Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, začaly mi rudnout tváře. Když jsem v teplém bazénu, když vejdu do teplé místnosti, když si dám byť i jeden malý lok vína. A trvá to pak i hodiny než mi to zmizí. Zbytek těla mám normálně studený. Začalo mě to trápit před porodem a trvá to i doteď (rok po porodu). Myslela jsem si, že je to náročným těhotenstvím a kily navíc (dvojčata, + 25kg). Ale minimálně půl roku jsem už na svojí váze (60 kg, 163 cm). Nezažil to někdo? Nepomohlo vám na to něco?
Může se jednat o růžovku. Zkus si to vyfotit a zajdi s tím na kožní nebo zkus kvalitní kosmetičku. Mně to takto začalo, červenání obličeje a pak se mi objevily pupínky, a léčila jsem tu akutní fázi půl roku. Od té doby musím používat kosmetiku, která je speciálně na růžovku nebo na extrémně citlivou pleť. Je nutné se o pleť starat poctivě. Jakmile vyleze sluníčko, tak musím natřít opalovacím krémem a to i v zimě.
@Magda124 píše:
Může se jednat o růžovku. Zkus si to vyfotit a zajdi s tím na kožní nebo zkus kvalitní kosmetičku. Mně to takto začalo, červenání obličeje a pak se mi objevily pupínky, a léčila jsem tu akutní fázi půl roku. Od té doby musím používat kosmetiku, která je speciálně na růžovku nebo na extrémně citlivou pleť. Je nutné se o pleť starat poctivě. Jakmile vyleze sluníčko, tak musím natřít opalovacím krémem a to i v zimě.
Jeje, no to mi ani neříkej. A jak ráda se opaluju.
No ale na kožní a ke kosmetičce se jen tak a dvojčatama nedostanu. Ach jo
Mám ještě místy takové červené žilky. To může být taky ono?
@Velešínka3 na kožní si klidně zajdi s kočárem. Taky jsem to tak dělala ![]()
@Velešínka3 jo ty žilky jsou taky ono. Pozor na to, umí to pěkně zlobit. Já měla červený flek na obličeji cca půl roku. Bylo to fakt hrozné, dostala jsem krém (rozex) a až po něm se to začalo hojit. Zkus se objednat na to kožní s tím, že by ti někdo třeba někdo z rodiny jenom vozil u kožní kočárek a ty si tam skočíš. Tak to já řeším s dítětem, snažím se objednat na ráno nebo odpoledne a jdu tam s manželem.
Taky myslím, že růžovka. Mam jí 25.let a po porodu se zhoršila😏.Tak urco kožní.
@Tichošlápek píše:
@Velešínka3 na kožní si klidně zajdi s kočárem. Taky jsem to tak dělala
U nás je v celém okrese jedna kožařka, chodívala jsem k ní v pubertě s akné, je na poliklinice v 3.patře, kde je starý výtah, kam se mi 70 cm široký kočár bohužel nevejde.
@Magda124 @BeruNaty zkusím to ale nějak vymyslet. Možná jestli tam náhodou nebude kožařka teď mezi svátky, když bude manžel doma. Jinak nenapadá vás zatím nějaký volbě prodejný krém?
@Velešínka3 já používám Biodermu Sensibio, je určena speciálně na růžovku (rosaceae), ale já musela změnit i pleťovou vodu. Na obličej opravdu jenom vše, co je na citlivou pleť.