Recept: Jahodový džem s mátou a vanilkou

Přidat recept
 
  • Čas 20
Hodnotilo 0 lidí

Skvělá kombinace

Postup

Omyté a pokrájené jahody vložíme do hrnce, přisypeme želírovací cukr a lístky máty, buď pokrájené nadrobno a nebo je namačkéme do kuličky na koření a poté vyhodíme. Nezapomeneme na vyškrábaný vanilkový lusk.
Směs povaříme, jahody pomačkáme šťouchadlem na brambory a za stálého míchání vaříme asi 5 minut.
Můžeme dochutit kyselinou citónovou.
Odebereme případnou pěnu a vařící džem lijeme do sklenic,které dobře uzavřeme a otočíme dnem vzhůru a necháme klidně do druhého dne.
(Takto mi vydrží i rok, skladujeme na chladnějším, temném místě).

Autor: lucynka25

Ingredience

  • 1kg jahod
  • pár lístků máty
  • želírovací cukr 2:1
  • kyselina citrónová
  • 1 vanilkový lusk

Chutnalo vám? Okomentujte recept Jahodový džem s mátou a vanilkou

Váš příspěvek