Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
můj syn má asi od 9m na tvářičkách pupínky, které jsou během dne více či méně výrazné (k večeru většinou jsou více vidět). Vypadá to jako akné.
Pediatrička mi na to nic neřekla, že prý máme zkusit mazat kalciovkou…nic se nezměnilo..trvá to stále.
Ekzém to není, suché to není..prstě takové malé pupínky, docela podobné potničkám. Jsou jen na tvářičkách.
Nevíte, zda se to nějak léčí ? Má smysl s tím jít na kožní ?
Ahoj, moj malá (3měsíce), to má taky na tvářičkách, já myslela, že jsou to potničky..nebo že to má z toho jak si cucá ruce a pak se mudlá po obličeji ![]()
Můj syn to má také, zhruba měsíc. Myslím si přesně to co píše Boudice23 a tak to nějak neřeším. Normálně to mažu krémkem na obličej a když jdeme na sluníčko tak opalovákem.
No já jsem si říkala, že už v roce a půl by nemusel mít tady ty miminkovský kožní problémy. Takový to, co mají děti do půl roku a zmizí to samo..tohle nemizí už několik měsíců.
My jsme měli novorozenecké akné od 2.týdne asi měsíc, pak to samo zmizelo…nyní nám je 18 měsíců a máme to znova(pokud to tedy není něco jiného), ale vypadá to stejně…a nevím co s tím..máte někdo podobnou zkušenost a třeba i radu co s tím…¨
děkuji za radu
Zrdavím maminy, můj malej má pupínky pomalu od narození, tak od 3-4 měsíce se mi sem tam nějaký objevil a poslední měsíc to má docela dost. Pediatr mi doporučila Sudocrem a po pár dnech to vypadá dobře, uvidíme po čase.
@t.eliss píše:
Zrdavím maminy, můj malej má pupínky pomalu od narození, tak od 3-4 měsíce se mu sem tam nějaký objevil a poslední měsíc to má docela dost. Pediatr mi doporučila Sudocrem a po pár dnech to vypadá dobře, uvidíme po čase.