Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Mysina ja bych udelala sedaci koupel v repicku, pripadne hermanku
dovnitr bych asi nic nemazala ![]()
@Mysina píše:
Ahoj holky. Oživuji diskuzi na toto téma. Dcera 8 měsíců má červenou pipinu v oblasti mezi velkými a malými pysky. Zatím jsem zkoušela mazat Intimissem od Hadka a grepovým olejem od Mgr. Podhorné, ale bohužel to nezabírá. Bojím se namazat čímkoliv jiným, protože tam je reálná šance, že se jí to dostane dovnitř a nevím, u čeho to vadí a u čeho ne. Mám doma Bepanthen, Imazol, Weledu na opruzeniny, Aviril olejíček, Nivea baby na opruzeniny, řepík. Máte vyzkoušené, co z toho by mohlo pomoct a nevadilo by, kdyby se jí to dostalo i dovnitř do pipiny? Chystám se k doktorce, ale dostanu se tam až v úterý.
Tou weledou na opruzeniny. Je se zinkem? Dcera kdyz ma takhle cervenou prcku, tak ji atu sudokremem. Zabere to v kratke dobe.
Použij nějaká antimykotika typu canesten - konkrétní typ konzultuj s lékárníkem.- nijak se to nevstřebává, působí pouze lokálně.
A především ji nechávej co nejvíc bez plenek, ať se to dál nezapařuje.
nic z toho co si vyjmenovala nevadí, ani když se to dostane do pochvy.
@Mysina píše:
Ahoj holky. Oživuji diskuzi na toto téma. Dcera 8 měsíců má červenou pipinu v oblasti mezi velkými a malými pysky. Zatím jsem zkoušela mazat Intimissem od Hadka a grepovým olejem od Mgr. Podhorné, ale bohužel to nezabírá. Bojím se namazat čímkoliv jiným, protože tam je reálná šance, že se jí to dostane dovnitř a nevím, u čeho to vadí a u čeho ne. Mám doma Bepanthen, Imazol, Weledu na opruzeniny, Aviril olejíček, Nivea baby na opruzeniny, řepík. Máte vyzkoušené, co z toho by mohlo pomoct a nevadilo by, kdyby se jí to dostalo i dovnitř do pipiny? Chystám se k doktorce, ale dostanu se tam až v úterý.
Na opruzeniny pomohl vždy Imazol krémpasta. A teď ve vedru často měnit plenky nebo nechat bez. Případně odvar z řepíku.
@Mysina omyt. pokud je to i z venku, vysusit lehce zdalky fenem. Namazat obycejnou zinkovou masti, treba Herbacos, ta vysusuje. Zabiralo to u nas vzdy. Nic jineho, hlavne oleje, bych na to nepatlala.
@Russet jo, pokud sedi, posadit na chvili do odvaru z repiku
a pak vysusit lehce tim fenem idealne
Tak to zarudnutí se nakonec krásně a celkem rychle zahojilo po kombinaci omývání odvarem z řepíku a mazání měsíčkovým krémem proti opruzeninám od Weledy.