Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
už druhý týden bojujeme u dcer s rýmou. Ráno hustá žlutá, přes den zesvětlá, někdy je i celkem vodová, večer v podstatě bez rýmy. Občas trochu kašel. Bez teplot.
Byly jsme u Dr., holky dostaly Pamycon, ale i když jindy funguje, tak tentokrát bez většího efektu (ale nezhoršilo se to…)
V pondělí se dělaly výtěry - výsledkem běžná mikroflóra..
Dnes jsem mluvila se sousedkou a údajně by to mohla být pylová alergie. Prý je teď vysoká koncentrace pylu v ovzduší (větší než obvykle v tomto období) a děti i mnozí dospělí na to reagují takto. ![]()
Mohla by to být pravda?
Díky za reakce
jojo, klidně to může být alergie. klárka je alergik a ráno má hustou žlutou rýmu, i když byla přeléčená pamyconem. byla jsem s ní i na ORL, tam udělali vyšetření a žádná hnisavá ložiska. takže závěr:je to alergické… dostali jsme kortikoidový sprej do nosu, ale nepřipadá mi, že by fungoval…
Ahoj, určitě to může být alergie. U nás to řeším já, naštěstí ne děti. Od března permanenntě kašlu a mám hustou žlutou rýmu. Včera jsem konečně byla na ORL a byla mi diagnostikovaná silná alergie a dostala jsem Prednison a kortikoidový kapky do nosu - mě naštěstí snad už zabírají. Na alergologii jdu koncem června, ted to prý nemá cenu v tý fázi, v jaký alergie už je a navíc ted by byly výsledky zkreslený lékama.
V životě jsem alergická nebyla.
Předpokládám, že tuhle informaci mi praktická asi nedá a cesta na ORL mne nemine…
(potřebuju mít jistotu, že to není infekce…) Teď jen jak to udělat, aby tam ještě nechytla něco navíc… ![]()
Brontíku, mě praktická na ORL poslala až když jsem ted v pondělí u ní byla od března počtvrtý s kašlem a bolestí v krku. Na alergologii jsem se objednala sama od sebe.
Na ORL s malou můžeš jít i bez doporučení, kámoška tam taky byla se synem. A neboj, že by něco chytla, myslím, že větší nebezpečí hrozí b MHD nebo v obchodech.
To bude dobrý
jjelena píše:
Brontíku, mě praktická na ORL poslala až když jsem ted v pondělí u ní byla od března počtvrtý s kašlem a bolestí v krku. Na alergologii jsem se objednala sama od sebe.Na ORL s malou můžeš jít i bez doporučení, kámoška tam taky byla se synem. A neboj, že by něco chytla, myslím, že větší nebezpečí hrozí b MHD nebo v obchodech.
To bude dobrý
To doufám, potřebuji, aby byla zdravá a nemohu si dovolit čekat x týdnů na alergo…
Počkám na naši Dr. do pondělka (pokud se to nezhorší), zítra je tam jen zástup a mne ta informace, že je to alergie stačí i během příštího týdne…
Tak jsme nakonec byly dneska na ORL a dostala jsem pro malou dělaný kapičky (teď si nevzpomenu, jak jim říkají…).
A velká byla zkouklá po stránce mandlí (měli jsme doporučení od naší Dr. už z minulého týdne), tak vše OK. Tý totiž do rána ta rýma konečně přešla…
Tak hlavně, aby se jí konečně zbavila i ta malá…
![]()
Tak to je dobře, já upřímně byla dost zklamaná, že nejsem nemocná, ale že je to alergie, tý se už těžko zbavím a to mám ještě tolik let před sebou ![]()
no jsem zvědavá, co se z toho vyklube, protože v noci dost kašlala, tak jsme si udělali výlet na pohotovost…
Ale poslechově byla dobrá. Přes den moc nekašlala, ale teď po kojení se zas rozkašlala, tak nevim, jeslti v tom vážně není jen ten reflux…
![]()
No snad se to zas nerozjede do zápalu plic jako minule…
Ahoj, tak letos to mame vsichni tri. Ja i moji synove. Starsi ma jen rymu, ale 9ti mesicni a ja mame rymu a kasel. Pekne me boli v krku. Co na to mam koupit, aby to preslo? K detske dr se mi nechce. Mame to 40km daleko a ja nemam ridicak. Da se to resit i bez dr?
@MilijonDolarBejby řešila bych to s doktorkou a na specializovaném pracovišti, protože neléčená nebo špatně léčená alergie může přejít v astma. My byli s desetiměsíčním a alergu, má dýchátko a kapeme Fenistil.
Raději bych šla k doktorce a to aspoň s malým, aby to bylo „jen“ od alergie a nepadlo mu to na průdušky.
Ty jo, ja si vzdycky myslela, ze takova ta alergicka ryma je vodnata… ![]()
No nas malej ma ted taky rymu… neprochladnul. Ryma je husta, nejdriv ji mel jakoby zarazenou… ale spojovat to s alergii na pyl me nenapadlo. ![]()