Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky,
trochu se zpožděním GRATULUJI JANINCE K LILIANCE,A´T SE JIM OBĚMA DAŘÍ A JSOU BRZY DOMA
Včera jsem dopoledne vypakovali Florku k našim a já měla v plánu kolik toho udělám, no a nějak se plány nezdařily…od ránaTomík usnul až v 10,30 a od 14h pořád s malými přestávkami brečel, zřejmě od bříška, takže jsem ho do 20,30h téměř nedala z rukou
To zas byl očistec. Snad to dnes už bude dobré. Jsem doma sama a našimi sem vrátí Florku po obědě, tak musím dohnat,co jsem včera nestihl ![]()
Taky si někdo připadáte tak nablble? Já nejsem nějak schopná se víc sousetředit teba na to, abych dala dohromady seznam nákupu pro manžela, abych měla věci potřebné na vaření…ani nemám nějak myšlenky vymýšlet, co zase uvařit… ![]()
Tak jsem si alespoň udělala radost a včera si objednala kojo podprdu-dostala jsem od mamky na ni peníze jako za odměnu
Včera totiž jedna z mých oblíbených nevydržela tu váhu nalitých prsou a na jedné straně mi ulítlo zapínání ![]()
Dobré skoro poledne ![]()
Tak nám vedra nevadí, mně ani malé. Asi vážně miluje teploučko jako já. ![]()
Potničky -akné - máme olezlou celou pusinku, tělíčko je v pohodě. Potřela jsem lihem a pak trošku namazala Bepanthenem. Jedna strana v pohodě, ale ta druhá rozedřená od plíny, když dáváme odřihnout. Ona prostě jakmile se mě někde dotkne, okamžitě hledá. asi ze zvyku ![]()
Kojení - Ona je vcelku pořád hodná, takže kojíme po 3-4hodinách, jen po koupání mezi 7-10 hodinou večer kojíme s půlhodinovými přestávkami většinou pořád, jakoby se nemohla dojíst a taky nejvíce pláčeme. Protože maminku už bolí prsa a nechce dát, tak zuřím
Takže včera naposledy u prsa v 21:30, v 22 zabrala a spala až do 4 do rána. Mám strach, že s takovou zase zhubneme. Pak ale chtěla obě prsa, pak se poprvé /ale dokonale/ poblila /polštář, můj polštářek, matraci, peřinu, sebe, zavinku, maminku - prostě síla. Ani jsem nevěřila, kolik toho může vypít. Každopádně kdybych u ní nebyla a nestihla ji převrátit, tak se asi vážně utopí. Šel z toho až strach. Ale je to pohodářka, ani nezaplakala, hned byla vysmátá. Tak jsem ji přebalila, převlíkla, položila do postýlky /kde mimichodem ležela asi 3× a vždycky začala hned řvát/ a začala uklízet, vyslíkat postel a čistit matraci a polštářa v duchu jsem se modlila, ať nezačne řvát dřív než za deset minut.....a koukám, ona chrápe. Tak jsem to všechno vyčistila, dala prát a sušit, najedla jsem se a ještě si lehla. A spali jsme do půl osmé. Pak jsme nakojili, 2× a od půl desáté zase spinká. Tak jsem pověsila prádlo, vyčistila a zapla bazén, polítalä a pohrála si se psem, uvařila polévku, posvačila a teď čekám, že už bude každou chvíli vzhůru.
Jo a včera jsem si asi zlomila malíček na noze. Bolest jako hrom…dám do galerky. Teď už i trochu chodím, jsem zvědavá, jestli půjde mačkat plyn. ![]()
Aaaa…už ji slyším. Tak já fičím kojit…
wapiku, co je top na tygříka? ![]()
taky mi pomáhá číst si, že v tom nejsem sama, že to máte podobně ![]()
koreno:taky si vždy udělm plány a skutek utek ![]()
a vymýšlení jídel už mi taky nejde…listuju kuchařkami, už jsem zkusila dle „pošli recept“ pár jídel, teď jsme měli včera špagety s mletým a polívku z 1 mrkve s knedlíčky z vejce a dětské krupičky - rychlé a jrdnoduché, kupodivu klukům chutnala
korenko, to musíš mít teda prsiska
, aspoň máš důvod udělat si radost - já šla včera do krámu a pár opilců taky měli řeči, jak jsem prý „vybavená“ -
hrozně mi to je nepříjemné ![]()
bobulko,zlomený malíček?
koukám, ty už taky roupama nevíš co by, viď
- ne, vážně, doufám, že to nebude nic vážného, to ti teda nepřeji- moje mamka si minulý týden vyvrkla kotník a má ho v zinkáči, taky nic moc
náš klučina je taky Otesánek, neví, kdy přestat a pak to vyvrhuje…
…takové škody
teď už taky krmím hodinku s přestávkami a furt mu to nestačí, ale už to blinká tak má utrum
jo, už jsem toho tagříka našla - to ale nemůžeme, neb se obávám, že by bylo vše pod námi poblinkané
polohy: Já právě včera studovala polohy miminek v knížce „Něžná náruč“ a tam píší, že pro nejrychlejší odříhnutí je nejlepší tygřík…ale taky se ho zatím bojím použít - bojím se, abych nějak nezmáčkla bříško při tom uchopení…
Ale tak snad vyzkouším…
Chtěla jsem se zeptat, jak často dáváte na bříško?
Ahojky tatku máme doma od včerejška do úterky tak jsem tady
Adrianka je tak zlatá
Včera jsme ji po koupání nakojila o půl 7 usnula nám v košíku (máme pojizdný koš vypůjčený a je super) o půl 10 a ráno se vzbudila v 5 až jsme se lekla protože jsme počítala že se vzbudí tak o půl 4 a taky jsem musela poprvé odstříkat z jednoho prsu protože z jednoho pila a druhé jsem měla jak balon a za 5 min jsem odstříkala 100ml ruční odsávačkou…
Je to lepší a lepší
Adrianka má dnes měsíc a je to živel už ted
Večer ji dám do postýlky na pravý bok a je skoro úplně nahoře v postýlce a ráno když se poprvé vzbudí tak sebou mele že se sama otočí na druhý bok a je dole, spinká v klidu na jednom místě ale když se vzbudí tak ještě knourá půl hodky a převaluje se a dokud nepláče tak ji neberu. Každé ráno ji jen otřu žínkou namažu (používám kosmetiku Hipp úplně vše a jsem spokojená i malá) přeslečeme z pyžámka a jdeme papat (to děláme když se vzbudí porduhé kolem 8- 9 hod) no opravdu si nemůžu na nic stěžovat je zlatá
Večer po koupání nakojení samozřejmně pláče jako všechny děti, ptala jsem se na to Dr a ta mi řekla že je to normální že prý ještě nepřišli na to proč děti večer i 4 hod pláčou v kuse když jsou okoupaní napapaní. Tak ale musí si někdy poplakat když přes den když je vzhůru si spolu vykládáme a nebo se směje a nebo když ji dám na hrací deku tak sleduje nejraději želvičku a taky se ji líbí kolotoč v postýlce a tam zase sleduje a otáčí se jen za medvídkem
Koupání se ji už taky líbí je ve vodičce ták spokojená a i na bříšku je ji dobře a hlavičku zvedá taky už krásně no mám pocit že je hodně dopředu a nejraději by už lezla a le to já posoudit nemůžu je to mé první zlatíčko......
Já už jsem plně fungující maminka i manželka jen co se týče sexu v tom tatka trpí a i já ale 20.jdu na KO a nechám si předepsat prášečky. PA na 3.návštěvě mě postrašila že nesmím otěhotnět po císaři min 2 roky a když jsem otěhotněla přes léčbu tak bych prý mohla otěhotnět hned a to nechci no ale zase chci mít jistotu.
Tak ráda bych si vás dočetla abych věděla jak jste na tom vy tak se pokusím aspon o pár stránek malá spinká s babičkou v obýváku tak máme do 3 s tatkou pohodičku jen by mně zajímalo kolikrát za den kojíte protože já od noci kojila jen 3× zatím a kojím tak 6× 7× za celý den a večer po koupání jednou nebo dvakrát a to koupeme kolm 18:30.Mléka mám přes noc na rozdávání ale přes den si vystačím.Ani bříško ji netrápí krásně prdká už se těším na poradnu za 17. a snad ji dr konečně píchne uši nějak se tomu všichni vyhýbají v porodnici mi to sice nabídli ale píchají to učni a jak jsem nebyla spokojená se sestrama a jejich chování od miminek tak jsem to raději nechala tak. tak já vám pošlu do galerky pár foetček naší princezničky dnes máme 1.měsíc pa pa a jdu si vás pročíst
Jsem psala manželovi,ať nevolá, že si půjdu lehnout ,pokud Vojtínek dovolí - malej dovolil,maminka usnula a taťka zavolal a vzbudil
- prý to nečetl a myslel,jestli se něco nestalo,když neodpovídám na mobilu
![]()
korenko, já dávám Vojtíška na bříško jen někdy,když to stihneme po spaní před kojením (pokud moc neřve), jinak po koupání taky na chvilku (ale nekoupeme denně - když nekoupu,omýváme žínkama). Hlavičku mi malý zvedá i při odkrkávání na rameni. Jinak se mi dvakrát stalo,že jak má vycpané nohy plínama na kyčle,tak se mi při spaní v postýlce otočil z boku na bříško, to jsem byla v šoku,když jsem ho našla jinak a ještě dost pošouplého v postýlce…ještě,že máme Nanny.
welu:no, koukám, malá je určitě zlatíčko,jak to popisuješ - ohledně císaře- mně taky i po prvním řekli,že je to dost velké riziko otěhotnět hned,taky řekli 1-2roky to fakt hlídat. No, tak my už to budeme hlídat pořád … taky si musím pak říct o antiko…ten můj taky trpí,ale vždy to vyřešíme
rozhodně jsem ale pro antikoncpci klidně až do přechodu než abych se nechala sterilizovat (po 2 císařích prý je to hrazené ZP) - jak mi naznačoval dr.ještě při zašívání na sále- ale já bych si připadala jak Nežena, hrozně mně to co říkal vzalo. Ale asi to myslel dobře. ![]()
Betty ano je zlatíčko ze začátku jsem se bála ji i chytnout a nebo se bála že dělám něco špatně ale ted už jsem v klidu.
Koupeme denně ted když jsou horka ale koupu fakt denně i když je zima ale mydlíme jen v sobotu
jinak obden dávám pěnu do vaničky jinak ji oplychuji v čisté vodě, mažeme denně a každé ráno ji otírám žinkou. Zadeček měla ted dva dny opruzený ale už ho má krásný, nečistím vlhčenýma ubroskama ale jen žínkou a vodou a je to lepší.
Na bříško otáčím před koupáním a pak ještě po koupání a někdy když spinká 3 hod přez den tak jak se vzbudí, odříhnout ji dávám na rameno a drží hlavičku a to se nesmí a když sebou mele tak ji dávám na tygříka ale někdy si ani nestihne odříhnout a usne mi u prsa tak ji dávám jen na bok.
Jen to oblíkání na venek mi dělá problémy ale už ji dávám krátký rukávek i kratásky 3/4 a bez čepičky když je horko a ona je tak spokojená......
Já mám tak šílenou chut na sex už 3dny nepotřebuji vložku ale bojím se. Tak je mi líto manžela jak se ke mně tulí a já jsem šíleně unavená chodím spát ve 23 hod chjo muka muka už se mo o tom i zdá
Je zde ještě někdo kdo nemá svůj uzlíček u sebe já vás nestihla číst ani fotky mi nejdou uložit mám fotečky na lide.cz uživatel VeronikaMS musíme fotit v menším formátu
jdu konečně číst pa pa
holky ten tygřík je fakt super, většinou tak dávám odříhnout během kojení, to ještě není bříško tak plné, ale je fakt, že pro vyloženě blinkací miminka to není. Ale nás trápí při kojení i bříško, tak to zabírá u toho se sklidní a pak pije dál.
koreno - tak s používáním mozku mám taky velké problémy. Přesně jak píšeš…je fakt, že se to pomalu začíná zlepšovat. Ty první týdny jsem byla úplně mimo. Neboj nejsi v tom sama… ![]()
welu my taky kojili 6-7denně, ale tedka jak se oteplilo tak včera třeba 10×, jak malý tolik nespí, tak 2h je maximum co vydrží… ![]()
Betty hodku v kuse…
to si s tebe spíš dělá dudlíka ne? když už i blinká tak to je jasný.
Já si zase říkám, že ten náš mladoch je rychlík, on je do 15min většinou hotový. Pak mu dám dudlík a je spokojený. Ale taky často hltá až se zajíká… ![]()
My dneska praktikovali „sex“ v 5h ráno…
NO musím přiznat, že už se taky těším až si to užiju…
wapiku, já nekojím v kuse
, taky to vyhltne rychle, jenže pak odkrkne, je třeba v pohodě, ale za 10minut začne blinkat, musíme převlékat jeho i sebe, jak to vy…tak má zase žížu nebo hlad, já nevím…takže třeba chvíli čekám,jestli to vydrží, ale chce znovu a saje a saje…pak zas blinká…už fakt nevím…když ho uondám dudlíkem,tak stejně je nevrlý, vydrží sice třeba hodinku, ale pak už mi ho je líto,když nic nepomůže,neodolám a dám mu zas…pak třeba už jen odblinkne nebo unaveně usne - tohle trvá hodinu a dýl ![]()
Zrovna tu pročítám ohledně toho blinkání a zvracení - docela mne to děsí, on to totiž právě nejen ublinkává, ale vrhá tím obloukem,fakt,drřím ho třeba na pravé ruce se zvednutou hlavičkou a ohodí mi až na levou nohu, třeba 3× za sebou, někdy mi v tom přijdou jakoby takové nudlovaté šlemy (nevím, jak to popsat), dr.říká, že když přibírá, je to v pořádku, ale já se fakt bojím, ale třeba to přeháním…
já nevím… zkusím mu změřit teplotu, ale myslím, že je furt v pohodě,vyblinká se, usměje a honem honem se chce zas přisát, lemtá, zakuckává se,tak pak do něj vždy „buším“ do zad aby se nadechl…
vám se fakt tohle nikomu nestává?
Komu blinkají děti? a jak???
malému to někdy jen vyteče z koutku nebo z pusinky, ale jindy,když třeba po pár minutách nebo dokonce i po hodině mi problinká do mokra látkovou plínu…jak poznám, jestli je to vpořádku? ![]()
Betty hele napadá mě jestli třeba nemáš moc silný ten spouštěcí reflex, malý to rychle nahltá i se vzduchem a pak to vyblinká. Mě poradila poradkyně před kojením odstříkat třeba 5-10ml. Jenže mě malý hltá i když už mlíko tolik neteče. A hltá jen někdy. Taky zkus dávat častěji odříhnout, třeba každé 3-4minutky, aby se trochu uklidnil. Ale některé miminka prý takhle blinkají. Mě jen občas ublinkne z koutku.
JInak máme uplně stejný, že někdy se tak zajíkne až přestane dýchat, musím ho rychle zvednout a trochu poplácat, pak se rozdýchá…je to síla vid.
Malý mi tedka usnul v autosedačce…poprvé dneska sám. Jinak se nechá uspávát nebo usne na mně. Asi mu ta poloha nějak vyhovuje. ![]()
Bety
Když je ti špatně a přejíš se a vyzvracíš se tak se ti uleví a tak je to prý i u miminek a když pořád pláče tak ho bolí bříško a je přejezený takhle jsme to měly taky a tak prostě kojím max 30 min ale to pije 15 min v kuse a pak je ucucává a nebo pije 30 min když dlouho spinká a pak ji prostě musím nějak zabavit a už jsme naučili na dudlík sice ho nechce pořád ale na sklidnění to stačí a pak si jen brouká nebo se vzteká a pláče malilinko pak kojím max za hod když pořád pláče a nebo po dvou hod ale abych ji dávala k prsu po 20 min kojení to ne a je to fakt lepší když už příjímá dudlíka.
Taky mi blinká ale když ji dám pořádně odříhnout a většinou ji to trvé max 5 min někdy hned a i 4× nesmím s ní tolik hýbat jinak blinká a tatka když se nám minule vrátil tak jsem zrovna kojila a on ji chtěl do náruče a tak nevědělk jak ji má pořádně chytnout a tak s ní pořád nějak hýbal a pak bylo to OBLOUKOVÉ VELKÉ UBLINKNUTÍ pak je jasné že ji to v bříšku chyběla a musela jsem ji dokrmit takže tod má zkušenost
pokud nechtějí děti dudlíka, tak dát prst bříškem nahoru, polechtat patro a oni se uklidní jako u dudlíka. Pokud má hlad tak jí to neuspokojí…
V porodnici jsem měla prst odudlaný až až… ![]()
tak jsme se vrátili z procházky, už jsme i vykoupaní, protože se to nedalo vydržet, vše bylo cítit mlíkem
- a já mlíko nepiju ![]()
zkoušeli jsme držet na tygra, ale bylo blinknutí, tak zas někdy jindy
,ale vypadá to jako dobrý úchyt ![]()
teď krmíme - někdy předem taky trochu odstříknu nebo kojím v záklonu ,aby to neteklo moc rychle- taky jsem se to někde dočetla, jinak mám malého pořád víc hlavičkou nahoru
všimla jsem si ještě něčeho… jak má žaludeknebo prostě nad bříškem pod žebry se mi zdá,jako by tam měl bouli,ale není vidět pořád, spíš,když je nabaštěný,prostě když má pupek…je to plný žaludek? nebo co by to mohlo být? máte to taky?
wapiku,my naštestí dudu bereme,ale vypadává,takže ho pořád dáváme, jinak bychom ho museli přilepit ![]()