Poradna duly
Jana Čurdová
to je jak u nás, taťka leží s chřipkou, oba kluci tahají nudle, jen já zatím dobrý. Tak ať jste brzo v pohodě.
Ahojky
Janinko - držíme pěsti at už je poslední červnové miminko s námi
Teri - jé tak to je blbý s tím primářem,já neměla nejmenší problém,ale slyšela jsem o něm tyhle zvěsti.asi jsem měla štěstí.tak při nejhorším pojedeš napotřetí rodit jinam.
u nás dnes chytla rýmu Anička,takže předpokládám, že to má brzo Toník,jak se na něj furt sápe. ![]()
Melu - taky jsem měla po prvním těhu pupeční kýlu,i tříselnou,ale těsně před otěhu jsem byla na operaci.
a já mám zas depku,to přeci není možný,omezuju se v jídle,sladké skoro nejím a váha se prostě nehejbe. ![]()
Holky, ztrácí se vám linea negra? Já někde četla že se vytratí během šestinedělí, mám dnes přesně měsíc po porodu a je tam pořád a dost tmavá tak nevím, nevím.
Fidak - já jí mám taky pořád, jen trochu světlejší. Mám silnější čáru od pupíku dolů a slabší od pupíku nahoru k hrudní kosti. Minule jsem měla jen tu dolní a ta zmizela tak do dvou měsíců.
mísenka:tak já pro jistotu váhu ani nemám a tak na ni nelezu
No možná bych se divila
, ale takhle se alespoň nestresuju. Do kalhot se sice vejdu, ale ještě je nedopnu ![]()
milli: my paseme, že trochu zvedá hlavu, v zádech se neprohýbáme, ale občas zvedá zadeček i nožičky. Měly by se motivovat, aby koukaly rovně dopředu, my se skrčit, aby nemusely zvedat a zaklánět hlavu…někdy ale taky skáčeme jak žabáci nebo couváme jako raci ![]()
Jani…hurá, uuž se těšíme na poslední miminečko ![]()
Dobré ráno,
tak Janinka to dneska možná konečně uzavře a předáme štafetu červenci, stejně mě jímá nostalgie, ještě teˇnedávno jsme netrpělivě čekali až UŽ
a třeba Martínek už má měsíc
toto letí.
Díky za postřehy k těm čajům, jako já vím že z koja má všechno , taky jsem to urputně bránila před babičkou, furt jí chtěla cpát čaj, ale Niki byla zimní, tam jsem ani nepociťovala, že by ěla žízeň, kdežto Martin by pil pořád a to doslova
prostě jen vycucne to přední a dost, ale za půl hodiny zase. Bych zešílela, tak do toho čaje nebo vody půjdu, i kvůli těm ledvinám je pro něj asi lepší mít hodně tekutin, aby se tam nedostala infekce.
pasení - pase neskutečně, zvedá hlavu jak 3měsíční mimčo, asi tím , že je veliký a silný ![]()
vak - hmm mám a je dost nechutný, takový svraštělý a hnědý a prostě blééééééééé ale hlavně že mi chutnají nugetky
![]()
Manžela jsem vyslala do Ikey pro pár věcí, maj komody slevněné a nějaké pojistky na okna,Nikina šplhá jak das, mám strach aby si neotevřela.
Jo a Korenko, hele jestli tě to potěší, tak já jsem se při porodu taky po.....
a hned jak jsem Marťu vyprdla, tak jsem se staršně omlouvala,ale to nešlo, holt když se nestihl klystýr nic. Prostě daň za rychlý porod… ![]()
ahoj všichni…teda, já vás obdivuji,jak stíháte všechno…doma a ještě sedět tady…
já to nezvládám
…omlouvám se
koukám, tady se už pase a pase
tak přeji všem koníčkům krásné pasení
u nás je pořád baští,blinká..a já se učím používat odsávačku, ale nevím, jak vás, ale mně to teda dost bolí
navíc,ti mí kluci jsou zvědaví a pořád mi chtějí u toho pozorovat,já se stydím, cítím se jak dojnice… ![]()
vy to tu chcete zavřít? škoda.to se nedozvím,jak rostete a nebudu moct pochytávat rady a porady ![]()
Janče budu držet palce, ať už taky může porbírat pupínky a kojení a kakání atd a ne břuch ![]()
misenko, neměj depky, s váhou to asi půjde pomaleji, my se taky nehýbeme a baštila bych o 106.
Mám chutě víc než v těhu…a nic nemůžu
bych si dala čočku s vejcem, knedlo vepřo zelo, jablka, hrášek… do háje ![]()
ale co bychom pro ty své prťata naudělaly,že? ![]()
milli: jéjky, no to teda není nic moc,kdžy jsi doma jediná zdravá,co? To si představuji jasně- je to všechno na tobě. Jak to zvládáš? ![]()
Teri a tebe to asi taky čeká,co? neměly byste holky vzít miminka a ujet pryč?
Betty - jestli máš zájem, tak tě přidám do seznamu. Ale to uzavření ještě není jisté, zatím se k tomu vyjádřilo jen pár holek. Jinak já tu zvládám sedět, protože dělám překlad na PC, takže mám v druhém okně spuštěné emimino a při práci občas juknu, jestli někdo napsal
Matýsek je ve školce a Mareček mi tu spí v lehátku.
ell: hlavně, že ti chutná !
mně taky manžel včera chválil, že jsem se cpala buchtičkama se šodó ( buchtičky už byly odleželé 3 dny - pro jistotu) , a navíc mi pochválil moje obr prsa s přetékajícím mlíkem a nevadí mu ani jizvy na břiše…
no, pravda říklal to po pár pivech a v blaženosti, že mu přišly nějaké nevé věci k PC, tak nevím, kdy to zas uslyším…
holky, jak na vás teď koukají vaši mužský?
Milli: aha, tak to jo. Já nějak když můžu, spíš si raději lehnu. Mám tu časopisy a všechno možné, ale pokaždé je ani nestihnu otevřít a usnu na těch prá slastných minut, než se malej zavrtí…dneska nespal od půl 2 do 5 , pořád by chtěl jíst, ale pak to vyhodí,takže bojujeme,kdo z koho, teď taky spinká,ale jen tak lehce, každou chvilku pobrekává…zajímavé- jako by věděl, teď máma lešpí,teď můžu spát dýl…a jak si máma lehne, v tu chvíli se vzbudí.
tak čekám,měl by baštit teď někdy…a půjdu pro synka do školky, dneska jí mají naposledy…no a odpoledne se sem prostě nedostanu,
nějak ještě nemám systém, jak to budu dělat s mímem a Lukym od rána…asi se budu udržovat ,abych neusnula ve stoje, jídlem a budu jak vepřík …nebo mi poraď,jak to děláš ty? prosím… ![]()
Betty - no já bych si taky lehla, ale drobnému přivýdělku neodolám
. Mě teda udržuje na živu návštěva MC, průběžné návštěvy se sousedkami a jejich dětmi a taky když je nejhůř, povolám babičky (jsou obě hlídací) a teď o prázdninách budou k dispozici střídavě i dvě tety. Jinak pomůže jedině oplocená zahrada a hurá s dětma do výběhu ![]()
No,já se snažím udat naše malé králíčky jako přívýdělek
a ono nic…tak z toho asi živnost mít nebudeme ![]()
já jsem po pravdě spíš samotář,takže spíš do lesa se psem a tak… ale čekám, až se vrátí kamarádka s prckem,je o 3 měsíce asi starší než Vojtíšek, ale vypadá už jak půlroční dítě…
, no , mají stejného psa jako my, takže budeme venčit děti i psy společně
Jo, zahrada to taky jistí i u nás ![]()
Tak jsem viděla slunečný den, peru,že to pověsím na zahradu…a už se to dopralo a venku je černo!
ach jo.
Dneska ani nevařím - budou zbytky - špagety s mletým masem nebo tousty (ty jsem měla teď 2) a nebo pro zájemce chleba. Večer max.udělám polévku.
Luky po mne pořád chce něco upéct, tak vymýšlím, co, když tomu pak stejně nikdo moc nedá. ![]()
Já tu dnes dodělávám resty - odpovídám na maily. A objednala jsem si peřinky do kočárku - konečně.
Milli- 2 měsíce? No to je radost teda, mi to připadne docela škaredý, tak se budu asi v plavkách stydět - ale zas někteří poznají že jsem po porodu, tak to bude taková „omluvenka“ pro ty špeky co mi zbyly - ale jinak já mám jen o 1,5 kila víc než před těhu, tak to je docela pohoda.
uzamčení diskuse - je mi to celkem jedno, ale spíš jsem pro
pasení koníčků - já to dávání na bříško docela flákám, protože Verunka buď spinká, nebo je před jídlem a to řve jak tygr a nebo po jídle a to by se poblinkala kdybych ji dala na bříško, ale polepším se ![]()
uzamčení diskuze nechám na Vás, je mi to nějak jedno…
Jinak my dnes máme pozvané hosty na oslavu (tchýně ještě neviděla Patrika) a Anežka má narozky… tak jsem zvědavá kde budem protože tady se taky zatáhlo, je tu tma a nechutně bouří…