Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Bepanthen je super, klidně mazej. Divila bych se, kdyby nezabral. Jinak my kupujeme hlavně Aviril - žlutý krém na opruzeniny. Malá na to trpí pořád, takže je vždy doma po ruce.
Ahojky, my jsme měli přesně to samý a Dr. nám napsala Imazol. Byla to rychlost a je to pryč. Teď už když se to bláží, tak namažu rybilkou a většinou to pomůže, tak ten Imazol ani nemusím používat. Ale je světovej, fakt
.
Taky jsme pipinu mazaly Bepanthenem - měla ji červenou někdy v 10-11 měsících, ale moc to nepomáhalo, pořád se to vleklo. Spíš si myslím, že to pak přešlo samo. (Přitom na zadek nám Bepanthen účinkuje dobře.)
Ahoj,tak nám Bepanthen nepomáhal a tak nám doktor napsal Clotrimazol.Ja i na plíseň,tak se nediv,ale jediný zabral.Mažu s ním stále a dá se koupit i bez předpisu v lékarně.Na stejné bázi je i Imazol,jak už tady někerá z vás psala. Moje malá se z toho dostala za 4 dni.A to samozřejmě po pokakání osprchuji.
Ahoj, pokud dceři nepomohl Bepanthen, tak jsem ji mazala pythiolem nebo framykoinem.
moc díky za odpovědi, skusím bebanten a když nezabere tak nějaý ten přípravek z lékárny. moc díky ![]()
nám imazol vůbec nezabral ![]()
takže ještě by mohl zabrat Framykoin?zkusím díky za radu
Prosím vás…Framykoin je antibiotická mast, měla by se používat opravdu jen v indikovaných případech a ne jen tak na zkoušku. Používá se tam, kde je riziko nebo už se vyskytla bakteriální infekce (to asi okem nepoznáte, musí to vidět dr. a proto je také na Rp.). Navíc jejím častým používáním akorát nahráváte bakteriím, aby si na něj časem udělaly rezistenci a pak nám bude na prd úplně.
Takže spíš výše uvedené, Rybilka, Bepanthen, krém od Weledy nebo od Eoné na opruzeniny, Sudocrem, Aviril baby apod., pokud je podezření na plísňovou infekci pak Clotrimazol (Canesten), Imazol, Pevaryl apod., tam je nutné ale mazat delší dobu, jinak se kvasinky vrátí. Každému asi bude zabírat něco jiného, proto to toho vypisuju více.
Ahoj.
Nám pomohl Pitiol. Pokud je ale zčervenání zevnitř (po odhrnutí pysků), pak jen omývat vodou!!!
Framykoin je antibioticka mast a je jen na predpis! Tak radim radsi zkonzultovat s dr. Nerikam, ze by nemohl pomoct, ale prece jen je to ATB, tak opatrne s tim!
A Clotrimazol preventivne? Snad jsem to spatne pochopila…
Take je to antimykotikum, takze opravdu doporucuju jen pri problemu, nez vymizi… Priste by uz nemusel zabrat!
Nam jako prevence tady tech mokvavych plisnovych infekci vyborne pomahal krem proti opruzeninam od Nivey (obsahuje zinek, takze to pekne vysusil a take panthenol na osetreni kuzicky) nebo take zinkova mast.
Dovolím si poradit:
na červenou pipču funguje jedině řepíková nať (koupíš v lékárně za pár kaček), udělat silný odvar a nalít do koupele (dopřát nižší hladinu vody, ať se to moc neředí a dítě nechat volně sedět-ležet, plavat, opět sedět,, jakoby nic). A hlavně nechytat, neomývat, neoplachovat, nedřít, nemydlit!!!! (kdyby někoho napadlo, tak nemydlit ani ostatní tělní části, ani nešampónovat vlasy) ani následně nemazat ničím, jenom osušit lehkým dotykem ručníku. Třetí den je po všem. Před tímhle návodem jsem mazala, pudrovala, gelovala, sušila i namáčela snad vším po dobu 1 roku.
Blanci
Ahoj holky. Oživuji diskuzi na toto téma. Dcera 8 měsíců má červenou pipinu v oblasti mezi velkými a malými pysky. Zatím jsem zkoušela mazat Intimissem od Hadka a grepovým olejem od Mgr. Podhorné, ale bohužel to nezabírá. Bojím se namazat čímkoliv jiným, protože tam je reálná šance, že se jí to dostane dovnitř a nevím, u čeho to vadí a u čeho ne. Mám doma Bepanthen, Imazol, Weledu na opruzeniny, Aviril olejíček, Nivea baby na opruzeniny, řepík. Máte vyzkoušené, co z toho by mohlo pomoct a nevadilo by, kdyby se jí to dostalo i dovnitř do pipiny? Chystám se k doktorce, ale dostanu se tam až v úterý.
ähoj holky potřebuju poradit. Malá 14 měsíců měla včera průjem a osypala se jí pipina a má jí celou červenou. potřebuji poradit čím mazat. zadeček mažeme bepantenem ale nevím jestli i peninu můžu namazat. ještě se nám to nestalo tak nevím. moc díky za rady