takže cca ob dva dny jak si vzpomenu :wink: ,ono u těch letních to není tak akutní,svítí sluníčko) kANAVIT do 1 měs 1× týdně, ted už 1× měsíčně.

oblíkání - body s kr.rukávem a ponožky, čepičku ne…teda v těch vedrech co byly.A stejně je pořád opocený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1144
7.7.09 09:01

Překvapenko - na tu ligu kojení určitě zavolej, byla by škoda přestat kojit. Já měla ten nejhorší stav tak 10 dní, z levé bradavky se mi jednou spustila i krev. Je to fakt šílená bolest, řešila jsem to tak, že jsem jí dávala jen z pravého a z levého jsem odstříkávala do mražáku - to odstříkávání tak strašně nebolelo. I když to přisátí bolí pořád, už to není takový horor jako před pár dny, tak vydrž bobe, bude líp…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
7.7.09 09:21

add. zamykání: Já si teda myslím, že by to taky vzhledem k dalším přidávajícím se maminkám byla škoda…ony maminky teď s malými mimči příjdou na spoustu otázek a tak by se určitě ještě nějaké rády přidaly… …když se tu nevyskytl nějaký problém, aby se zamykalo, tak bych to ještě nechala :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2725
7.7.09 10:35

Ahoj, diky moc za krasne privitani a za rady. Zkusim plinky Happy, snad prestaneme kazdou chvili prevlikat.
Betty123 - stejny den narozeni - to je zajimavy, blahopreji k mininarozkam! uz mame mesic za sebou, ani nevim jak to uteklo a Kacka znatelne roste. Jak se citis po sekci? Ja jeste mam trochu ocistky a hlavne skoro uplne necitlive brisko od pupiku dolu a takove povisle, fuj, jinak beham po meste, zvedam kocarek v pohode. A jak psala TeriFox, hrozne se tesim do bazenu.
prekvapena - to by byla hrozna skoda vzdat kojeni, rozhodne zkus Laktacni ligu, jsou tam opravdu moc schopni, snad ti pomuzou, a co odstrikavani, boli stejne?
RidickaMiska - s rymou jsme si uzili svy (manzel prines nejakou virozu a mala byla hned nemocna), krome odstrikavani - vyborna je odsavcka na vysavac, pomerne dost ulevil bio nosni balzam od Saloosu http://www.vsebio.cz/vyhledavani/?…
Drzim palce, at se rychle uzdravite
nocni prebalovani - my prebalujeme, akorat misto myti pod tekouci vodou pouziju ubrousky, Kacka vetsinou ani nemnoukne a spi dal
skytavka - mala vzdy skyta po ublinknuti, zabira stejna metoda - dat ji trochu cucnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí