Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky, nemáte některá typ, co by to mohlo být? Manželovi se udělala na boku velká červená mapa, nebolí, nesvědí, není suchá. Na odběrech byl a vše ok, napadla nás borelióza, ale tu má taky ok. Nemáte některá podobnou zkušenost?
Nám doktorka říkala, že ne vždy se musí borelioza objevit v krvi. Takže to klidně může být ona.
Nó
, něco takového jsem měla na noze víc jak rok. Různě se to stěhovalo nahoru a dolů, mizelo atd. Byla to borelióza, žádné další příznaky. Jedny antibiotika a zmizelo to úplně.
V době erytému bývá krev často negativní, protože erytém se udělá třeba 3 týdny po klíštěti, protilátky po 6 týdnech. Takže já bych to jako boreliozu raději přeléčila.
Má to takhle už více než měsíc a myslí si, že klíště neměl. Navíc by ho musel mít třeba v únoru. PL ho posílá na kožní tak uvidíme na co přijde…
@MaxBett píše: Více
Jj, taky se mi to objevilo mimo sezónu a klíště jsem určo neměla.
Taky jsem měla boreliózu, aniž bych měla klíště a v zimě
Měl jsem to samé.. akorát na stehnu.. v krvi vše ok.. doktor myslel, že jestli to není nějaký prostě kožní něco a tak mi dal mastičky.. nezabrali.. tak tim padem to byla borelioza.. takže antibiotika a za týden to je pryč
manžel taky flek a bez klíštěte a přenáší to i komáři a jiný mrchy