Úzkostlivá s 3týdenním miminkem

Anonymní
16.12.23 07:52

Uzkostliva s 3tydennim miminkem

Moc prosim o zkusenosti/radu o to, kdybyste se mohli podelit o to, jak jste to meli/mate vy.
Pry jsem prehnane uzkostliva. Mame druhe 3tydenni miminko, ktere se tedy narodilo do zimy (prvni dcera je letni).
Zatim jsem nechtela k miminku zadne navstevy, protoze se mi zda, ze je spoustu nemocnych. Ale proc pisu…manzel konci v praci mezi 16-17h a chtel by, abysme mu chodili s detmi naproti (tam/zpet cca 1-1,5h pomalym tempem). Jenze, u nas se od 16h uz fakt tma a teploty kolem nuly :roll:. S detmi ted chodim ven jen kolem obeda na 1-2h. No vcera jsme se pohadali, pry tedy vse prehanim. Ale ja opravdu nevim, jestli je OK chodit za tmy jen se skoro mesicnim miminkem :oops: (ma tedy 4,5kg, zdravy).
Chodili k vam i na podzim/v zime hned navstevy prosim? Chodili jste s miminky v tomto obdobi ven i odpoledne, kdy uz je vlastne tma? Jezdili jste napr.na “vylet” se statsimi detmi v kombinaci auto+prochazka kocarkem+zpet auto?

Uznavam, ze se proste v te zime nejak moc asi bojim…u dcery jsem byla vic tak v klidu a vyrovnana..

Jak to prosim vidite vy? Potrebuji nezavisly pohled, jestli se mam zklidnit, nebo…se ma zklidnit muj muz :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5735
16.12.23 07:57

Já nejsem pro návštěvy v šestinedělí, krom opravdu nejbližších jako jsou prarodiče dítěte. A se 3 týdenním bych v šest večer v zimě taky nechodila na procházku 1,5 hod, zvlášť, když jsem kojila a nejpohodlnější je to doma. Určitě bych se nesvlíkala v prosinci někde v parku, abych nakojila.
Jinak ok je to tak, jak to cítíš ty. Každý to dělá po svém. Ty se necítíš a nechceš to, tak to nedělej. Já 6 nedělí dodržuji, takže na výlety v tomhle období nehraju..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
16.12.23 08:03

Jo, za me prehanis, miminu je úplně fuk, jestli je na prochazce avetlo nebo tma a teploty kolem nuly nejsou nic, co by nemohlo.
Ano, pochopila bych, kdybys rekla, ze se tobě nechce, ale nesvadej to na mimino.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2607
16.12.23 08:03

A proc bys to mela delat? V takove zime a tme bych nikam nesla ani sama
( pokud bych nemusela).
To se manzel boji jit sama nebo o co jde?
Kolik let ma starsi dite?

Příspěvek upraven 16.12.23 v 08:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
16.12.23 08:04

Ahoj. Zakezi, hake je miminko. Pokud je spac a spi 3 hodinky v kocarku nebo co dela kdyz se vzbudi - place, lezi a kouka atd. Neni asi idealni vytahovat h vyhrateho kocarku a kojit venku na lavicce. Jinak neni duvod nevzit ven, pokud neni smog nebo extra hnusne. Co udelat kompromis a vyjiz pozdeji, potkat se na pul
Cesty? I kdyz uplne nechapu, proc byste museli chodit naproti. A hlavne - zalezi, jak se citis ty. 3 tydny je jeste opravdu cas na odpocinek, pokud zena potrebuje. Neni to spis o tom, ze se ti proste nechce? Ani to neni spatne. A s navstevama - muzes se odvolat na sestinedeli. Viroz je ted opravdu dost. Ja si umim predatacit treba dva lidi na kratkou navstevu, vic ne. Proc taky…? At ti daji pokoj a nechaji v klidu zadaptovat se na novou situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
16.12.23 08:06

Pardon za preklepy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
16.12.23 08:08

Jestli jsme měli návštěvy už nevím. Ale ven jsme chodili. Co se zabušenému mimino v tom kočáře může stát?
Vím že jsem jedno z dětí vozila i na kroužek.
Jako asi bych řešila ty návštěvy, ale pobyt venku ne.

• Citovat
  • Upravit
1963
16.12.23 08:12

Tady nejde jen o miminko, ale i o tebe ty můžeš nastydnout a v 6nedělích to neni žádná sranda a nebo i ta starší dcerka a bude problém na světě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
16.12.23 08:22

Manžel nechť se uklidní a přestane tlačit na pilu. Ty i miminko máte být v šestinedělí hlavně v klidu a psychické pohodě. Pokud chodíte ven přes poledne, kdy není mráz je to super, ale chodit za tmy v mrazu hodinu a půl, nevidím důvod. Ať Ti neplánuje bojovku za tmy, alespoň ne v šestinedělí, ještě se nastydneš Ty i mimino.
Děti jsou oba podzimní, spávaly jenom v kočáru na balkoně i za odpolední zimy a tmy, ale byly už po šestinedělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
16.12.23 08:22

Návštěvy v šestinedělí jsem nezvala ani u jednoho dítěte, protože jsem neměla náladu, ven naopak chodíme od narození, pokud teda není výrazně pod nulou, ale to teď není. Potmě chodíme ven úplně běžně i s miminem, hlavně manžel. Miminu to nevadí. Pokud to vadí tobě a necítíš se, tak to nedělej.

• Citovat
  • Upravit
16.12.23 08:23

Popravdě, já si myslím, že i „nechce se mi“ je v šestinedělí naprosto relevantní důvod. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20513
16.12.23 08:26

A k čemu ti bude, když ti napíšu, že já k prosincové dceři návštěvy nepovolila celé šestinedělí? A že ven jsme chodili denně, ona byla kočárkový spáč a nachodila jsem za zimu stovky kilometrů s ní…
Udělej to podle sebe, jak to cítíš ty. Pokud návštěvy nechceš, tak prostě řekni ne. Pokud se necítíš na procházku po tmě (i já chodila za tmy, v zimě se prostě stmívá brzy, teploty kolem 0 ničemu taky nevadí, až -5 a méně), tak prostě nechoď, choď jak tobě a dětem to vyhovuje, přece. Manžel není nesvéprávný a domů snad trefí. O víkendech se můžete procházet po obědě všichni spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.23 08:29

@Lil Kitkatt
Dekuji. V kocarku praveze krasne spinka, takze i ja bych byla rada, kdybysme mohli ven i navecer. Navic by mi to bylo i pohodlnejsi, kdyby se starsi vybehala-ono ji zabavovat tyto dlouhe zimni vecery doma je o nervy.
Z me kratke zkusenosti tedy myslim, ze by v kocarku cestu vydrzet bez papani..

@j.a.n.i1
Dekuji. Jen mne by se opravdu velmi chtelo…jen, ja se opravdu jen bojim o miminko :oops:. Me to take doma uz je za cely den dlouhe, se starsi uz fakt vymyslim nemozne doma.

Ja nevim…nejak jsem se asi vystrasila v porodnici (meli jsme na pokoji infekcni maminku a nez to vyresili a nas presunuli, strasne jsem se o maleho bala a nejak si to nesu ten vnistrni pocit, ze ho musim chranit jeste se sebou :? ASI, ale neskutecne se vseho bojim, to s dcerou nepamatuji. A jo, opravdu potrebuji poradit, jestli je to OK chodit za tmy v zime s miminkem ven :oops: bije se ve mne to, ze by nam bylo venku super, ale take to, jestli jeste neni moc maly a treba…ten vzduch atd by mu nevadil :oops: )

@kocourGarfield
A to je dalsi. Starsi ma krouzek navecer a muz to jen tak tak ten den stiha, musi odchazet driv z prace. Jen ja se jeste bojim vzit syna zase v tento uz navecerni cas do autosedacky/potom tam s nim cekat v kocaru nez dcera docvici a zase pak domu. A zcela uprimne ja bych tam jela rada (pro me by to byla psychohygiena zmenit prostredi) ale fakt se bojim, jestli to neni na maleho moc presunu :zed:

• Citovat
  • Upravit
36077
16.12.23 08:29

Ve 14 dnech jsme s druhým byli na oslavě narozenin s rodinou a spali u tchanovcu. Ven jsme chodili taky za tmy a když byla zima, v kočárku pěkně spal. Na vylety jsem moc nejezdili protože asi 3 týdny po porodu vypukl covid. Ale u třetího co je v listopadu jsme normálně jezdili na výlety, ale ne v 6 nedělí.
Ale každý to má jinak. Pokud se na to necítíš tak je to tvoje plný právo nedělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.12.23 08:36

No

@Anonymní píše:
Moc prosim o zkusenosti/radu o to, kdybyste se mohli podelit o to, jak jste to meli/mate vy.
Pry jsem prehnane uzkostliva. Mame druhe 3tydenni miminko, ktere se tedy narodilo do zimy (prvni dcera je letni).
Zatim jsem nechtela k miminku zadne navstevy, protoze se mi zda, ze je spoustu nemocnych. Ale proc pisu…manzel konci v praci mezi 16-17h a chtel by, abysme mu chodili s detmi naproti (tam/zpet cca 1-1,5h pomalym tempem). Jenze, u nas se od 16h uz fakt tma a teploty kolem nuly :roll:. S detmi ted chodim ven jen kolem obeda na 1-2h. No vcera jsme se pohadali, pry tedy vse prehanim. Ale ja opravdu nevim, jestli je OK chodit za tmy jen se skoro mesicnim miminkem :oops: (ma tedy 4,5kg, zdravy).
Chodili k vam i na podzim/v zime hned navstevy prosim? Chodili jste s miminky v tomto obdobi ven i odpoledne, kdy uz je vlastne tma? Jezdili jste napr.na “vylet” se statsimi detmi v kombinaci auto+prochazka kocarkem+zpet auto?

Uznavam, ze se proste v te zime nejak moc asi bojim…u dcery jsem byla vic tak v klidu a vyrovnana..

Jak to prosim vidite vy? Potrebuji nezavisly pohled, jestli se mam zklidnit, nebo…se ma zklidnit muj muz :mrgreen:

Dcera je březnová, narozená 37 TT, od druhého týdne života spí jen venku, čekali jsme, až bude mít 3 kg. Pokud není pod 15 st pod nulou.. ano, chodíme ven i za tmy :think: tma dítěti opravu neublíží. Starší nosí celovku a považuje to za super zábavu, dělá světlušku. Jinak návštěvy k nám moc nechodí, ale určitě bych chtěla, ať jsou zdraví. To bych jim normálně řekla. Ať nechodí ani s rýmou :think: zase na druhou stranu máme ještě 3 školáky, takže sem tam cosi donesou. Každopádně pokud ti to není příjemné, tak to chlapovi řekni. Např kojit nebo převalovat někde po cestě, to bych taky nechtěla. Ale my máme zahradu a les blízko, takže jsme v dosahu domu

Příspěvek upraven 16.12.23 v 08:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky