ČERVEN 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12196
5.7.09 17:58

Holky jak vám děti kadí? Jak často? Dneska malej už počtvrté. TAk si říkám jestli nemá nějaké střevní problémy- já jsem dneska měla menší průjem.

Jinak s tím kojením-nevím jestli se mají prsa hodně nalévat-já prostě nic necítím,že by tam něco bylo-akorát jsou obě hodně bolestivé-a bradavky-to je no comment. Manžel dovezl umělou výživu,ale nestilhli jsme mu to dát-děsně křičel-tak jsem musela vytáhnout prso.
Dneska kojím po dvou hodinách-jsem úplně vyřízená-cítím se asi nejhůř od porodu-tam mi to tlumily léky proti bolesti.

Jste tu probíraly uzavření diskuse-tak si říkám-proč jsme to neudělaly dříve…

Pomalu dočítám,ale je to masakr a hlavně není moc kdy.

Dneska jsem se vážila-tak mám dvě kila navíc - takže snad brzy odpadnou a můžu se přidat do klubu hubnoucích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6344
5.7.09 18:15

Ahoj holky,

tak jsme od včerejška nazpátky z porodnice, ale chci si po týdnu pořádně užít Filípka, tak zatím nebyl čas se sem mrknout…

Gratuluji Překvapence, Nico a Janince k miminkům, přeji jim všem jen to nejlepší do života, ať krásně rostou a dělají maminkám samou radost!!!

Všem moc děkuji za psychickou podporu při porodu 8) a gratulace k narození Amélky. Omlouvám se Mel, že jsem neposlala tu slíbenou Amélčinu fotku, ale nějak jsem nebyla schopná se domluvit se svým mobilem, nechtěl mi tu MMS odeslat! :evil: Porod byl chuťovka (popis dodám později), ale výsledek stojí za to, malá je sluníčko a pořád hrozně hladová - i sestřičky z novorozeneckého se smály, že vycucne příkrm ze stříkačky raz dva a tváří se, že nic nedostala - no jo, celá maminka :lol: :lol: … Od včerejška už mám dost mlíka, takže plně kojíme.
Nejvíc teď řeším, jak rozdělit svůj čas mezi ni a Filíska a nemít přitom výčitky svědomí, že se nemůžu každému z nich věnovat naplno, asi se mi budete smát, ale jsem z toho úplně hotová… :roll:

Ještě jsem vás nestihla dočíst (a jen tak to asi nebude…), takže nejsem úplně v obraze, co je nového, za což se omlouvám. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6344
5.7.09 18:24

Amélka (2. den v porodnici)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
5.7.09 18:30

Zpráva od Janinky:

Ahojky, tak dnes nám dělali sono ledvin, to máme v pořádku, ale zežloutli jsme a prý je to následek zvýšeného zánětlivého markru v krvi. Tak nám začali píchat penicilin. Než se to zlepší. S kojením trošku bojujeme, ale snažíme se. Jen mám ragády, tak to bolí. Lilinka je nádherná a celý tatínek. Pozdravuj holky. J.

Chudinky, snad se to brzo zlepší

Betty - já piju kafe úplně normálně. Zkus ho ráno a uvidíš.

Nico, Duhovka - vítejte zpátky!

Duhovka - Amélka je fakt moc krásná!

Prekvapena - Mareček kadí tak 6-7× denně :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
5.7.09 18:50

prekvapena: v porodnici nám říkali, že je normál, že mimi kakají i 8-10× denně, časem se to sníží, takže bych být tebou byla v pohodě :wink:
prsa se mi taky zezačátku nalévala, vše bolelo,pořád jsem odstříkávála, teď už je to dobrý, naopak dneska jsem si prvně po 14 dnech udělala čaj na kojení…nějak nevím, jestli mám dost,cítím se vycuclá, tak pro jistotu to trochu podpořím :roll:

duhovko: ahóooj, porod sis teda užila, chudinko, ale Amélka teda podle fotky rozhodně stála za všechny peripetie, ne? :srdce: taky řeším čas mezi oběma synky,ale ostatní tady to nějak zvládají řekla bych bravurně, tak snad to taky srovnám :wink:

Milli: chudák Jani a Lili, držím palce, ať to zvládnou a můžou brzy domů
to kafe možná zkusím, zatím se držím - nejsem kafař, ale někdy padám a říkám si, když ho vařím manželovi, jak krásně voní :lol:

mimochodem, představte si - včera nám taťka chtěl uvařit, udělal ryby- a jak mi je strčil pod nos, brrr, udělalo se mi zle…přitom jsem je baštila vždycky moc ráda,tak nevím. 8O

ad váha: jsem na tom takto:dneska, když jsem potkala svou žákyni 2.třídy, tak se na mě podívala a řekla: „Paní učitelko, vy budete mít ještě jedno miminko?“ 8O :evil: … :lol:

• to vypovídá za vše, že? :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.7.09 19:12

Ahojda,
peknou nedelni pohodu preji :)
Betty- zacce jsi mela poradit, at si koupi brejle, opice jedna 8)
Wapik- dik za radu, trochu vic ted tu delku kojeni sleduju a je pravda, ze do 30 min to vetsinou zvladame, nekdy i za 20. zkusili jsme 2 dny bez dudliku, ale byl to ocistec, tak jsme na nej najeli zpatky a jak ji ho dam po tech 20-30 min, vetsinou je spokojena, jak ne, tak rve a rve. jo a mas nejak pozadu metrik, ne?
Duhovka& Prekvapenka- vitejte doma :D
Prekvapenka- preju brzke zahojeni bradavek (mam v cerstve pameti) a a at se kojeni brzy dobre zabehne

Holky, boli vas nekoho po porodu kosti- hlavne kolena, zada a paty? Me v tehotenstvi nic z toho nebolelo, za to ted vstavam a chodim jako stara babka. Tak si rikam, jestli to nemuze byt odvapneni nebo tak neco, nemate nektera zkusenost?
Ad dudlik- zkusila jsem na par dni odebrat- rev rev rev- tak ho ma zpatky, zacala si strkat do pusinky ruce, tak si rikam, ze asi lepsi dudlik, nez aby se naucila cucat palec, co :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1144
5.7.09 19:12

Ahoj holky,
dočetla jsem a snad stihnu reagovat aspoň na půlku, malá se každou chvílí probudí.
Předně Gratulace k poslednímu „červňátku“ Liliance! :srdce:

Mel - ten rozestup přímých břišních svalů mám taky, máme to asi rodové. Nijak moc, ale to bříško má prostě svůj specifický vzhled :?

Linea Nigra - udělala se mi slabounká až 3 týdny před porodem a zatím tam je, ale pomalu ase ztrácí. Známá má 9 měsíčního kluka a ten pruh tam má ještě furt a pěkně tmavý 8O

Skóre 21:18? Ty bláho nás je fakt 39? 8O Kdo by to byl řek! :lol:

Jess - ten tlak na pipku když vstávám mám taky a nevím co to je, jako by se mi celá nějak překrvila a chvíli bolí na dotek jak modřina a úplně to tlačí.

Stehy - mám furt a všechny. Teď v pátek na KO v nemocnici, kam chodím kvůli těm krevním sraženinám (čistím se pomalu, chtěli mi dělat tu revizi,ale chytil se mně jeden doktor a nedal mně, tak se s tím teď pipláme pomocí injekcí), mi hodný pan doktor vytáhl tu poslední SVINI steh, který mně tak šíleně řezal, že jsem 10 dní po porodu pořád skoro nechodila a slzela bolestí. Po vytažení okamžitá úleva, teď čekám,kdy začne povolovat ten zbytek - už aby to bylo.

Kafe nepiju, chci se v noci vyspat a bojím se, že by malá bantovala.

Kořenko - Něžná náruč výborná knížka, chodili jsme s manželem před porodem na kurz manipulací přímo do Kenny klubu, který autorka založila a jsem za to obrovsky vděčná. Když vidím švagra, jak zvedá svoji 5ti týdenní dceru div se jí nezlomí krk, mrazí mně.

Sex - už se mi o tom taky 2× zdálo, ale vzhledem k tomu jak jsem zaštepovaná, se nám o tom ještě dlouho bude muset jen zdát :(

Duhovko a Překvapenko - moc vás vítám doma holčiny :wink: Snad už se Ti Překvapenko to mlíčko zpustilo a s bradavkama soucítím, taky jsem trnula hrůzou, když se blížilo kojení. Lepší se to, pomalu, ale lepší :wink: Ať to brzy přejde! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11462
5.7.09 20:02

Ahoj

jen co jsem zachytila

malý v tom teple je taky nevrlý,chce pít častěji a hůř usíná, autosedačka mu na usnutí vyhovuje nejvíc

Kafe piju tak dvě denně
kolik se toho do mlíka dostane?? nula nula prd :-)

Duhovko -. vítej zpátky, amél je moc krásná :-)
S dělením času pro Tobíka jsem bojovala hodně, utřepalo se to samo, nepřijde mi, že bych se mu méně věnovala. Štěpánek prostě počká, aspoň se tím řevem trošku unaví :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
5.7.09 20:06

kobro: kosti mne teda nebolí, ale záda jako čert - někdy při kojení, jindy, když prcka nosím…jo a dost mne bolí nohy - chodidla. A vstávání? Já ne jak stará baba, ale jak kdyby mě někdo praštil palicí, dneska jsem Lukymu vysvětlovala, že vstávám k malému i v noci, neuměl to pochopit, když v noci se přece nejí :lol:

seal:koukám,že si taky „užíváš“, ještě, že se našel zachránce doktor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11462
5.7.09 20:07

A co teda točí mne je , jak se potím pod těma mlíkárnama :-) To je děs a nemůžu být pořád ve sprše-chuděra Štěpula :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
5.7.09 20:27

mel: myslíš to, že se nalévají a musíš pořád masírovat atd? mně zas vadí, že si večer nevím jak lehnout neb mi oba balony tlačí - bych potřebovala madraci s dírama na prsa :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5090
5.7.09 20:31

Taky se přidávám k uvítacímu výboru pro Překvapenku a Duhovku :-) Vítejte doma! :wink:
Ten začátek mi připadal po návratu taky takovej chaotickej - miminko, psi, taťka… Ale zajeli jsme se celkem rychle a teď je to fajn - tak ať se vám taky daří :D
A ještě musím pochválit miminka - Ríša i Amélka jsou moc krásní :P

Janinko a Lili - ať jste brzy v pořádku a mezi námi :wink:

ad stehy - mně sice vytáhli šňůru po sekci poslední den v porodnici, ale předevčírem jsem zjistila, že mi tam jaksi jeden nějakej krajní steh nechali (asi byl schovanej pod strupem), tak mi ho tady Michal odborně odstehovával :lol:

ad sexík - už se mi taky vrací chuť - když zrovna nepadám únavou, tak docela intenzivně :oops: , ale ještě trošičku očistky odchází a stejně asi raděj počkám, než začnu brát nějaký antiprášky… Takže zatím si alternativně užívá jen polovička :oops:

ad prsa a kojení - bradavky mám sice v pohodě, ale pěkně jsem trpěla tak od druhýho až třetího dne po porodu, když se mi ty prsa pomalu začaly nalívat a celý opuchly… Myslela jsem, že to nejhorší mám za sebou - dren vytáhlej, jizva přestávala bolet a už se mi dařilo i vstát, ale najednou se mi prsa velikostně zvětšila tak o dvě čísla, každou hodinu jsem ledovala, zatvrdliny všude… no humus… trvalo to tak tři dny a chvílema jsem fakt řvala bolestí… Naštěstí už je to dobrý, jen občas cítím, jak je některý plný a potřebuje upustit…

… a ještě k tomu kojení - kojíte při jednom kojení z obou po troše, nebo střídáte prsa ob kojení (jednou pravý, jednou levý)? Pořád nějak nemůžu vyřešit, co je správnější nebo lepší........ Tak prosím o vaše zkušenosti :oops:

ad dudlík - souhlas, že je to lepší řešení než palec :wink:

ad kakání - řekla bych, že počet posranděných plínek tak zhruba odpovídá počtu kojení… u nás tak 7 - 8… ale je to odhad, nepočítala jsem to :)

ad kafe - v porodnici říkali, že v normálním množství cca 2 - 3 kafe denně v pohodě, že se to k miminku vůbec nemusí dostat - zvlášť pokud je naředěný mlíkem…

Taťka nám odjel na úhoře, Adámek spí - jdu si užívat odpočinek u Vražd v Middsomeru 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5090
5.7.09 20:34

Betty - madrace s dírama na mlíkárny :lol: :lol: :lol: Tak to je přesný :wink:

… a o pocení ani nemluvím......... fuj, doufám, že je to jenom tím vedrem a nezůstane mi to i až se ochladí!!! :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
5.7.09 21:27

Jen tak rychle - Betty, nektera miminka nemaji uplne dobre tesnici uzaver mezi zaludkem a jicnem a obsah zaludku se jim vraci do jicnu a tak proste blinkaji vic nez ostatni. Do roka se to vetsinou upravi.
Duhovko - Amelka je krasna.
Wapiku - pred uspavanim na ruce nebo jinak varuju, at pak nemusis uspavat az do puberty.
Poceni - potim se desne a jinak vnimam teplo, je mi furt vedro, nedokazu pak dost dobre odhadnout, co si mam obliknout a co hur, co mam obliknout detem.
Chudak Lili se doufam brzy uzdravi a zmakne tu zloutenku.
Prekvapenko - Julca byla prutokova a kadila po kazdem kojeni. Violka jen dvakrat denne, taky uz ji na vaze trumfla.
Taky obcas nechavam Violu rvat, aby Julca nemela pocit, ze ji uprednostnuju, nastesti navstev k nam moc nechodi a ty ktere prijdou inteligentne nosi neco i pro Julcu. Jen by se spravne meli jeste nejdriv venovat julde a pak teprve Violce(to ale skoro nikdo nevi, i kdyz je to logicke, Violce je poradi zajmu uplne sumafuk, za to Julce ne).
Tak vic si nepamatuju. Byli jsme dnes na navsteve, zitra se chystam na nakup nejakych letnich hadru, ktere oblecu(mam dvoje kalhoty, ktere oblecu, ale jeste nezapnu, jinak jen tehotenske, coz neni letni). Musim vyuzit toho, ze Julcu si vzali do stredy znami se stejne starou Julcinou kamoskou.
Tak zatim, jdu zehlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11462
5.7.09 21:42

Kojím každé kojení z jednoho prsa. Při jednom krmení nestřídám.
Dneska už mne to tedy extrémně nebavilo-od odpoledne dosud prudí a já jsem na nervy, že mu to nestačí, že mám slabé mlíko-prostě úplně vyřízená.
Teď vzal hlídku manžel, já mám nohy nahoře a vypnutý „odposlech“ :-)Jo do toho jsme na chalupě s našima, takže k jeho řevu poslouchám kydy o hladu, bolení břicha, vedro-zima. Blablabla.....
No aspoň je to naučí ho nebudit když spí 8)

Jo a štěpán někdy nekadí i dva dny a nejvíc jednou denně. Doktorka říkala, že to všechno spotřebuje. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí