ČERVEN 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12196
6.7.09 08:44

Bety rodila jsem u Apolináře. :wink:
Každé dítě je jiné-některé je blinkací, některé kakací anebo prdíkující a některé uřvané (to jsem zažila v porodnici-jak dítě denně řvalo v určitou hodinu a nedalo se utišit).

A co náš mladej??? Ten je nadšený a pomáhá mi. Nosí mi věci co potřebuji, připravuje přebalování a dneska by chtěl vozit. Sice je mimi ještě malinké,ale asi ho vezmu na prochajdu kolem bloku.

Dnešní noc byla supr- před půlnocí jsem nakojila a ještě dítko dorazila umělou výživou a pak spal jak zabitý-ve tři se ještě trošku kroutil,ale podáním prsa opět usnul. A kolem sedmé vstával.
Opět mám dokousané prsa až hrůza-bolí mě každý pohyb. A cpu se tady snídaní ve velkém,abych měla mlíko.

Jinak jsem docela rozčarovaná z toho,že jsem neuvažovala při vybavování mimíska. Tak nějak nemám oblečení. Budu se na to muset podívat,abych nestrádala pořád a dovybavit se alespoň tím větším oblečením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
6.7.09 09:10

Dobré ránko tak Adrianka usnula včera ve 21:45 a vzbudila se mi dnes ve 4, kojila jsem 20 min víc nechtěla a usnula v 5 hod a do ted ještě spinká, chvilkama se překrucuje už je zase uplně dole v rohu v postýlce, nejraději spinká na parvém boku jako já v těhotenství. Přez den mi bude spát tak po hodince až třech hoinách ale ten její spánek přes den je takový že usne na deset min pak je vzhůru a to je většinou dopoledne to je jasné když v noci tak krásně spinká a pak ten 2-3 hod spánek je až odpoledně kolem 14 hod.

S tím přejezením miminka já nevím, taky jsem si myslela že to jsou fámy ale z každé strany slyším nco jiného.
V porodnici mi řekli kojit tak dlouho dokud saje a to sála 5 hod :oops: a oni mi říkali že ji mám nechat a to mi pak ublinkávala, doma když mně navštívila PA tak mi řekla že když je moc prokaděných plenek a pročůraných tak ji přejídám a večerní pláč můžou být koliky když je to každý večer, no a dr mi řekla že ji taky můžu přejídat a když ublinkne tak je plná TAK SI PAK HOLKY VYBERTE ŽE???

Já se řídím už podle sebe a potřeby Adrianky ale max.kojení je u ní 35 min pak už to odmítá a když s ní moc nehýbu tak neublinkává, horší je když ji pak přebaluji a nechca zvednu nožičky to je venku pak skoro všechno.

Máte před každým kojením když přebalujete taky pročůrané a prokaděné plenky?? my při každém a v noci skoro nic když se mi ráno vzbudí. A do prokaděných plenkek mám počítat i jakoby trošku plclé??když si prdne tak z ní trošku vyletí hoviško to mám taky počítat??

pa pa hezký den jsem zvědavá kdy se mi beruška vzbudí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
6.7.09 09:13

to je super, že velkej brácha pomáhá, na to jak tě prudil v těhu,jak jsi dřív psávala…snad ho to nepřejde-náš starší bráška zatím pomáhá pořád :wink:

určitě to zkus jít chvilinku ven, když je v pohodě …už u vás byla dr?
prsa mi bolí dneska taky když se přisaje, pak už je to lepší :wink:

připomínáš mi mne,když jsem psala,že mi taky spousty chybí,jak byl první v zimě,tak teď taky zjišťuji-neměli jsme čepičku letní,neměla jsem bundičku - všechny byly velké nebo zimní, málo dupaček - musela mne zachránit kamarádka s věcmi po dvojčatech…teprve příští týden mi má přijít peřinka do kočárku :lol: - zatím tam mám deku. Ale hlavně, že jsem si koupila zavinovačku! - 1.je veliká, 2.je teplá - takže jí mám jako deku až se bude prcek časem převalovat pod hrazdičkou

prostě jsem to nějak nevychytala :oops: :lol: ale už to vypadá dobře :wink:

akorát jsem složila prádlo, sprchuju kytky,otírám prach,poklízím hračky ,prostě normálka- malej „spí“ - bolí ho bříško,ale ještě je v klidu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
6.7.09 09:20

Betty mě by zachránily tak tři kabátky na zapínání nebo ještě lepší by byly kompletky jakoby pyžamka. Všude jsou teď slevy-věřím,že bych nakoupila supr věcičky,ale není vitalita,abych někam vyrazila.

Welu s tím uprcáváním mám taky hlavu-koupím si asi separačky,abych zachránila pleny. A počůraný bývá prcek taky docela hodně. Jestli je to indicie,že má dost papání-tak to je supr. Ale obávám se,že to tak nebude.
Dr. budu teprve volat-přijela jsem v sobotu a zítra ji zavolám,kdy se přijde podívat.

Už mám vypranou první prajdu-jdu věšet-moc se mi nechce,protože šňůry jsou dost vysoko. Ale prát musím,protože nemám do čeho oblíkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
6.7.09 09:32

Opravdu je nejhorší to když vám každý říká něco jiného a mamka mi říká když ublinkává at ji nekojím až za dvě hodiny že je plná.

Chjo každý má jiné zkušenosti je to děss

Ona pořád spinká
Poctivě si zapisuji v kolik se budí, v kolik kojíme, kolik má počůraných a prokaděných plenek a těch pročůraných je taky dost, a v kolik usíná, mám na to udělané tabulky a docela mi to pomáhá se orientovat a dívat se jestli se to už urovnává nebo jestli ubývá kojení a plenek za den atd, je to sice brzy ale tak co mám dělat že??

Když spinká tak si uvařím, uklidím, každé 3 dny házím pračku a každé 3 dny peru v rukách večer její věci. Denně má čisté pyžámko i oblečení přes den.

A už jdu už se mi budí tak zatím pa pa

Ještě otázečka dáváte ven kdo máte měsíční miminka už v krátkém rukávku a 3/4 kalhotky nebo šatičky??? a bez čepičky?? já když dávám šátek tak má potničky po celé hlavičcce tak v takovém horku jsme bez šátku bez čepičky a je to lepší.pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
6.7.09 10:04

Welu - každé miminko je jiné, stejně jako rady všech okolo :wink: . Sama si časem vypozoruješ, jak přesně vám to s pitím vyhovuje. U nás např. po odkrknutí pijeme dál, nebo si někdy i malinko ublinkne s tím krknutím a ještě má ale hlad. Takže já i po ublinknutí někdy dávám znovu k prsu. V horku pije třeba 3× za 3 hodiny, pak má čtyři hodiny pauzu. Dej na svůj instinkt - když ti přibírá a neblinká op každém kojení (s výjimkou refluxu), tak to děláš správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
6.7.09 10:08
welu píše:
Ještě otázečka dáváte ven kdo máte měsíční miminka už v krátkém rukávku a 3/4 kalhotky nebo šatičky??? a bez čepičky?? já když dávám šátek tak má potničky po celé hlavičcce tak v takovém horku jsme bez šátku bez čepičky a je to lepší.pa pa

Taky dávám bez čepičky, do šátku jen v bodýnku s kr.ruk. a ponožkách, do kočárku v bodýnku s kr. a přikreju plínkou, nebo navečer slabé dupačky a bez přikrytí. Ale vždycky ve stínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
6.7.09 10:09

prekvapenko, ty overálky jsou super, já vybírám už jen na mmb, v krámě je drahoa já se stejěn nikam nedostanu a když, tak s taťkou a ten nemá náladu na nákupy oblečků, takže je to jen na mně a po netu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5964
6.7.09 10:12

Betty - tak já nakojila večer naposledy v půl deváté, od devíti spinkala a kojili jsme ráno až ve čtyři. Pak ještě na dvě hodiny usnula, ale pak začala tlačit a pěkně se po..... tak bylo po spánku. Teď ráno se pořád dožaduje prsa, ale když jsem ji zkoušela po hodině dát, tak jen dumlá. takže ji nechávám vyřvat. Ale má výdrž, to se jí musí nechat. Asi to vzdám…a přložím. :roll:

Holky, nám se ta pusina vůbec nelepší, už jsem zkoušela černý čaj, bepanthen, ráno to vypadlo super, ale jak začne šmátrat těma ručičkama přes obličej a tře si očička a strká ruce do pusinky, tak to má zase docela hrozivé. My asi ani nemůžeme mezi lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
6.7.09 10:16

Bobule - nezkoušela jsi potřít fialkou? Sice to vypadá blbě, ale pěkně to ty ranky zatáhne a už se nedřou pořád dokola. My jsme takhle vyléčili počínající opruzeninku pod plínkou. A nebo zkusit všelék MM?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
6.7.09 10:37

Tak jsme napapané 20 min v kue krásně sála a ted si spokojeně leží v sedačcce v obýváku na matraci

Holky co máte holčičky dáaly jste naušničky už v porodnice a nebo ještě některá čekáte až po 6ti nedělí?? Já je v porodnici nenechala napíchnout a její dr mi řekla at na to nespěchám že stačí po 6ti nedělí

nevím proč se tomu tak vyhýbájí i ta PA co byla u mně tak řekla že by mi to pichla ale at počkám

když se malá narodila měla v pusince moučnivku nebo jak se to jmenuje vypadalo to jak afty a dr mi řekla že kdyby to byly afty nemám používat modřičku že v tom něco našli .......na štěstí už je to pryč nevím proč ne modřičku a co v tom našli škodlivého

Já si potřela modřičkou jizvu op císaři a krásně e mi zahojila, a když tak krásně kojím až ani očistky nejsou 4 dny takže paráda.

No je to den ze dne lepší a lepší a už si jedu podle sebe nedávám na rady druhých jsem strašně moc štastnáááááá že ji mám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
6.7.09 10:47

Ja asi pichnout usi nenecham. Julca je taky nema, vzdycky vypadala jako holcicka. Zatim vaham. Ja mam nausnice, ale nechavala jsem si je nastrelit az v 18. Julce je taky necham nastrelit, az bude sama chtit. Nechala bych je nastrelit Julce i driv, ale kdyz byla mimino nenasla jsem detskeho dr. nebo ORL, kde by to delali, do salonu nepujdu. Ted bydlime v Praze, tady to nebude problem. Ja mam k pichani usi u kojencu odpor, ani nevim proc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
6.7.09 10:50

Holky, jsou ted vyprodeje? Mam v planu dneska vyrazit si koupit neco pouzitelneho na sebe. Julca by potrebovla nejakou mikcu, nocni kosili atd… Obleceni na mimco mam a budu nadale kupovat na MMB, MMA nebo v sekaci, nove je zbytecne drahe. Jedine, ze by meli neco pekneho ve slevach treba v Tescu… nevite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
6.7.09 11:02

bobule, ještě mne napadlo, co zkusit omýt převařenou vodou obličej i ručičky, chudince berušce malé

mroe: slevy v tescu jsou, bylo to v letáku

welu:tak hurá, když jsi šťastná ty, bude i malá :dance:

jo, já teda Vojíškovi taky uši píchnout nedám, ani jedno :wink: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
6.7.09 11:05

milli: opruzeniny tou fialovou vodičkou? fakt? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit