Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj !
Jsem mamkou Toníka 1,5 roku starého!Máme diagnostikovanou těžkou formu atopie,alopecii,imunodeficitu…no je toho dost!Nejvíc nás momentálně trápí plenky a bolavá místa okolo konečníku a nahoru nad kostrč!Je to tak týden jsem jásala jak se nám to vše podařilo zhojit ,kdo má atopáčka ví,že za půl hoďky může být vše jinak !Nočníček se pomalu stává naším kamarádem,ale plínky nosíme stále ..používám zelené pampers mažu nivea krém na opruzeniny ..ted indulonu baby ale stále se nedaří.. pořád máme problém vrací se nám to …podotýkám že s tímhle máme potíže tak 2-3 měsíce .měli jsme prujem a od té doby se to táhne !
Větrám běhame hambatý .. škrábe se ,nohy má jako od kocoura ..maminky čím mažete, jaké pleny … raďte PROSÍM !!!
jan1610 píše:
Ahoj !
Jsem mamkou Toníka 1,5 roku starého!Máme diagnostikovanou těžkou formu atopie,alopecii,imunodeficitu…no je toho dost!Nejvíc nás momentálně trápí plenky a bolavá místa okolo konečníku a nahoru nad kostrč!Je to tak týden jsem jásala jak se nám to vše podařilo zhojit ,kdo má atopáčka ví,že za půl hoďky může být vše jinak !Nočníček se pomalu stává naším kamarádem,ale plínky nosíme stále ..používám zelené pampers mažu nivea krém na opruzeniny ..ted indulonu baby ale stále se nedaří.. pořád máme problém vrací se nám to …podotýkám že s tímhle máme potíže tak 2-3 měsíce .měli jsme prujem a od té doby se to táhne !
Větrám běhame hambatý .. škrábe se ,nohy má jako od kocoura ..maminky čím mažete, jaké pleny … raďte PROSÍM !!!
Mi zatím nemáme na stopro atopák potvrzený, uvidíme jak se to vyvine, ale používám jen huggies, při pemprskách měl opruzeninku a když je problém mažu sudocream a ten pomáhá .. teda alespoň nám
Ahoj. Maruška bývá hrozně opruzená (až do krve), když jí rostou zoubky. V té době používám plenky Alana (ekopleny z DMka). Když začne být opruzená, dávám jen ty a brzy bývá vidět zlepšení.
Latkove pleny by to nevyresily? Staci klasicke ctvercovky, ktere davaly maminky jeste nam. Ja ted malymu jak je horko dam jenom jednu plinku poskladane na draka a sepnute snappi sponkou . Nahore ma jenom tricko, takze jak je pocurany, hned ho prebalim, obcas i 3× do hodiny, vubec neni v mokrem.
Děkuji za typ na plenky .. vyzkouším !A sudocrem nás dráždí má po něm uplně lípance ..rudý jako spálený ,to samé mu dělá pytiol ,i ta krém pasta honem ted nevím jak se to jmenuje je to bílo zeléná tuba uvnitř pudrový krém!
jan1610 píše:
Děkuji za typ na plenky .. vyzkouším !A sudocrem nás dráždí má po něm uplně lípance ..rudý jako spálený ,to samé mu dělá pytiol ,i ta krém pasta honem ted nevím jak se to jmenuje je to bílo zeléná tuba uvnitř pudrový krém!
A co sebamed krém, ten mi doporučovala kožařka že je dobrý
Ahoj, dceři se před měsícem udělala na zádech a zadku ošklivá vyrážka, na zádech se to lepšilo, ale právě na tom zadku (nosí ještě pleny) se z toho udělala opruzenina jak blázen. Byla jsem u lékaře, předepsal jí kortikoidní mastičku. Po týdnu mazání žádný výsledek. Koupila jsem konopnou mast a po 4 dnech užívání je bez vyrážky, naprosto čistá. ![]()
A na opruzenou prdelku jsem malymu davala na noc do plenky (latkove) tuto vlozku , rano mel prdelku uplne v pohode
no látkování jsem nezkoušela … já ho nechávám běhat hambatýho ..je mu 1,5 roku už chápe nočník dnes do něho i 2× kakal z 10 pokusů tak 6× čůrá je šikulka !!! ale řeším noc ,a chození ven ..je to atopák musí být oblečený potí se mu i ta bosá hlavinka !!! podotýkám ,že ten průšvih co máme dnes je včerejší maminčin nákup !!! to znamená 20 minut v autosedačce tam a zpátky! a má prdku jako žárovku!
to latkovani by stalo za to alespon vyzkouset, nejlepe kdyby ti nekdo z blizkeho okoli co latkuje pujcil par ks na vyzkouseni, at do toho nemusis hned investovat spoustu penez.
koupím zítra mažu za p.Oršelovou!Jinak jsem od Popova našla do plen ŽINDAVOVÁ MAST! koupím oboje … mám toho holky doma tolik ,že bych si mohla otevřít vlastní krám s mastičkama!a to beze srandy!
Nejlepší na ekzém je klidná a spokojená maminka, homeopatika a domácí konopná mast.
U nás to zabralo na 100%
tak já mám obyč pleny.. Toník je druhý syn! Jen mi chybí ta snapka … toho draka snad zvládnu,jen jak prosím funguje to hedvábí?