Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, jdu si pro radu, jestli mám plašit nebo vyčkat Kulivočko
Jelikož jsem včera večer nestíhala, tak jsem kluky vykoupala teď ráno. Jen v čisté vodě a trochu tekutého mýdla jako vždycky. Když jsem myla Adámka ničeho zvláštního jsem si na něm nevšimla.
Když jsem ho vyndala z vody měl na sobě tohle:
http://www.baby-cafe.cz/…afie0343.jpg
http://www.baby-cafe.cz/…afie0342.jpg
Namazala jsem mu to Lipobasí a vypadá to, že mu to malinko ustupuje. Má trochu rýmu a kašel, teplotu nemá, ve školce jsou neštovice, jinak mě nic nenapadá… Jo a je mu skoro 5.
Vojta (2r) byl ve vaně s ním a nic.
Co by to mohlo být? Jít k dr? Dík moc za radys
Helena
To mýdlo používám už jakou dobu a nikdy nic
pomalu mu to ustupuje, tak snad to byla jen nějaká záhadná reakce ![]()
Určitě jo, taky se mi stalo, že jsem hodně dlouho používala krém na ruce a pak se z něj z ničeho nic osypala.
taky bych to viděla na nějakou alergickou reakci. klidně mýdlo nebo nějaké jídlo. ve vodě tyto vyrážky víc vystoupí a zviditělení se. pokud to ustupuje, tak bych to neřešila. neštovice to nejsou určitě.
Já měla přesně to samé na sobě, ale ne na zádech, ale na hrudníku a táhlo se to až na krk, zmizelo mi to po 4ech dnech, nic jsem s tím nedělala, ale nemůžu vědět, jestli je to to samé. A taky nevím, proč se mi to objevilo. Objevilo se mi to po jedné sprše, používala jsem všechno jako normálně a zmizelo to stejně jako přišlo a už se to neobjevilo. ![]()
Takhle jsem to měla, když jsem si dala pěnu do koupele jednou. Měla jsem celý hrudník a šlo to až pod bradu. Za nedlouho to zmizlo.
Tak jestli to malý neměl alergickou reakci i když už se v tom teda koupal tak
, ale vypadá to stejně.
Mi někdy naskáčou takové fleky i jen z čisté vody… Asi nějaká citlivá pokožka, pěkně mě to štve ![]()
Já taky přes 20 let používala březový šampon a jednoho dne jsem se ráno probudila s obličejem celým nateklým a nechápala jsem, pak mi došlo, že otok končí tam, kam došáhnou vlasy. Skončila jsem i na pohotovosti a od té doby březový šampon nesmí domů.
Takže klidně může být alergie na to mýdlo i přesto, že doteď nevadilo.
Jestli to budeš chtít ověřit, tak až to zmizí, umyj mu mýdlem kousek na ruce a uvidíš.
mojí čtyřletté se to stalo už několikrát, pokaždé ale s jiným mýdlem nebo sprcháčem, nakonec jsem zjistila, že to má od polyesterového trička-zapotila se v noci a pak jí to zrudlo ve vodě. takže teď už jen bavlnu.. ale i tak jsme osypaní skoro pořád, potničky, pupínky, ekzémy… už mám skoupenou celou lékárnu ![]()
Ahoj, prosím prosím, nevíte někdo, co by mohl být červený flek na zádech u skoro dvouletého? Objevila jsem ho včera večer před koupáním, a po koupání vylezl ještě víc…Má to trochu i na nozičce..Mýdlo ani prací prášek jsem nezměnila, a dnes jsem ho koupala jen ve vodě a stejne to zase vylezlo
…Nemáte s tím někdo zkušenost? Jinak mu nic není…
Možná se jedna o atypický ekzém, ale dle foto to nemusí byt 100ctne - zajdi k pediatři, pozná to 100ctne a pak se dle toho zaridis.
Před 2 týdny jsem si všimla u syna, že má po sprchování na zádech červené flíčky uprostřed bílé. Myslela jsem si, že je poštípaný. Jenže to má už dva týdny. Co to může být?