Poradna duly
Jana Čurdová
ahojík, hurááá, poslední mimísek z party na světě!
gratuluji Janče, Liliana - to je jak princezna, tak ať hezky roste a je zdravá!
prekvapena, vítej doma,to je jasné, že jsi utahaná, tak hodně odpočívej!
já taky nestíhám…malej mne právě ohodil, před hodiunkou nás s manželem oba skvěle počůral…je tu veselo…je od půl 5 vzhůru a bude asi až do 9ti.Tak ucucává, klimbá,ale nezabere
![]()
teda, koukám, že máte všichni skoro svoje váhy, to je nefér
, jak se pak mám cítit já?
![]()
jestli budete to tady uzavírat, byla bych ráda, kdybych se mohla přihlásit do klubu, i když to moc nestíhám ![]()
tak koukám, že jsem tu sama…čtu Lukymu pohádky, Vojtíšek mne asi 5× ohodil, tak jsem ho předala taťkovi, ať si taky užije…tak mu vedle hraje na flétnu
teda, tady je takové dusno…máme doma 25 stupňů ![]()
a to jsem byla ještě se psem trochu vyvenčit a vyběhat,pak sprcha…ale klidně bych tam mohla být naložená pořád
koukala jsem na nové fotky, máte všichni moc hezká miminečka, jsou to sluníčka červnová ![]()
no, jdu se odsát (docela mne to bolí, ještě jsem asi nepřišla na ten správný grif
), ale je to rychlejší než ruční práce ![]()
Ahoooooooooooooooooooooojky holky.
Gratuluju Janině k Liliance, hodně štěstí a zdraví oběma přejeme s Ríšánkem
Holky jak pusí ty vedra a hnusný na vaše miminka, malej pořádně od včera nespal , hodně sebou mele, občas zabrečí no ty dusna to už je hnus a ještě dotoho máme rýmičku, tak jestli i to nevadí, dneska mu začla pořádně a tak odsáváme a stříkáme sprejík, tak snad to bude ok je mi ho tak líto, chudák by tak spal a prostě mu to nejde, když usne tak jen na chviličku a hned je vzhůru, nám ty vedra dělají zle a jim musí vadit hodně, jak to snaší vaše dětičky ?
Jinak mě to je jedno zda se uzamkneme, já chodím na snažilky, už jsme se přejmenovali na včelky a taky jsme zamknutý, ale je pravda že jsou maminky, který chtějí i rady a prostě hledají kam zajít a třeba všude je to zamčený, ale zase je dobrý že nás nečte nějaký úchyl třeba.
Zdravím všechny holky , jste tu někdo na pokec ? ![]()
prekvapenko vítejte doma, to je rychlost…
Hezky odpočívej dokud to jde. Určitě síly budeš potřebovat… ![]()
Holky malý nějak přestal spinkat, přes den usne třeba na půl hodinky, ale pak nechce být sám.
Chtěl by se pořád nosit, podávat dudlíka atd. NO a do toho přes den pijeme co 1-2h takže docela záhul. Je fakt, že za to je to zlatíčko v noci. Už jsem ho přestala budit, protože on si to pak přes den dožene sám. Dneska spinkal od 23h do 6h ale celou noc tlačí prdíky…a já nespím, protože ho slyším jak se chudák snaží. Ale je to šikula. Příští týden najedeme už na ty kapičky, tak snad mu to trochu uleví.
Potničky - dneska jsem to trochu zkoumala a dočetla jsem se, že když je to jen na obličeji, tak to je spíš novorozenecké akné. A zase to za pár týdnů zmizí. My to totiž jinde nemáme a připomíná to opravdu spíš uhříky. Vypadá to teda hrozně, takový olezlý, ale snad než se ožení tak mu to zmizí… ![]()
Dneska ráno jsem se zvážila a už mám jen o kilo víc než před těhotenstvím…
3kg už jsou dole, no jo nějak nestíhám jíst jak bych asi měla. Ale postava zatím nic moc. Není to jako když jsem chodila do posilovny a sportovala. Ta kůže na břichu je pořád taková volná…není pevná. asi budu muset něco začít dělat.
Bobule to ti nechají tohle všechno na starosti…
No teda toho je nějak moc ne…
Jess chytrý řeči…
pošli je někam, že o ty řeči nestojíš, je to už tak náročné období.
wapiku: to mi něco připomíná, to nespání
, Vojta už taky vyžaduje pozornost, povídání, nejvíc mu teď vyhovuje nošení v poloze odkrkávací na rameni (ale mně z toho bolí záda a ruce mám vytahané hlavně nočním nošením.)
Tak my vydržím od 23 h zhruba do 2 nebo 3h. Pak hodinky vzhůru, spánek tak do 6ti a pak usne až zas v 9hodin,ale jen tak slabě.Hihi,taky se dožaduje ,když mu vypadne dudu. ![]()
na potničky - když to zčervená kolem,jakoby se to podebírá, nám dr.řekla,že mážeme dát vatičkou na uši malinko lihu. Hele, ono to zabralo! nejdřív to zčervenalo ještě víc,ale za pár hodin už nebylo po pupínku ani vidu.
miško, to je pravda, kdyby si to četl nějaký ujetý chlípník…taky by my to bylo nepříjemné, když se třeba probírá choulostivé téma ![]()
wapiku: teda s tou váhou ti závidím…já teda jíst stíhám, je to to jediné,co mne drží,abych neusnula přes den a v noci (no, v noci už se snažím teda nejíst,ale o to víc piju…a pak se můžu učůrat)
já se ještě posilovat na břicho bojím, včera mi nevím proč zase začala bolet jizva po tom císaři,je to zajímavé, už nebolela…tak že by počasím? bolela mne i hlava a dneska bylo dusno a bouřky…
Ahoj holky,
tak malej dnes pil co hodinu
mám prsa uplně vycucaný…
Jinak taky už dokáže (na můj vkus) dost dlouho „čumákovat“ a ne a ne usnout nějvíc mě to drtí mezi půlnocí a druhou (stejně tak jako řádil v bříšku) ![]()
Koukala jsem na fotky v galerce jsou krásný a tak jsem se musela taky pochlubit ![]()
jdu si sednout na balkon, konečně snad na chvilku klid od obou (ťuk ťuk), jakmile něco takového řeknu, tak se jeden z nich zákonitě vzbudí ![]()
Ahoj holky,
malej taky pořád pochtívá mlíčko,ale u mě se ještě pořádně nerozjelo-tak snad se to rozjede a nebudu muset kupovat příkrmy. Snad tu dnešní noc přežijem-opět mi ožužlal obě prsa a za pár hodin mě to čeká znova-tak piju jako duha,aby se mohlo mlíčko tvořit.
Jsem totálně grogy a chystám se jít ospršit. Chtěla jsem se zeptat císařoven jak to mají s jizvou. Dnes mi střihli ty uzlíky,ale mě se ta jizva vůbec nelíbí-nehledě na to,že mám na kalhotkách žlutý pruh-od výtoku z jizvy.
Jizva se mírně rozšklebuje a je tam něco bílého-a vidím tam ty stehy? nebo co to je. Je to prostě takový fujtajbl.
Taky jste to tak měly?
Přitom dneska mě všichni kontrolovali a bylo vše ok. Ale ty uzlíky mi střihli až nakonec-že by se to tím tak rozjelo?
Díky moc za radu.
Překvapená
Dobré ráno,
včera jsme měli úžasný výlet na hrad - Středověké slavnosti. Mates proháněl tetu a já nosila Marečka v šátku, celé dvě hodiny tam prospal. Pak pošlu fotky.
Ad váha - fůj, já jsem ale ostuda - ráno jsem se vážila a mám ještě +10kg
. Musím asi utnout ty sladkosti, jinak to nedám. Nehledě na to, že neoblíknu skoro žádný kraťasy.
Prekvapenka a miminko - vítejte doma!
Ahojky kocky!
Od vcerejska jsme doma z porodnice. V utery 30.6. ve 13:32 se nam narodil Prokop, 49cm a 3260g, byla to rychlovka, zadne komplikace pri porodu ani potom, takze spokojenost maximalni.
Absolutne vubec nestiham, i kdyz je Prokupek moc hodny a mam tady pomocniky, tak snad se brzy zajedeme do nejakeho rozumneho rezimu.
Zkusim neco docist, urcite uz mame vsechna miminka, tak at jsem v obraze.
Ahoj, hlasim, ze taky porad bojujeme s rymou, vcera Violka pres den skoro nespala, porad pobrekevala, az rvala, kojila se co hodinu a pul. Nastesti v noci zabrala a vzbudila se na kojeni po 5,5 hod
. Ted uz teda jede standardne zas po 3 hod. Doufam, ze dneska bude lip, asi nebudem doma…
Ahoj Nico, vitej doma. Mz uy vime, jsem te vyspionila hned po porodu prokupka ![]()
dobré ránko! tady to dneska vypadá podmračeně, aspoň nebude takové dusno. Manžel akorát odjel se starším synátorem a vrátí se zítra. Tak jsem sama s Vojťulí a hafanem. To snad bude pohodička.
prekvapena: já měla jizvu dobrou poměrně hnedka. Steh mi vytahovali poslední den (ustřihli ty knoflíky a vatáhli jednu nit - takový vlasec)Takže nevím, jestli ty jsi měla asi ty vstřebávací. Jinak výtok z jizvy jsem měla akorát po slepáku, ale prý je to normální, spíš koukej,aby to nezačlo nějak hnisat,ale to poznáš…když ti to z toho poteče pořád,tak bych se asi zašla zeptat - pro jistotu, ale v určité míře to prý bývá normální.Řeknou: hodně sprchovat.a na vzduchu (když jsem ležela, nechávala jsem si to odkryté (zvedala jsem ten břišní vak,aby k tomu šel vzduch,prý se to líp hojí).
Snad se ti to brzo zahojí!
A mlíčko se taky rozjede, uvidíš. Mně pomohly ty čaje kojící. a taky to,že mne nechali ještě v nemocnici jednu noc celou vyspat,ráno pak bylo mlíčka dost.
Milli:žádná ostuda s váhou, já mám taky ještě o 8kg navíc - pořád stejně od porodu.
Holky, myslíte,že když jsem prozvracela celé těhu, mpůže to mít malej nějak spojené,že taky pořád blinká? když se nají? Fakt dokáže poblinkat do mokra skoro celou látkovou plínu. ( Ale má za týden zase o 210g víc, tak nestrádá.)
Ach jo,začala mně alergie, tak pořád kýchám a prskám, včera jsem se kousla do jazyku při kýchnutí až se mi udělala štěnice na jazyku. auau
Nico:gratuluji k příchodu domů s Prokůpkem! ![]()
jo,rychlé porody jsou fajn, chudák jiní to měli nadýl ![]()
mroe: rýma potrápí,co? Odsáváte asi,že? My jen vytahujeme nudle každé ráno, v noci by řval. On rýmu nemá,ale je to tím blinkáním vždycky se mu to vrátí i nosem.
jo, jsem zapomněla říct- včera se prcek tak zadělal,že to měl normál na zádech (to je běžné) ale ještě to projelo i předem až na břicho, stehna…byly žluté i 3 látkové plíny co dáváme na kyčle,takže zase peru ![]()
a oběd nemusím řešit,když tu jsem sama, vyndala jsem si z mrazáku 4 jahodové knedlíky .
a mám tu 4dny starý chléb
..akorát meloun jsem dobufila včera (jsem zjistila,že mi pomáhá jako projímadlo)
holky,nevím,jestli jste zvyklé na kafe (já tak 3v1), ale bojím se si ho dát,že by prcek nespal…co myslíte?
Betty my nosíme na tygříka, to je dobrý uvolnuje to bříško a máš jednu ruku volnou…
zkuste taky. Chci dneska vytáhnout hrací deku, schválně jestli ho to trochu zaujme. Včera jsem mu na autosedačku pověsila kačenku, tak koukal vyděšeně…ale chvíli mu to vydrželo… ![]()
Dneska taky plánujeme jahodové knedlíky… ![]()
potničky-akne - já vyčetla omýt místa černým čajem, ten to vysuší a potom natřít Bepanthenem, tak to chci dneska vyzkoušet. Ale prý to zmizí za nějaký čas samo.
NIco vítejte doma! my jsme holky šikovné a všechno víme…
Gratulujeme.
prekvapenko doma se to určitě rozjede, mě se taky rozjelo až 5 den, pokud má velký hlad tak klidně kup Nutrilon a dej mu dávku přes stříkačku. At si taky chvilku odpočineš. Já ho kupovala když jela z porodnice v Tescu, udělala z něj asi 3×30ml a tedka mi to tu stojí…
ale nikdy nevíš kdy se to může hodit.
holky pomáhá mi číst, že jsme na tom častokrát všechny stejně, prckové nás vysosávají skoro pořád a nechtějí spinkat…
Díky za to…