Červená omáčka na špagety

3347
9.11.13 09:39

červena omačka na špagety

Recept na nejakou omacku na spagety? Mam doma loupana rajcata, veprovku z liedlu, salam, cibuly, cesnek, zeleninu cerstvou i mrazenou. Prosim s postupem. Nikdy jsem to nevarila :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
278
9.11.13 09:43

Zkus mrknout na netu určitě něco najdeš :)) třeba tady je toho hodně :) http://recepty.vareni.cz/vyhledavani/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
9.11.13 09:44

Dělám z mletého masa. Myslím, že by to šlo i z toho co máš. Dám na olej cibulku a trochu česneku, na to maso, nechám osmahnout. Výborné je přidat trochu červeného vína. Pak přidám rajský protlak, rajčata, sůl, pepř. Dusím 20 minut (což ty bys asi nemusela), pak dochutím bazalkou, oreganem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mila.dka1
9.11.13 09:45

No můj otec nám celé dětství dělal omáčku tak, že osmažil cibuli na oleji, přidal salám a zalil kečupem, dokořenil. Teď už bych to dělala asi tak, že opět základ cibuli a na to rajčata a dokořenit solí a bylinkama, max. nějakou zeleninu, jestli chceš objem, ale já bych asi nedávala.

• Citovat
  • Upravit
10631
9.11.13 09:48

Na oleji opéct cibuli a česnek. Přidat maso, rajčata a zeleninu, podlít, nechat podusit. Hotovo. Salám tam nedávej. A taky to můžeš to udělat úplně bez masa.
Hodí se do toho oregano nebo bazalka, jestli máš.

Jinak já omáčku na špagety dělám většinou z mletýho masa, opeču ho na cibulce, zasypu mletou paprikou, přidám čerstvou papriku na proužky, protlak, někdy žampiony a podusím. Ke konci zahustím a dochutím česnekem, pepřem, troškou cukru a solí. Je to dobrota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3347
9.11.13 09:58

Mam tady skoro vse. Cerstve zampiony i papriku, korenovou zeleninu i protlak. Ja bych to chtela ale dat malemu (1,5) a kdyz to delam z mleteho tak je to vzdy strasne mastne, tak bych rada nakou zdravejsi verzi. Ja na ne dostala strasnou chut

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
9.11.13 09:59

Pokud nutně není potřeba využít všechny suroviny, přidávám tip na rajčatovou.

Cibulku zesklovatit na oleji(používám olejový), na to na kostičky rajčata i s tou šťávou, přidat sul, pepř, prolisovaný česnek, bazalku, a chvilku povařit..všem chutnalo:-)

Dělávám ale častěji z čerstvých rajčat- naříznout do kříže, vhodit na pár minut do vaříci vody, pak prudce schladit a oloupat..dále stejný postup..

Jinak pokud chceš využít vše, začala bych cibulí, na to hodila zeleninu(např. papriku), pak salám nebo vepřovku(nekombinovala bych obojí), přidala nakrájená rajčata, pro dobarvení trochu protlaku, čenek, koření(tenhle typ omáčky co dům dal jsem hodně vařívala na kolejích:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6101
9.11.13 10:01

Já miluju omáčku, co dělá tchýně - osmažit cibulku, přidat nějaký salám na kostičky či mleté maso, zalít kečupem, přidat sójovou omáčku, cukr - docela hodně cukru, podlít troškou vody a nechat vyjít tuk na povrch…bezkonkurenční :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
9.11.13 10:08

Myslím, že by z těchto surovin šlo udělat i toto: Boloňská omáčka trochu jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3347
9.11.13 10:10
@bibianka píše:
Já miluju omáčku, co dělá tchýně - osmažit cibulku, přidat nějaký salám na kostičky či mleté maso, zalít kečupem, přidat sójovou omáčku, cukr - docela hodně cukru, podlít troškou vody a nechat vyjít tuk na povrch…bezkonkurenční :pankac: :pankac: :pankac:

No jak to je presne co delam jednou za sto let ja a je vzdy desne masne to!

Zkusim orestovat cibuli s korenovou zeleninou, zaleju to tema rajcaty, dochutim povarim popr pridam tu veprovku. Snad to bude ok.
Diky za tipy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
9.11.13 10:36
@Vrtul píše:
Mam tady skoro vse. Cerstve zampiony i papriku, korenovou zeleninu i protlak. Ja bych to chtela ale dat malemu (1,5) a kdyz to delam z mleteho tak je to vzdy strasne mastne, tak bych rada nakou zdravejsi verzi. Ja na ne dostala strasnou chut

jestli to chceš udělat zdravější s konzervou a salámem, tak to radši to mleté maso. Já kupuju půl vepřové a půl hovězí a je to akorát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
9.11.13 10:43

@Vrtul : tak tam nedavej maso a nebude to mastne…a uz vubec ne veprovou konzervu.
Cibuli, trochu cesneku (jestli maly ji) - osmahnout na trosce oleje, hodit tam rajcata, bazalku nebo jine bylinky a podusit. Za 10 minut hotovo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3347
9.11.13 10:48

@Antonie Bolavá nemusim to do toho nutne davat. Jen jsem psala co mam. Ta veprovka je kvalitni tak uvidim uz to bubla na plotne. Kdyztak ji tam pridam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3347
9.11.13 10:50

@beruska9 dala jsem cibuli, papriku, korenovou zeleninu, cerstva rajcata a zalila tema loupanyma. Tak uvidim.
 Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
406
9.11.13 11:06

@Vrtul
Já to dělám jako ty. Pak to tyčovym mixerem rozmixuju. Zeleninový základ ti to krásně zahusti. Tak dělám i svíčkovou. Naučila mě to kamarádka kuchařka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí