Poradna duly
Jana Čurdová
Moooc blahopreji Prekvapence k narozeni Risy, Duhovce k Amelce a Janince k Liliance ![]()
Pridavam se ke spurtujicim- kazde cca 2 hodiny, nekdy i casteji.
Dale se bohuzel take hlasim mezi koznatovakovce a zaroven do hubnouciho klubu. Zatim slo dolu peknych 13kg a zustava jeste tak kolem 7
Jinak mam hrozne rvave decko- pokud nema cecik v puse nebo zrovna nespi, rve jak vztekla. Vcera jsem kvuli tomu v kombinaci s castym kojenim vesele rvala taky
Taky vam nektere pije 40 minut i dyl a nechce prestat?
Tak jsme dneska celá rodinka vyrazili na nákup do Tesca - svištík celou dobu krásně hajal v sedačce a sotva jsme dorazili domů, tak otevřel oči a užuž by pil (no nedivím, se, trošku jsme to protáhli…) Ale vypadal naprosto spokojeně, jak tam chrupkal ![]()
Teď je napojenej na mlíkovod a zase přivírá oči blahem ![]()
Gratuluju Janině k Liliance - hodně štěstí a zdraví oběma a brzo ahoj
![]()
Jéééé tak Janinka to má za sebou…tak jsme kompletní!!!! Moc gratuluju, Lilianka je krásné jméno. Tak at hezky papá a ty jsi brzy fit…
Kobro jak jsem měla tady tu laktační poradkyni, tak ona mi ukázala, že malý vlastně už nepije, když jen semtam polkne, ale jinak usíná tak už jen uspokojuje potřebu dumlat. Říkala at mu skusím dát prst a nebo dudlík. Kdyby měl hlad rozhodně by se ošidit nenechal. No a já zjistila, že on je častokrát hotový za 10min, někdy když je hladový tak třeba 20, ale pak mu dám do pusy dudlík a chvíli se mazlíme v poloze jako když je kojený a on je spokojený. Hlad nemá. Tak zkus, oni to na nás pěkně hrajou… ![]()
Dneska jsme byli v restauraci a na procházce na Petříně. Tak bylo fajn. Malý je na procházkách zlatíčko.
tak jsem koukala na konečný skóre 21:18 ve prospěch chlapečků, no je to docela vyrovnaný, ne?
tak konečně
už jsme komplet
velká gratulace Janince, Liliance přeji hodně zdravíčka ať dělá rodičům jen samou radost
![]()
Dobré ráno,
my dneska vstávali časně, už po páté. Ale zase Mareček pil v jednu a pak až v těch pět, tak alespoň tak, když máme ještě ten spurt. Včera večer by býval byl na prsu visel pořád, tak jsem zase zavinula a byl klid.
Když jsme už kompletní, tak bych napsala Lesině o tu diskuzi. Jestli je někdo proti, napište prosím!
Veliká gratulace Janince…přejeme poslednímu červnovému mimi zdravíčko a štěstíčko a mamince brzké zotavení!
Veruko - moc děkuju za info - hned to dneska prubnem…
Milli - děkuju za přidání ![]()
Dobré ráno a pěknou sobotu!
Veliká gratulace Janině k Lili, ať jste holky zdravé a spokojené!
Ahoj holky,pmlouvám se,ale nějak nic nestíhám ![]()
Gratuluji maminkám a miminkům :-)
Jinak nás stále trápí prdíky.Dáváme ty Sabíky,tak je to trochu lepší.Ale už jsem nějak ze všeho unavená.
Hlavně z těch návštěv
Před porodem aspoň každej přijel jednou,ale teď každej jezdí snad obden.Hlavně moje mamka.Už mě ty její chytrý řeči lezou krkem.Hlavně mi předhazuje,co bylo před 26 lety a žije v domění,že to tak stále funguje.Například do mě hučela,že musím zavolat na gyndu a prý se na mě příde podívat sestra.Prý mě příde zkontrolovat.Tak jsem jí vysvětlovala,že už to tak nechodí,že na kontrolu půjdu po šestinedělí.No a ona byla ve středu na gyndě,tak to tam sestře říkala,že jsem doma a že by se na mě měla doject podívat.Sestra na ní prý koukala divně a pak jí řekla to samé,co já. ![]()
Jinak 14 dní po porodu mám +4 kg.
Což mě mile překvapilo.Ale není se čemu divit,když pomalu nic nemůžu jíst.Aby neměl malej prdíky.
Holky,jak dlouho vás bolel nástřih?U mě je to už celkem dobrý,ale ještě si nemůžu úplně pohodlně sednout.Procházky taky nejsou žádný maraton.Furt to bolí.
Hlavně mě to furt pálí,když jdu na malou.
Včera jsem tam koukala,a mám to takové jako živé a zdá se mi rozšklebené
Jsem mislela,že to bude normálně jako jizva.Sešité a srostlé pěkně k sobě.A né že tam bude skoba
Máte to taky tak?
Jo a když ležima nebo sedima pak se zvednu,tak mám takový tlak na pipku.Jako by se mi tam něco tlačilo.Tak nevím,jestli je to v pořádku.
Řve mi dítě.Spal půl hodiny,tak musím běžet.Až ho uspím,tak se vrátím.Zatím pa
AHOJ HOLKY, hlásím sem z chaloupky, chvilku tu jsou tropy a chvílemi průtrž mračen, ale zatím to zvládáme dobře. Dnes jsme se byli podívat na zámku na svatbu manželova kamaráda, cesta autem nic moc, Julinka byla celá zpocená, ale pak byla zlatíčko ![]()
Včera večer mi psala Prekvapenka, nemám teď u sebe mobil, ale psala: ŽE MÁ HODNĚ NALITÁ A PORANĚNÁ PRSA, RÍŠA KOUŠE
, TAK ASI HOLKA TROŠKU TRPÍ, ALE VYPADÁ TO, ŽE MLÍKA BUDE DOST
, JINAK BY JI DNESKA MĚLI PUSTIT, TAK SE TU MOŽNÁ UKÁŽE, JAK JÍ TO TI JEJÍ CHLAPI DOVOLÍ ![]()
JANINCE A LILIANCE MOC GRATULUJEME, SICE POROD TROŠKU DELŠÍ, ALE TŘEBA ZROVNA BYL ÚPLNĚ V POHODĚ, UVIDÍME CO NÁM PAK NAPÍŠE ![]()
Veruko - prosim tě, ještě jsem se tě chtěla zeptat, od kdy jste vlastně začali ty kapičky dávat?
A myslíte, že mam dávat čaj, když kojim a ještě dokrmuju (je to tak půl na půl)?
Taky se přidávám ke gratulantům Liliance hodně zdravíčka a štěstíčka, mamince brzké zotavení, hodně mlíčka a pohodové miminko
Malá spinká na zahradě v kočárku, chlapi už jsou v čudu a já už začínám mít depku, že budu v celém baráku týden sama. Přes den je to v pohodě, ale v noci se tu bojím. Navíc budu vstávat na kojení, tak ten strach nemůžu ani zaspat.
Taky mám na starosti zahradu, kvítečka, bazén a psa. Ještěže ta malá je aspoň hodná a netrpíme na prdíky. Tedy někdy taky tlačí a popláče si, ale nic hrozného, spíš si tak stěžuje a nakonec se stejně vykaká. Je to bojovnice. ![]()
Včera jsme se poprvé opotničkovali, zřejmě vlivem delší cesty autem, tam je fakt pařák
No a přes den, když vypije obě prsa, tak jsem ji začala dávat na rameno k odříhnutí a musím říct, že ze čtyř pokusů dva úspěšné. Ale jak tam sebou mele, tak si úplně podráždila pravou stranu. Má to jakoby rozedřené, do toho ty potničky…no, vážně vypadá, jakoby se někde porvala.
A s dudlíkem pořád žádné větší úspěchy, ale dudlík z prsa už si dělat nenechám. Nechám ji chvilku si postěžovat, pak si povykládáme a zbožňuje, když ji zpívám. Z čehož vyplývá, že hudební sluch po tatínkovi /kytaristovi a zpěvákovi/ nezdědila ![]()
Holky, máte některá ještě stehy? Myslím ty, co rodily kolem 10.června. Já mám ještě pořád 3 nebo 4. Ne a ne se pustit.
Ahojky-tak se hlásím,že jsme dorazili z porodnice.
Zatím nestíhám dočítat-třebas večer. Dnešní den mě dost vyšťavil.
Malej kupodivu pořád nespí- asi se konečně cítí dobře.
Vycucal mi obě prsa a tak trnu,zda se mi do dalšího kojení vůbec nalijou.
V porodnici mi radili,abych si sehnala umělou výživu-a já na to hodila bobek. Jsem si říkala,že je malej spavý a tak nebude chtít papat často.
V nejhorším je tesco nonstop a dá se vždy něco dokoupit.
Letmo jsem zjistila,že jsme konečně komplet-takže jsme to zvládly.
Jdu si hajnout- tečou mi stehy a taky očistky-jako úplně na začátku.
Musím se šetřit. Dokud to jde-pak ten kolotoč už nezastavím.
Moc všechny pozdravuji a gratuluji těm co jsem tu nebyla.
Až dočtu-tak se zapojím.