Poradna duly
Jana Čurdová
No právě že si sama říká zhruba po těch třech hodinách, ale v noci tak po 4-5. Ale prostě z obou. Tak ze začátku by měli pribirat těch 250 za týden, ale teď už snad méně, ne? Někde jsem četla, že do půl roku by měli porodní váhu zdvojnásobit a v roce trojnasobit. No právě Nikolka mezi 2. a 3. měsícem přibrala jen 300 g a tak jsme šli za 14 dní na prevazani a taky 300 g. Takže nic moc přírůstek, ale doktorka to neřeší. Jak pises, hlavně je spokojena. Jen me prostě zajímalo, jak dlouho pijí Vaše děti
.
No a co jinak? Jak Vám usinaji? První dítě jsme museli uspavat v náručí a houpat a teď Nikolka je úžasná. Položim do postýlky a spinka
. Tak si to užívám.
Přes den je to se spaním bída, to chce spát co dvě hodiny, ale předchǎzí tomu několik minut řevu a spí tak půl hoďky max, V noci je to lepší, to usíná mezi 6-7, ale s houpáním
a budí se 2×-3× za noc a to usne sám v postýlce. Bohužel ted se nám stava, diky posunu času, že je vzhůru kolem 4h a už nechce spát
, takže do 5h uspávám a budí se v 6h
![]()
No jo, když Ti miláčci vědí jak na nás, tak proč by jsmeč je nepohoupali
. No Románek (starší) vstává v půl 7 do školky, v 7 jej tam manžel vede při cestě do práce a Nikolka vždycky vstane s ním, protože je trošku hlučnější
. Ale když odejde, tak většinou ještě usne, třeba do těch půl 9. Takže je hodně spavá, ale to má asi po mě
. Posun času u nás žádné změny. No tak to nezávidím, že Teo vstává tak brzo. A vydrží sám, nebo se mu musíš věnovat?
Jeee tak to se maš, že je tak spavá
. On si většinou povídá v postýlce, ale tak nahlas že vzbudí i manžela
a to si ho pak berem po ty šestý už do kuchyně, dáváme si snidani a on nás pozoruje žužlá si hračky a je v klidu ![]()
Tak to znám u prvního, hlasité žvatlání, bohužel už mu to zůstalo
. No a pak si už Ty asi nejdeš lehnout, že?
To nejdu, manžel odchází před osmou do prace a Ted je vzhůru třeba do devíti a pak usne max na půl hodinky a to nemá cenu jít spát. Jinak už se těsím až začnem s přikrmy, a začnu odbourávat kojení, ale ještě si dva měsíce počkám
.Mám z toho i trošku strach, abych vše připravovala správně a tak, to viś prvomatka
. To ty už jsi v tomhle v pohodě, že?
jak máš děti věkově od sebe?
No tak to jo, ja kdyby Niky takhle vstavala, tak jdu večer spát snat v 8.D.
No já už jen měsíc a pak přikrmy, ale abych pravdu řekla, užívám si kojení
. Romču jsem kojila jen 2 měsíce, ale te%d vidím, že je to pohoda. No právě že i když už mám druhé dítě, tak už si to nějak nepamatuju
. Jsou od sebe 4 roky a 4 měsíce. Takže už je to celkem dlouha doba. ale nějak to zvládneme
.
Ahojky,
tak copak prckové
. Dnes jdeme na 8mi měsiční prohlídku, tak uvidím, co nám řekne. Niki se moc nesnaží lozit, nebo plazit
. Romča v této době už stál
. Ale tak každé dítě je jiné. A jak jste na tom Vy? ![]()
@hana135 ahoj, my jdeme na 8 mesíčni na konci února. Ted zatím taky neleze ani se neplazí. Jen válí sudy
, těsím se až poleze, ale to už nebude takový klid, jako když jsem ho někam položila a za chvili ho našla na tom samém místě ![]()
no a jak jste dopadly na prohlídce? ![]()
Ahoj holky, tak mala ma ted 8 mesicu, leze, chodi kolem nabytku uz cca mesic a taky od 6 mesice si sama seda, je to fakt cislo
, jake maji prcci miry? my 72 cm a 9 kg ![]()
No tak Nikolka ani nevali sudy, je se rocickama posouva vzad
. Ale dnes na prohlidce rikala doktorka, ze drzeni tela ma spravne a hold nektere deti jsou rychlejsi a Niki zrovna ne
. Tak neva, aspon si jeste uzijeme „klidne“ obdobi
. Jinak Marketinka, to je teda sikulka. Takovy presne byl Romanek a pritom se rika, ze kluci jsou linejsi a taky ze druhe deti umi vse rychleji, ze to vidi u starsiho. Tak u nas je to presne obracene
. No a mame 67 cm a 7,28 kg. Je drobnejsi, ale kdyz jsme zacali s prikrmy, tak za ty 2 mesice pribrala 1,25 kg. Coz je v pohode. ![]()
@MarketinkaKopretinka píše:
Ahoj holky, tak mala ma ted 8 mesicu, leze, chodi kolem nabytku uz cca mesic a taky od 6 mesice si sama seda, je to fakt cislo, jake maji prcci miry? my 72 cm a 9 kg
to je šikulka
. naš malej má podobný míry jako vy - 73 cm a 9 kg
. zrovna nedávno jsme s manželem koukali na fotky, kdyz sme si přivezli malého z porodnice
, ten byl tak malinkej a teď jakej je ho kus ![]()