Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
potřebuju radu. Dceři se na rukou, v místě loktů, udělala vyrážka. Vypadá to, jako malé vodnaté puchýřky (Nezkoušela jsem je prasknout). Nesvědí ji to.
Když jsem byla ve čtvrtek na 3leté kontrole u doktorky, tak ta jen prohlásila, že to má ze sluníčka a nic víc mi neporadila.
Nevíte, co by to mohlo být? A čím to namazat?
hm to se mi moc nezdá -já alergii na slunce mám a vždy svědí .Ale pokud je to ono nechodte na sluníčko a mažte panthenolem ve spreji .Pokud už na to slunce musíte ,namaž „sunblockem“ a dej dlouhý rukáv.
Já alergická nebo spíš přecitlivělá na slunce jsem. Vodnaté puchýřky mívám taky. Svědí mě to jen maličko a ne vždy.
Mažu s krémem na opalování a oplachuji studenou vodou. Je to horší když je člověk přehřátý a potí se.
Pokud tO není v nějak drastické formě, tak to dál neřeším, zmizí to časem samo. Samozřejmě se cíleně neopaluji.
mě se tohle stává, když jsem na sluníčku déle, než chce moje tělo..pak mi větinou na nohou vyskáčou.. jakoby „potničky“ ale je to reakce na sluníčko..alergie to u mě taky není..jen přecitlivělost..třeba v Itálii jsem to měla po celým hrudníku.. je lepší se tedy vyhnout sluníčku, nosit bavlněné volné věci,aby to dýchalo, max. mazat pathenolem..
já když se vyhnu další den,dva..sluníčku..zmizí to..když to škrabu, tak se to zvýrazní..na těch nohách mě to svědí…
holky prosím,
nemáte někdo nějaký tip na vyrážku ze sluníčka?
osypal se mi celý dekolt strašně to kouše ![]()
Mazat kosmetickou vazelínou a počkat až to přejde. Ještě mě pomáhaj studený obklady.
Ahoj holky.I ja mam alergii na slunce
coz je dost srandovni vyraz,ale jak rikate.Pupinky a svedi.Hodne svedi.
Doktorka mi na to davala mast a ta stejne nepomohla.Takze rada zni,dlouhe rukavy a vyhybat se slunicku.
já mám taky solární alergii, na jaře na tomto prvním ostrem slunicku se osypu..ted mam svedivy dekolk i za krkem, trochu ruce..jak si zvyknu, je to ok…u more to mivam hodne, beru homeopatika…vyhybam se slunci (vazu si satek na krk)..je to neprijemne, strasne me to svedi…ted jsem si vzala zyrtec a namazala kremem po opalovani..ale neresim to, vim, ze to zmizi jak kuze zvykne na slunce…
Tiež som si užila pomáha mi Jarischův roztok, kupujem ho v lekárni a kožná mi k tomu ešte dala vápník v tabletách. Teraz už nevylezem na slnko bez 25F
já si dnes zvázala šátek na dekolt,ovšem ramana nechala volná a kůže se mi odvděčila dalšími pupínky na zádech
sem já to ale pako
svědí to a pálí jako blázen,slupla jsem zodak snad trošku pomuže ![]()
ještě že už se má zítra zatáhnout ![]()
také se hlásím do fronty
ted po pobytu na sluníčku sem mi osypaly ruce a dekolt.koukala sem nato jak vejr,nikdy se mi tohle nestalo ani minulý rok,vůbec nevím proč.ale teda šíleně to svědí.na rukou to vypadá jako akné prostě(nemačkám nic).myslíte že je to teda ze sluníčka?
@Irena Veselá píše:
také se hlásím do frontyted po pobytu na sluníčku sem mi osypaly ruce a dekolt.koukala sem nato jak vejr,nikdy se mi tohle nestalo ani minulý rok,vůbec nevím proč.ale teda šíleně to svědí.na rukou to vypadá jako akné prostě(nemačkám nic).myslíte že je to teda ze sluníčka?
hm já myslím že určitě,
je to asi nějaké jedovaté to sluníčko ![]()
kamarád dnes také říkal že se osypal a netrpí na to ![]()
ted se má trochu zatáhnout,sem z toho sluníčka už i unavená,tak snad to zmizí do té doby než zas vysvitne.skusím tedy nějaké ty tablety na alergii.kdyžtak mi napište poznatky,co vám pomohlo a tak.
nejhorší je že mě to furt nutí si to drbat ![]()
To je tou zvětšující ozónovou dírou, proniká více UV paprsků a to je špatné na kůži. Dyť dříve se ani opalováky ani nepoužívaly.
nedrbat!!!!! ![]()
mě pomáhá teplá sprcha jako místo drbání ![]()
ale jinak asi spíš studené,zodak bych řekla že je na prd asi jen čas
a stín atoho ted bude zdřejmě dostatek ![]()
jooo a dřív se ještě rpý natírali vyjetým olejem!!!! ![]()
to by mi asi slezla kůže ![]()