Červené fleky po koupeli

Nix222
16.12.23 21:34

Červené fleky po koupeli

Prosím o radu. Dcera měla na zádech suchá ložiska, kterých se nám povedlo takřka zbavit. Záda promazávám mastí z lékárny + kortikoidy. Čeho jsem si ještě všimla je, že se dceři po vykoupání udělají na zádech červené fleky, které zhruba do hodiny zmizí. Setkal jste se s tím někdo, pomůže na to něco?

Pediatra budu po víkendu kontaktovat. Jen mě zajímají zkušenosti i ostatních, co pomohlo, co to může být, jestli to patří k ekzému? :think:

Novou potravinu jsme nezaváděli. A když jsou záda ok a promažu je, tak nezčervenají, tudíž se podle mě o kvasinku nemůže jednat.. Je problém pouze po koupeli, kontaktu s vodou.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2781
17.12.23 01:58

Znám to, patří to k ekzému. Jsem citliva na vodu a po delsi koupeli nebo teplejsi sprse mam taky. Zavedla jsem proto kazdodenni rychle sprchy s minimem sprchace jen na urcita mista, zbytek voda. Osusit tupkanim, nedrazdit kuzi trenim. Pravidelne promazavat masti, s kortikoidy bych neprehanela ztenci se ji kuze, ty fakt jen obcas v nejhorsim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
17.12.23 06:53

Dcera má podobné fleky po koupání dust pravidelně. Ma to víceméně po celém těle, ale nejvíc cca od bříška po ramena. Většinou ji to svědí, ale vše chvíli po ususeni zmizí. Na sprchac ci mýdlo určitě nereaguje, pouzivame kromě intimnich partií opravdu jen výjimečně. Dělá ji to tedy zřejmě voda :nevim: Kůži má velmi citlivou, s občasnými ekzematickými ložisky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí