Potničky foto - nemáte?

871
12.6.11 20:43

Potničky foto - nemáte?

Zdravím, nemáte někdo foto, kde jsou vidět potničky? Malej 6.5 měsíce se mi osypal na krku a teď vidím, že to má i na bříšku a v podpaží. Nejprve se udělají malé červené pidi tečky a poté jakoby světlá krupička ( vodnaté pupínky) a poté to zčervená. Začali jsme teď i z ovocnými příkrmy, může to být i nějaká reakce na ně, ale za jak dlouho by ta vyrážka mohla zmizet, kdyby to bylo z ovoce? Na tom krku to má už asi týden. Co by to mohlo být? Chtěla bych vidět fotku jak můžou vypadat potničky, ať vím, jestli mazat k doktorce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
539
12.6.11 20:49

koukni na google, tam toho bude plno, pokud je má takdlouho, bude to nejspíš tím, že je teplo a prostě se spotí a osype… reakce na ovoce býva agresivnější…
přeji brzké uzdravení :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
12.6.11 21:06

mám takovouto fotku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
12.6.11 21:07

Radím potírat černým čajem, zázrak!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
12.6.11 21:12

Pomeranco děkuju… vypadá to, že to budou opravdu asi potníčky, akorát je teda nemáme tak moc.
Ewule0712, mám uvařit černý čaj, nechat vyluhovat a pak vlažným čajem potírat? Nebo se to nanáší jinak?
Určitě vyzkouším, právě jsem si nebyla jistá, ale malej se hodně potí a je to v místech kde se pot udržuje a špatně to větrá, akorát mě zaráží, že se to objevilo i na bříšku a vůbec teď když je venku chladněji a když byli ty vedra, tak to bylo v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
12.6.11 21:19

Tady je to možná vidět trochu víc. Synovi byl měsíc, tak to bylo jasný, že to jsou potničky a ne z jídla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
12.6.11 21:28

A měl teplotu před vyrážkou?

A drbe si to?

Kdyby to bylo na ovoce, tak by to mělo vymizet tak za 3-4 dny, když dávat nebudeš.

Jinak na zklidnění jsou dobré fenistil kapky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
12.6.11 21:33

Teplotu neměl- jestli jsi myslela šestou nemoc… taky mě napadla :-) , fenistil kapky jsem mu teď večer pět kapek dala a budu pokračovat i zítra. Nesvědí to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
12.6.11 21:36

Pomeranco to jste měli hodně teda a to má puchýřky na té druhé fotce, nebo se to jen leskne? Jinak chlapeček ale krásnej, jakej má nosánek takovou bambulku :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
12.6.11 21:38

Joo, tu jsem myslela :-D

Já teda tak přemýšlím, nikdy jsem kopřivku neměla, ale ta svědí a fest, co vím od kamarádek :think: Možná, kdyby to nezmizelo po pár dnech, k doktorce bych asi zašla nebo zavolala.

Jinak Adam měl na krku a vlasech potničky, svědilo ho to, tak jsem mu to 2 dny mazala tekutým pudrem a byl klid. Třeba by to zabralo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
12.6.11 21:42
pomeranca píše:
mám takovouto fotku

ty brdo to jsou potničky?? taky řeším, jestli má malá reakci na brroskev nebo potničky, tvářičky má jak struhadlo :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
12.6.11 21:42

Uvidíme, třeba pomůžou i ty kapičky, zatím jsem to mazala bepanthenem. Jedeme za necelých 14 dní na dovolenou, tak pokud by se to nezlepšilo do čtvrtka, tak pomažu k doktorce . Taky jsem mu dávala přesnídávku z jahodama, tak jsem ji teď vysadila a uvidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
12.6.11 21:47

Taky jsem ještě zapomněla dodat, že jsme měli na pusince taky potničky dle dr., byli to takové červené pupínky, ale neměli jsme je tolik rozšířené jako to je na fotce u pomeranci… no nevím, na pusince už je to v pohodě a máme to zase na krku, ale jestlito vypadá stejně,jako jsme to měli na pusince to opravdu nevím, to se mi nezdá. Mě přijde, že se spíš z něčeho osypal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
13.6.11 07:07

Linda má teď vyrážku na krku, ale takovou jemnou, přisuzuju to zapocení při kojení, kdy je vedro a ještě se potíme o sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5393
13.6.11 07:33

mě se dítě taky osypalo - na tvářičkách. má to ale už měsíc a dle doktorky je to atopický exém. rozjel se zřejmě jako reakce na jablečnou přesnídávku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek